Бицепсово сгъване пред скрипец (Cable Curls)

Бицепсово сгъване пред скрипец (Cable Curls)

Това е добро упражнение за оформяне на бицепсите. Може да се изпълнява от стоеж, седеж, клекнал, с една или с две ръце и различен хват, с ръкохватка (лост) или въже (кабел). По време на сгъването лактите трябва да останат до тялото ви и да не се раздалечават, а мишниците Ви трябва да са успоредни една на друга. Тялото трябва да е неподвижно - сгъването става само в лактите.

За разлика от щангите и дъмбелите, скрипецът поддържа постоянно напрежение в мускула, поради което го оформя и "изцежда" много добре. За разлика от щангите, скрипецът ви позволява да работите с една ръка, за да се концентрирате изцяло върху работещия мускул. Препоръчвам Ви да го правите когато искате да оформите мускула.

Техника на изпълнение

  1. Вземете ръкохватката (въжето) и заемете изходно положение (седеж, клекнал, стоеж) с разгънати ръце до тялото.
  2. Бавно сгънете ръце без да раздалечавате лактите и без да движите мишниците напред-назад.
  3. След пълно сгъване на ръцете върнете бавно в изходно положение.

Приложение

Бицепсовото сгъване пред скрипец е предназначено главно за оформяне на бицепсите. Вариантите с две ръце може да се използват и за маса, но обикновено също служат за релеф. Сгъването с една ръка включвайте само когато работите за релеф, като последно упражнение.

 

 

 

 

 

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.