За бедра

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Напади (Lunges)

Нападите са много добро упражнение за цялостното изграждане на бедрата.Те увеличават силата на бедрата, но и могат да стимулират растежа им.Основното натоварване пада върху четириглавия бедрен мускул. Освен него, нападите натоварват седалищните мускули, както и тези от вътрешната страна на бедрото.

Избутване от лег преса

Лег пресата е едно от най-добрите упражнения за бедра. Позволява използването на много големи тежести без риск за контузия. При изпълнението на това упражнение не се натоварва кръстът. Подходящо упражнение за всички, които се занимават с бодибилдинг.

Сгъване за задно бедро

Бедреното сгъване е упражнение, което акцентира върху задната част на бедрата. Това е упражнение както за натрупване на мускулна маса, така и за оформяне на мускула. Ако искате да правите маса Ви препоръчвам да правите по 12-15 повторения на серия

Клякане с щанга (Squat)

Клякането с щанга е най-доброто упражнение за изграждането на масата на бедрата. То позволява използването на големи тежести. Може да се изпълнява както от начинаещи, така и от напреднали. Препоръчвам Ви да го включвате във всяка една ваша тренировка.

Бедрено сгъване с дъмбел

Бедреното сгъване с дъмбел е упражнение, което акцентира върху задната част на бедрата.Това e упражнение както за натрупване на мускулна маса, така и за оформяне на мускула.Ако искате да правите маса Ви препоръчвам да правите по 10-12 повторения на серия.Ако искате да наблегнете на релефа Ви препоръчвам да правите повече от 15 повторения.