Колко време е необходимо да се пият витамини от А до Я, за да подействат?

Колко време е необходимо да се пият витамини от А до Я, за да подействат?

Приемате добавки, за да изпитате благоприятни ефекти, и искате да изпитате тези ефекти възможно най-скоро. Светът на храненето е сложен и ефектите са обозрими в дългосрочен план, което естествено затруднява да разберете колко време трябва да пиете комбинираните витамини и кога можете да очаквате положителен ефект.

Витамини А-Я - Колко време трябва да се пият, за да усетите разликата?

Витамини от А до Я са пълни с още повече полезни за здравето хранителни вещества от всякога и сега е моментът да разберете колко скоро този продукт с мултивитамини ще започне да оказва положителното си въздействие върху организма. Ето някои бързи факти, с които да започнете:

 • Хранителните вещества действат по-бързо или по-бавно в зависимост от нивото на дефицит в организма;
 • Не всички видове добавки усвояват с еднаква скорост;
 • Водоразтворимите хранителни вещества действат по-бързо от мастноразтворимите хранителни вещества;
 • Витамините, минералите и другите хранителни вещества работят заедно в тялото ви;
 • Някои хранителни вещества са много по-ефективни, когато се комбинират с други;
 • Различните добавки се абсорбират по различен начин.

 

Няма нищо просто или ясно за това как човешкото тяло работи отвътре. Минерали като бор, например, служат главно за засилване на ефектите на други хранителни вещества и се нуждаете както от желязо, така и от витамин B12, за да предотвратите анемия. Природата никога не е била предназначена да бъде разделяна от науката, така че докато разкриваме мистериите на храненето, трябва да действаме внимателно.

 

Човешкото тяло е удивително сложно

Човешкото хранене е всичко друго, но не и механично; отделните хранителни вещества работят помежду си в синергия, за да проявят цялостен тласък на здравето в цялото ви тяло. Приемането на определено хранително вещество само по себе си няма да ви помогне много, а определени хранителни вещества действат добре само ако са в комбинация с други вещества. Куркумата е с 2000% по-бионалична, когато се комбинира с пиперин, например, а тялото ви има проблеми с усвояването на калций без витамин D.

 

График на ефектите на добавките

Добавките влияят на всеки по различен начин. Ако имате сериозен дефицит на определен основен витамин или минерал, може да отнеме седмици или месеци, за да излекувате напълно дефицита си. Не всички добавки също са еднакви. В мултивитамините се използват много различни форми на калций, но само малка част от тях са безопасни. Има едно златно правило, което трябва да запомните занапред:

Водоразтворимите хранителни вещества се усвояват много по-бързо от мастноразтворимите хранителни вещества

Някои от хранителните вещества, които консумирате, се свързват с водата и бързо се абсорбират в тъканите ви. Други хранителни вещества обаче се свързват с мазнините, което отнема много повече време и обикновено води до по-дълго време на задържане в тъканите.

 

След 1 ден

Двадесет и четири часа след първата капсула витамини от а до я може да започнете да забелязвате ефектите на витамините от група В и някои от другите силно разтворими съставки във вашия мултивитамин. Тези резултати обаче ще изчезнат бързо, освен ако не продължите да приемате капсула витамини от а до я всеки ден.

 • Лек енергиен тласък
 • По-добър сън
 • Подобрено храносмилане

 

След 1 седмица

След като измине една седмица, може да започнете да забелязвате цялостен тласък на вашата енергия, храносмилане и настроение. Някои от по-малко бионаличните хранителни вещества във вашата ежедневна капсула витамини от а до я започват да се натрупват и този стимул, който усещате, ще се засили само ако продължавате да осигурявате на тялото си хранителните вещества, от които се нуждае.

 • Прилив на енергия
 • Установяване на здрави биологични цикли

 

След 2 седмици

Две седмици след ежедневния ви режим с витамини от а до я, някои от системните ефекти от избора ви за подобряване на хранителния режим ще започнат да стават очевидни. Може да забележите намаляване на болките и кожата ви може да изглежда по-здрава и сияйна. Вашата рутинна добавка наистина започва да се отплаща, но наистина дълбоките ефекти тепърва предстоят.

 • По-здрава кожа и нокти
 • По-добрата обработка на енергия води до намалена анемия и други състояния, свързани с дефицити в организма

 

 

 

След 1 месец

Докато приемате витамините и минералите, от които тялото ви се нуждае в продължение на един месец, ще сте преминали през основен цикъл на биологичния си часовник и тялото ви ще свикне с хранителните вещества, които му давате.

Не забравяйте, че витамини от а до я съдържат много повече от основните витамини и минерали, които вече бяха споменати. Комплексната формула с мултивитамини също съдържа най-полезните и актуални съставки, които са модерни в природната медицина днес.

 • Усещате организма си по-здрав и балансиран
 • Подобрена концентрация
 • Подобрена издръжливост

 

След 3 месеца

След три месеца ежедневна добавка тялото ви ще бъде богат на хранителни вещества организъм, който ще ви носи без усилие през живота. Хранителните вещества са се разположили напълно във вашата система и сте намалили риска от остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

 • Мастноразтворимите витамини и минерали са се абсорбирали напълно в тъканите ви
 • Вашите кости са натрупали калций и вашите клетки имат всички съединения, от които се нуждаят, за да растат

 

Вашето тяло е навлязло в хармоничен хранителен график благодарение на многократното приемане на добавки с вашата ежедневна капсула витамини от а до я. Можете да разгледате нашите предложения с висококачествените витамини тук https://shop.4fitness.bg/multivitamini/

Докато продължавате да давате на тялото си това, от което се нуждае, вашето подобрено здраве ще доведе до по-голямо щастие през целия живот.

 

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.