Гребане с дъмбел (Dumbell rows)

Гребане с дъмбел (Dumbell rows)

Гребането с дъмбел е упражнение, използвано както за покачване на мускулна маса на гръбните мускули, така и за оформяне на гърба. Упражнението се състои в повдигането на дъмбел към хълбока от наклон напред. Лакътя на работещата ръка сочи назад по време на движението. Мишницата се движи близо до тялото. 

Препоръчвам Ви да го включвате във вашата тренировка за гръб, независимо от нивото Ви на развитие. Старайте се да изпълнявате упражнението бавно. Дърпайте тежестта с гърба, а не с бицепсите. Също така се старайте ръката да се движи плътно до гърба. Опитвайте се гърбът ви да бъде винаги изправен, в противен случай има възможност да се контузите.

 

Техника на изпълнение

 1. Вземете дъмбела, подпирате се на лежанката, нагласявате тялото си, така че гърбът ви да наподобява формата на дъга. Гърдите са изпъчени напред.
 2. Бавно дърпате дъмбела към хълбока, старайте се да усещате натоварването в гърба ,а не в бицепса.
 3. Щом дъмбела докосне леко гърба ви, задържате за секунда и отпускате бавно тежестта отново в начална позиция.

 

grebane-s-dymbel

 

Приложение

Упражнението е подходящо за изпълнение както за натрупване на мускулна маса, така и за оформяне на мускулатурата на гърба. Може да се изпълнява както от начинаещи , така и от напреднали. Препоръчвам Ви да го правите в средата на вашата тренировка. Ако искате на натрупате маса по 6-8 повторения.А за релеф повече от 10 повторения.

 

 

 

 


Препоръчани хранителни добавки

SAN Pure Titanium Whey Essential 5lb / 2270 г

100% PURE TITANIUM WHEY ESSENTIAL е един от най-висококачествените и все пак достъпен протеин, от който се нуждаете, за да качите чиста мускулна маса и да предпазите мускулите от разпад.

 

SAN BCAA Boosted 40 дози

BCAA Boosted на марката SAN е най-доброто решение за покачване на мускулна маса, за предпазване на мускулите от катаболизъм (разпад на мускулната тъкан), за повишаване на енергията и за топене на мазнините, независимо дали искате да качвате или сваляте килограми.

 


Искаш ли да постигаш реални резултати? Да бъдеш във форма цяла година?! Ние можем да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

 

Трябва да знаеш, че НЯМА универсален начин на хранене и трениране! Всеки човек разполага с различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Всеки се нуждае от ИНДИВИДУАЛНИ хранителен режим и тренировъчен план, съобразени с начина на живот, целите, нивото на физическа подготовка и времето, с което разполага, за да спортува. А когато хранителният режим и тренировките се комбинират с подходящи за целите хранителни добавки, то резултати със сигурност ще има, а ефектът ще е точно този, който си представяш! Ние ще ти дадем всичко, от което имаш нужда, спрямо твоето тяло, ще те мотивираме и ще проследим развитието ти, а от теб се иска само ПОСТОЯНСТВО!

 

Защо да изберете Нас?

 

Ние от www.4fitness.bg поемаме отговорността да се заемем с вашата промяна, да следим резултатите ви, да ви консултираме и да ви мотивираме всеки път щом се "опитате" да погледнете назад или да се откажете!

 

 • Индивидуален подход - Всички програми, които изготвяме са изцяло съобразени с индивидуалните ти нужди, а под внимание взимаме фактори като моментна физическа форма, начин на живот, цели, предишен опит, хранителни навици... Като допълнение получаваш консултация и препоръки за прием на хранителни добавки.
 • Следене на резултатите - Ние не оставаме безучастни към твоята промяна и постигнати резултати, затова следим развитието ти като ежеседмично попълваме таблица с мерки. Целта е да те мотивираме, за да прогресираш и да постигаш впечатляващи резултати.
 • Консултации и мотивация - Ще бъдем на твое разположение всеки ден, за да отговорим на всички възникнали въпроси! Искаме да постигнем успехи заедно с теб!

 

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.