За какво помага витамин б комплекс?

За какво помага витамин б комплекс?

Витамин б комплекс е добавка, която съдържа 8 вида витамини от група В. Всички те играят важна роля в различните процеси в тялото ни. Като градивни елементи за здрав организъм те имат пряко влияние върху нашето енергийно ниво, функционирането на мозъка и клетъчния метаболизъм.

Но какво още прави витамин В толкова специален?

Свързваме го основно с производството на енергия и доброто функциониране на нервната система. Не случайно ни го препоръчват какво за възстановяване на нервите, така и при тежка умствена и физическа работа.

Някои от витамини от група В са незаменими в стимулирането на производството на червени кръвни клетки, в клетъчната регенерация и протеиновия синтез. Адекватният им прием е в основата на крепкото здраве, жизнеността и добрата форма.

Така че, ако искате да имате енергия не само за задачите си от деня, но и за спорта и останалите си хобита, си осигурете още сега най-добрите добавки с витамин В. Дефицитът му може да причини не само интелектуална умора, но и анемия, храносмилателни проблеми, кожни заболявания, чести инфекции, заболявания на нервната система.

Витамините от група В и за какво могат да са ви полезни:

 • Витамин В1 – тиамин: За високо енергийно ниво, здраво сърце, силна памет и здрави нерви.
 • Витамин В2 – рибофлавин: За нормални червени кръвни клетки, повече енергия, добро зрение, хидратирана кожа отвътре навън, за оптимална защита на клетките от външни влияния, стабилна нервна система.
 • Витамин В3 – ниацин или никотинова киселина: за стабилно енергийно ниво, красива кожа, добро настроение, по-бързо възстановяване след натоварване, здрава нервна система.
 • Витамин В5 – пантотенова киселина: За поддържане на енергийното ниво, подкрепа на производството на определени хормони и витамин D, за нормална устойчивост на стрес, за бързо справяне с умората.
 • Витамин В6 – пиридоксин: за производството на червени кръвни клетки, за високо енергийно ниво, за активността на хормоните в тялото, за силна имунна система, за правилното усвояване на протеините и въглехидратите, за добра памет, здрава нервна система и по-малко умора.
 • Витамин В8 – биотин: за активиране на естествената енергия в тялото, за здрава и силна коса, за красива кожа, за нормалното функциониране на нервите.
 • Витамин В11 – фолиева киселина: за образуването на червени и бели кръвни клетки, за стабилна имунна система, за намаляване на умората и отпадналостта, за добра памет, за нормалния растеж на бебето по време на бременността.
 • Витамин В12 – кобаламин: За производството на тъкани и червени кръвни клетки, за стабилни енергийни нива, за добра устойчивост, силна памет, по-бързо справяне с умората и здрава нервна система.

 

 

Всеки витамин от б комплекса има своя собствена функция, така че те не могат се заменят взаимно. Имате нужда от всеки един от тях, за да функционирате правилно.

Така че, ако имате проблеми с косата, кожата, ноктите и често се чувствате уморени и потиснати, си осигурете незабавен тласък с качествени добавки с витамин б комплекс. Това е особено важно през есенно-зимния сезон, когато вирусите и патогените ни „дебнат” отвсякъде.

Витамин B комплекс ще ви окаже подкрепа при умора и липса на концентрация. Тази уникална комбинация от витамини може да отговори на нуждите на всеки един от вас, независимо дали обичате месо, или сте вегани или вегетарианци. Защото ако сте от последната група, то вие се нуждаете от допълнително количество витамин б.

Дори да не сте сигурни, че има недостиг на витамин В, няма да сбъркате, ако го включите в есенно-зимната си рутина. Какво по-подходящо време от студения сезон да дадете подкрепа на организма си в редица важни функции, включително и в поддържането на имунната система?

Ако трябва да посочим ползите от витамин б комплекс с един поглед, то те ще бъдат:

 • Здрави клетки и тъкани
 • Повече червени кръвни клетки
 • Повече енергия и по-малко умора
 • Остро зрение
 • Силен ум
 • Добро храносмилане
 • Здравословен апетит
 • Нормална нервна система
 • Балансирани хормони и холестерол
 • Здраво сърце и кръвоносни съдове
 • По-рядко мускулна треска.

 

Кой не би искал всичко това, нали? Напрегнатият начин на живот е достатъчно изпитание за тялото ни ден след ден, година след година. Без правилните добавки трудно ще се справим с високите си амбиции, изисквания и мечти. Понякога се нуждаем от нещо малко, което да ни тласне напред: там, където ни е мястото. А витамин б комплекс наистина е едно малко решение с големи ползи за всеки от нас.

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.