Изнасяне на ръцете напред за предно рамо

Изнасяне на ръцете напред за предно рамо

Изнасяне на дъмбели напред е перфектно упражнение както за изграждане масата на раменете, така и за тяхното оформяне. Натоварва най-вече предната им част. Движението представлява повдигане на ръце напред и нагоре без сгъване в лактите.

Можете да правите упражнението от стоеж (седеж). Можете да го изпълнявате с щанга, дъмбели, диск или на долен скрипец. Ръцете трябва да са изпънати през цялото време и да са успоредни . Упражнението е подходящо както за напреднали, така и за начинаещи. Препоръчвам Ви да включвате това упражнение във вашата тренировка. Варианта е по ваш избор.

 

Вариaнти на изпълнение

 • С щанга - този вариант позволява най-големи тежести. Прави се за увеличаване масата на раменете. Щангата, която ще използвате, може да бъде права или крива. Обикновено се предпочита правата щанга, но ако Ви болят китките с нея,използвайте кривата. Ширината на хвата трябва да е колкото раменете ви или съвсем малко по-голяма. Щангата ви позволява да правите упражнението само от стоеж .
 • С дъмбели - хубавото на този вариант е, че позволява изпълнение само с едната ръка и ви позволява да се концентрирате изцяло върху работещия мускул. . Повдигане с дъмбели можете да правите и от стоеж, и от седеж.

 

 

 • С диск - Предлагам Ви още един вариант, който можете да го правите както от седеж, така и от стоеж.

 

 • На долен скрипец - предимството на този вариант е, че осигурява постоянно напрежение в мускулите. Обикновено повдигането на скрипец се прави за оформяне на раменете.

 

 

 

 • От стоеж - това е най-популярният вариант. Той стимулира добре раменете, но натоварва и гръбначния стълб и дава възможност да се използва инерцията на тялото при повдигане на тежестта. Може да се изпълнява с всички уреди (щанга, дъмбели, диск, скрипец).

 

 

 • От седеж - Седежът натоварва раменете по същия начин, както стоежа, но не може да се изпълнява с щанга или на скрипец с две ръце. Хубавото нещо на седежа е, че натоварва по-слабо гръбначния стълб и не дава възможност да се люлее тялото по време на изпълнението.

 

 

Техника на изпълнение

 1. Вземете тежестта, изпънете ръцете.
 2. Бавно започнете да повдигате тежестта пред тялото, без да свивате ръце в лактите.
 3. Когато ръцете ви станат успоредни на пода, задръжте за секунда и върнете бавно в изходно положение.

Приложение 

Изнасяне на ръцете напред може да служи както за изграждане на мускулна маса, така и за оформяне на раменете. Вариантите със свободни тежести, диск и две ръце са предимно за маса. Тези на скрипец или само с една ръка са главно за оформяне и релеф. Препоръчвам Ви да включвате това упражнение във вашата тренировка за рамене, независимо от нивото Ви на развитие. Варианта на изпълнение е по ваш избор.

 

uprajnenie-za-predno-ramo

 

uprajnenie-za-predno-ramo-s-shtanga

 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ultra Whey COMPLEX , 2000 гр / 66 дози

Висококачествен суроватъчен протеин, който помага за покачване на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка. Съдържа суроватъчен протеин с висока биологична стойност, бързо се усвоява и естествено съдържа аминокиселини с разклонена верига (BCAA).

 

Yamamoto® Nutrition Bcaa POWDER 8: 1: 1

Аминокиселини с разклонена верига в съотношение 8: 1: 1. Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) подпомагат покачването на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка.

 

 


Искаш ли да постигаш реални резултати? Да бъдеш във форма цяла година?! Ние можем да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

 

Трябва да знаеш, че НЯМА универсален начин на хранене и трениране! Всеки човек разполага с различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Всеки се нуждае от ИНДИВИДУАЛНИ хранителен режим и тренировъчен план, съобразени с начина на живот, целите, нивото на физическа подготовка и времето, с което разполага, за да спортува. А когато хранителният режим и тренировките се комбинират с подходящи за целите хранителни добавки, то резултати със сигурност ще има, а ефектът ще е точно този, който си представяш! Ние ще ти дадем всичко, от което имаш нужда, спрямо твоето тяло, ще те мотивираме и ще проследим развитието ти, а от теб се иска само ПОСТОЯНСТВО!

 

Защо да изберете Нас?

 

Ние от www.4fitness.bg поемаме отговорността да се заемем с вашата промяна, да следим резултатите ви, да ви консултираме и да ви мотивираме всеки път щом се "опитате" да погледнете назад или да се откажете!

 

 • Индивидуален подход - Всички програми, които изготвяме са изцяло съобразени с индивидуалните ти нужди, а под внимание взимаме фактори като моментна физическа форма, начин на живот, цели, предишен опит, хранителни навици... Като допълнение получаваш консултация и препоръки за прием на хранителни добавки.
 • Следене на резултатите - Ние не оставаме безучастни към твоята промяна и постигнати резултати, затова следим развитието ти като ежеседмично попълваме таблица с мерки. Целта е да те мотивираме, за да прогресираш и да постигаш впечатляващи резултати.
 • Консултации и мотивация - Ще бъдем на твое разположение всеки ден, за да отговорим на всички възникнали въпроси! Искаме да постигнем успехи заедно с теб!

 

 


 

Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Напишете вашето мнение за статията в коментарите по-долу. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.