Аминокиселини

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Какво е таурин? Положителни и отрицателни ефекти

Ползите от употребата на таурин са по-малко стрес, по-малко складиране на мазнини, повече сила и издръжливост, подобрено възстановяване, балансира нивата на кръвна захар и кръвното налягане.

Връзката глутамин-синтез на гликоген

Приемането на глутамин по време или след тренировка, стимулира и увеличава синтеза на гликоген, толкова колкото да приемете висока доза прости въглехидрати.

L-Ornithine - Какво е това и какви са ползите от него

L-орнитинът контролира изхвърлянето на азот от телата ни. Тъй като това е свързано с производството на растежен хормон, L-орнитинът може да бъде ефективен, когато се опитваме да намалим телесните мазнини.

Глутамин. Най-често срещаната аминокиселина в човешкото тяло

Глутаминът е най-често срещаната аминокиселина в човешкото тяло и като такава, рядко е достатъчна.Той се синтезира от различни органи на организма - волевите мускули, черния дроб и др. Глутаминът представлява повече от 60% от свободния аминокиселинен запас в скелетната мускулатура и повече от 20% от тоталните циркулиращи аминокиселини.

Цитрулин малат (Citrulline malate)

Цитрулин малат повишава производството на азотен оксид, премахва млечната киселина, увеличава производството на аденозин трифосфат, увеличава енергията и подобрява производителността.