Сгъване на дъмбели за бицепс под наклон

Сгъване на дъмбели за бицепс под наклон

Сгъването на ръцете с дъмбели е перфектно упражнение за изграждане на мускулната маса на бицепсите. Движението става само в лактите, като другите стави остават неподвижни.

Може да правите упражнението от стоеж, седеж, лег или полулег. Ако лактите са близо един до друг, се натоварват повече външните глави. Ако са по-раздалечени, основното натоварване пада върху вътрешната глава.

 

Начин на изпълнение

 1. Вземете дъмбелите и заемете изходно положение (лег, поулег, седеж, стоеж) с вертикално отпуснати ръце.
 2. Бавно сгънете ръце без да раздалечавате лактите, като държите мишниците вертикални.
 3. След пълно сгъване на ръцете върнете бавно в изходно положение.

 

sgyvane-za-biceps-na-peika

Приложение

Сгъването с дъмбели е базово упражнение, предназначено главно за изграждане на маса в бицепсите. Затова мястото му е в началото на тренировката за бицепс. Правете го като второ упражнение в тренировката си.

 

 

 

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.