Витамини

Витамини

Витамините са органични вещества, необходими за живота. Те са от голямо значение за нормалното функциониране на организма. Много малка част от тях се синтезират в организма, а повечето се набавят с храната. Изключение правят витамините B12, K и H. Невъзможно е да се поддържа животът ни без наличието на всички необходими витамини. Те оказват действие върху редица жизнени процеси: растеж, развитие, обмяна на веществата и физиологичното състояние на организма. 

 

Витамините се откриват в минимални количества във всички натурални храни. Естествени източници на витамини от животински произход са: месо, риба, яйца, млечни произведения, а от растителен произход: пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, и растителни масла.

Витамините се обозначават с буквите от латинската азбука и се делят на две големи групи: 1. Водноразтворими витамини: от В-група, C, H и P 2. Мастноразтворими витамини: A, D, E, F и K

Много е важно да знаете:

 • Не може да вземате витамини, да спрете да се храните и да очаквате, че ще сте в добро здраве!
 • Витамините НЕ заместват храната. Дори напротив - те не могат да бъдат усвоени ако не се храните!
 • Витамините не заместват въглехидратите, протеина или мазнините!

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.