Витамини A-Z

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Всичко което трябва да знаем за витамин Е

С общото наименование “Витамин Е” всъщност се обозначава група от 8 витамина, познати още като токоферол. Витамин Е играе основна роля като антиоксидант, подпомагащ премахването на свободните радикали - химикали, увреждащи клетките в организма.

За какво помага витамин б комплекс?

Витамин б комплекс е добавка, която съдържа 8 вида витамини от група В. Всички те играят важна роля в различните процеси в тялото ни. Като градивни елементи за здрав организъм те имат пряко влияние върху нашето енергийно ниво, функционирането на мозъка и клетъчния метаболизъм.

До какво води недостигът на витамин С?

Хапвате ли плодове всеки ден, а свежи салати, зеле и картофи? Храните ли се еднотипно, често с полуфабрикати и сандвичи на крак? Подлагате ли се на строги диети и пропускате ли редовно някое хранене? А имате ли също така лоши навици като тютюнопушене и задължително питие след работа?

Колко време е необходимо да се пият витамини от А до Я, за да подействат?

Витамини от А до Я са пълни с още повече полезни за здравето хранителни вещества от всякога и сега е моментът да разберете колко скоро този продукт с мултивитамини ще започне да оказва положителното си въздействие върху организма. Ето някои бързи факти, с които да започнете:

Витамин В12 – какво е важно да знаем за него

В тази статия ще научите какво представлява витамин b12, каква роля играе в организма и какви са неговите ползи.