За гръб

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Придърпване на долен скрипец (Seated Cable Rows)

Гребането на долен скрипец е упражнение както за маса, така и за оформяне на гърба. При него опасността за травми е незначителна. Препоръчвам Ви да го правите, когато искате да ускорите растежа на латералиса в неговите изоставащи сектори. При това упражнение трудно се тренира с голяма работна тежест. Препоръчвам ви да го правите в края на вашата тренировка.

Пулдаун отпред с раменен хват

Пулдаун отпред с раменен хват e едно много добро упражнение за мускулите на гърба. Това е изолиран вариант на набирането на лост с раменен хват. Ако се стремите да оформите гърба по-добре правете това упражнение, вместо набирания. Акцентира главно върху горната част на широкия гръбен мускул.

Гребане с дъмбел (Dumbell rows)

Гребането с дъмбел е упражнение, използвано както за покачване на мускулна маса на гръбните мускули, така и за оформяне на гърба. Упражнението се състои в повдигането на дъмбел към хълбока от наклон напред.Лакътя на работещата ръка сочи назад по време на движението. Мишницата се движи близо до тялото.

Гребане с щанга (Barbell Row)

Гребането с щанга e едно от основните упражнения за покачване на мускулна маса в областта на гърба. Упражнението се състои в повдигане на щанга към корема от наклон на тялото напред. Разстоянието между стапалата е такова, че да Ви създава чувство за стабилна опора по време на движението