Скотово сгъване с щанга за бицепс

Скотово сгъване с щанга за бицепс

Скотовото сгъване е отлично упражнение за масата и оформянето на бицепсите. Натоварва най-вече долната им част, близо до лактите. Упражнението представлява сгъване на ръцете, като мишниците са облегнати и неподвижни.

За да изпълнявате това упражнение, ще Ви е необходима специална пейка, чийто създател е самият Лари Скот - първият Мистър Олимпия. Ако лактите са близо един до друг (тесен хват), се натоварва повече външната му глава.

Ако са по-раздалечени, основното натоварване пада върху вътрешната глава. Това е най-популярният вариант на упражнението. Щангата позволява добър контрол върху тежестта и осигурява здраво натоварване на бицепса. За предпочитане е да използвате крива щанга, тъй като не натоварва неприятно китките в долно положение.

Начин на изпълнение

  1. Вземете тежестта, седнете на Скотовата пейка и сложете мишници на поставката.
  2. Бавно сгънете ръце без дамърдате лактите, като държите мишниците успоредни.
  3. След пълно сгъване на ръцете върнете бавно в изходно положение.

 

 

Приложение

Основната функция на Скотовото сгъване е увеличаване масата на бицепсите.Препоръчвам Ви да го правите ако искате да оформите мускула.Правете го в средата на тренировката си.

 

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.