Азотен оксид (Nitric Oxide) - напомпване, сила, мускулна маса

Азотен оксид (Nitric Oxide) - напомпване, сила, мускулна маса

Азотният оксид или Nitric Oxide е силно реактивна молекули газ, която има роля да транспортира информация между клетките (невротрансмитери). Основната функция е да контролира отпускането и разширяването на кръвоносните съдове, което позволява вълната от кръв да премине по-лесно.

Последни проучвания показват, че Азотният оксид или Nitric Oxide играе роля в различни други биологични процеси, включително, имунната защита, регулиране на клетъчната подвижност и клетъчния живот.

Друга функция на азотният оксид или Nitric Oxide е да помага за понижаване на умора.

Хранителните добавки с азотен оксид са станали много популярни в индустрията на фитнеса и бодибилдинга, защото те доказано увеличават чистата мускулна маса, както и издръжливостта по време на тренировка.

Чрез разширяването на кръвоносните съдове, азотният оксид или Nitric Oxide увеличава кръвния поток в работещите мускули и от там по-добра доставка на хранителни вещества, хормони и кислород, което е много полезно за културистите по време на тренировката и за възстановяването. Предоставянето на повече кислород към мускулите ще гарантира, че ще имате повече енергия по време на тренировка, а също така ще тренирате по-дълго.

 

Азотният оксид или Nitric Oxide повишава напомпването по време на тренировка.

Има нещо специално в чувството за мускулно напомпване докато тренирате. Наличието на азотен оксид в организма увеличава напомпването докато тренирате. Мускулите ви ще се чувстват пълни, надути, ще се мотивирате да тренирате с по-големи тежести и по-дълго време.

Азотният окис ускорява възстановяването

Както казахме по-горе азотният окис(NO) увеличава притока на кръв и доставката на кислород до клетките, увеличава се доставката на хранителни вещества и анти възпалителни компоненти към мускулните клетки, което позволява на мускулите да се възстановят от интензивни тренировки по-бързо.

Помага ли азотният окис в процеса на изгаряне на мазнини?

Митохондриите са малки съставни части на клетките на тялото, а също така и мястото, където хранителните вещества и кислорода се превръщат в енергия. В митохондриите се изгарят всички мазнините, генерирайки енергията използвана в клетъчния метаболизъм. Изследванията показват, че азотният оксид стимулира не само създаването на нови митохондрии, но също така прави митохондриите по-големи, което помага за изгарянето на повече мазнини.

Хранителните добавки с азотен оксид или Nitric Oxide ще ви повишат мускулната маса и сила, защото ускорява възстановяването, ще ви удължат тренировките и ще ви дадат повече енергия.

 

nitrix-oxide

Нека да обобщим

 1. Азотният оксид или Nitric Oxide помага за понижаване на умората.
 2. Азотният оксид или Nitric Oxide повишава напомпването по време на тренировка.
 3. Азотният окис или Nitric Oxide ускорява възстановяването.
 4. Азотният окис или Nitric Oxide увеличават чистата мускулна маса, както и издръжливостта по време на тренировка.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.