Антиоксиданти

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Ресвератрол – ползи и източници на този силен антиоксидант

Ресвератролът е един от най-мощните естествени антиоксиданти. Намира се основно в черното грозде, но е наличен и в боровинки, червени плодове, горски плодове, какао, но също и във фъстъци. Според проучванията, ресвератролът се отделя от кожата и семките на гроздето по време на процеса на ферментация.

Кверцетин: какво представлява и какви са ползите за здравето ви

Основните ползи на кверцетина са: поддържа здравето на сърдечно-съдовата система; балансира усложненията от рак; балансира проявите на алергии; успокоява болката; подпомага храносмилателната система; съюзник в поддържането на здравето и целостта на костите; полезен в процесите на подмладяване; може да има антивирусно действие в контекста на настоящата КОВИД пандемия.

Селен - всичко, което трябва да знаете за ролята му в организма

Селенът е основен микроелемент с важно значение за редица биохимични процеси в организма. Селенът съдържа над 20 селенопротеина , най-важните от които са: глутатион пероксидаза (GPX), селенопротеин Р, и тиоредоксин редуктаза.

Какво е коензим Q10 (CoQ10) и какви са ползите от него

CoQ10 участва в производството на клетъчна енергия и служи като антиоксидант. CoQ10 помага за подобряване на здравето на сърцето и регулирането на кръвната захар, подпомага превенцията и лечението на рак и намалява честотата на мигрените.

Алфа-липоева киселина - предимства за натуралните атлети

Алфа- липоевата киселина има способността да участват в производството на енергия в тялото, както и редица физиологични процеси. Това е причината, ние да можем да я наречем добавка с множество ефекти.