Пред-тренировъчни напомпващи продукти

Пред-тренировъчни напомпващи продукти

Пред-тренировъчните напомпващи продукти стават много популярни в наши дни. Това е може би защото много от тях наистина работят и дават на трениращите много ползи. Може би повечето от вас тренират веднага след работа, изморени от дългия работен ден, вие се нуждаете от такъв вид продукт, който ще ви мотивира да вземете в залата и да направите една добра тренировка.

Добрите пред-тренировъчни напомпващи продукти съдържат съставки, които дават на потребителите повече енергия, повече мощност, по-добро напомпване, подобряват концентрацията, увеличават желанието за тренировка и насърчават растежа на мускулите.

Какво съдържат добрите пред-тренировъчни напомпващи продукти?

Кофеин (Caffeine)

Кофеинът се съдържа в много храни и напитки, но в пред-тренировъчните хранителни добавки се съдържа по-големи количества от него. По принцип производителите на хранителни добавки слагат 200-300мг кофеин в доза, което се равнява на 5-6 силни кафета. Кофеинът ще ви даде незабавен прилив на енергия, ще ви помогне да направите по-интензивна тренировка, а също така ще ви засили метаболизма.

Също така кофеинът стимулира топенето на мазнините, ето защо се съдържа в много термогенни фетбърнъри(thermogenic fat burners). Кофеина не само стимулира психиката, но и вследствие на тонизиращия си ефект той подобрява силовите постижения и тонизира костите. Резултата при културистите е, че подобрява тренировъчната интензивност, което от своя страна допринася до повече мускули.

 

izgotvqne-na-fitnes-programa

Аргинин

Аргининът повишава производството на азотен окис. Той увеличава кръвния поток в работещите мускули и от там по-добра доставка на хранителни вещества, хормони и кислород, което е много полезно за културисти по време на тренировката и възстановяването. При приемане на аргининови продукти е доказано, че това повишава силата на културистите. Аргининът е много важен при подрастващите, тъй като поддържа нормалния растеж, като стимулира произвеждането на соматотрофин. Играе важна роля при метаболизма.

Цитрулин малат

L-цитрулин малатът поддържа оптимална форма по време на тренировка и по-бързо възстановяване след нея. Стимулира кръвопотока и доставката на аминокиселини до скелетната мускулатура.

Нека да обобщим какви са ползите от цитрулин

 • Повишава производството на азотен оксид
 • Премахва млечната киселина
 • Увеличава производството на аденозин трифосфат
 • Възстановява след тренировка.
 • Увеличава енергията и подобрява производителността

 

 

Креатин (Creatine)

Обикновено в пред-тренировъчните напомпващи продукти се съдържа около 2 грама креатин в доза. В някой продукти се съдържат няколко вида креатин, а в други само един вид.

Основната функция на креатина е увеличаване на силата, което води до повишаване на мускулната маса и издръжливост. Той попълва нивото на креатин фосфата, който в отговор покачва нивото на аденозин трифосфата(АТФ).

Бета–Аланин(Beta alanine)

Когато се усвои от тялото, бета-аланинът се превръща в карнозин, който ще ви помогне за изграждането на чиста мускулна маса, увеличаване на силата и издръжливостта. Вашият пред-тренировъчен напомпващ продукт трябва да съдържа минимум 1 грам бета-аланин в доза.

За тези, които се стремят към по интензивни тренировки, този продукт ще им помогне да тренират по-здраво, когато са в залата, което ще доведе до увеличаването на мускулната маса и сила.

Освен това, за тези, който се опитват да тренират с по-малки почивки между сериите, бета-аланинът ще послужи за по-бързото възстановяване между тях, което ще допринесе за цялостното изгаряне на калориите по време на тренировка.

Изследване разкрива, че група мъже, които които комбинират креатин и бета-аланин, придобили повече чиста мускулна маса и загубили повече телесни мазнини отколкото група, ползваща само креатин. Заслужава да се отбележи, че това проучване е било извършено от специалисти, а не от неопитни билдери. В допълнение на това изследователите отбелязват, че креатин използван с бета-аланин повишава издръжливостта и силата.

Пред-тренировъчните напомпващи добавки могат да съдържат допълнителни съставки от изброените по-горе, но те са най-често срещани. Също когато купувате пред-тренировъчни напомпващи добавки се уверете, че те(добавките) съдържат адекватни дози от съставките описаните по-горе, защото няма смисъл да си давате парите за добавки, които съдържат високи дози кофеин или захар.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.