Гребане с Т-щанга / Мечка

Гребане с Т-щанга / Мечка

Гребането с Т-щанга e едно от основните упражнения за покачване на мускулна маса в областта на гърба. Подобно на гребането с щанга, с тази разлика, че тежестта описва дъга отпред и първоначалния стрес е върху долната част на трапеца, и след това се простира на външната.

Ако се стремите да постигнете голям и плътен гръб, това упражнение задължително трябва да присъства във вашата тренировка. Гребането с Т-щанга не се препоръчва на хора, които имат контузии в областта на гърба. Препоръчва се за средно напреднали и напреднали билдъри.

Основната функция на гребането с Т-щанга е увеличаването на масата (плътността) на гърба. Затова мястото му е в началото или средата на тренировката за гръб. Ако искате да натрупате мускулна маса Ви препоръчвам по 6-8 повторения на серия.

Техника на изпълнение 

 1. Преклекнете и хванете ръкохватката.
 2. Преди да започнете да дърпате разкрачете краката(долу-горе на ширината на раменете Ви), стегнете гърба и изпъчете гърдите.
 3. Бавно започнете да издърпвате плешките и раменете назад.
 4. Когато лактите станат под прав ъгъл, задръжте за секунда, след което бавно се върнете в изходна позиция.

 

grebane-s-t-shtanga-mechka

Приложение

Основната функция на гребането с Т-щанга е увеличаването на масата (плътността) на гърба. Затова мястото му е в началото или средата на тренировката за гръб. Ако искате да натрупате мускулна маса Ви препоръчвам по 6-8 повторения на серия.

 

 

 

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.