Напади (Lunges)

Напади (Lunges)

Упражнението напад е много полезно за цялостното оформяне и контур на задната и предна части на бедрото (четириглави мускули, задни бедрени мускули и седалищни мускули), но за съжаление това движение често се пренебрегва.

Нападите са много добро упражнение за цялостното изграждане на бедрата. Те увеличават силата на бедрата, но и могат да стимулират растежа им. Ако използвате варианта с щанга, тя трябва да стои на раменете.

Ако използвате дъмбели ръцете са свободно отпуснати. Много хора изпълнявайки това упражнение смятат , че това е губене на време.

Въпреки това много бодибилдери дължат доброто си развитие на бедрата благодарение на нападите. Основното натоварване пада върху четириглавия бедрен мускул. Освен него, нападите натоварват седалищните мускули, както и тези от вътрешната страна на бедрото.

Варианти на изпълнение

  • С щанга-Този вариант е по-предпочитан от този с дъмбели. Щангата трябва да стои на раменете.Използвайте умерени тежести за да се предпазите от травми

 

 

 • С дъмбели-Този вариант е по-малко предпочитан от този с щанга.Тук балансирането е по-добро.За хората с по-малко опит препоръчват този начин на изпълнение(т.е. с дъмбели)

 

 

Техника на изпълнение

 1. Вземете тежестта и направете крачка напред
 2. Бавно сгънете предния крак
 3. След като бедрото на предния крак стане успореден на пода се върнете в изходно положение

 

napadi-s-shtanga

 

Приложение

Нападите са много добро упражнение за цялостното изграждане на бедрата. Те увеличават силата на бедрата, но и могат да стимулират растежа им. Основното натоварване пада върху четириглавия бедрен мускул. Освен него, нападите натоварват седалищните мускули, както и тези от вътрешната страна на бедрото. Препоръчвам за начинаещите да правят напади с малки тежести и повече повторения.

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.