Раменни преси на смит машина отзад, отпред

Раменни преси на смит машина отзад, отпред

Раменната преса е най-доброто упражнение за рамене. Предлагам ви още един негов вариант - на Смит машина. Хубавото на Смит машината е, че може да сте без партньор и да не се притеснявате да не ви затисне тежестта. Когато усетите, че има опасност да ви затисне тежестта, просто леко извивате китки и специалните куки се закачат във всеки един момент от изпълнението.

Този вариант се препоръчва на начинаещи докато свикнат с движението. Тук изпълнението е по-лесно, но мускулът не се натоварва така добре както при варианта с щанга.

 

Варианти на изпълнение

  • Раменните преси на смит машина отзад натоварват цялостно рамото,но малко повече средната част в сравнение с предната и задната.

 

 

 • Раменните преси на смит машина отпред натоварват главно предната и средната част на рамото.

 

 

Техника на изпълнение

 1. Седнете на пейката като се стремите кръстат Ви да е облегнат на нея.
 2. Хванете лоста широко,откачете го от специалните куки, след което спускайте бавно надолу докато лостът стигне нивото на вратът Ви (когато го правите зад врат) и докато лостът стигне нивото на брадата Ви (когото го правите отпред)
 3. След което експлозивно избутвате в изходна позиция.

 

Приложение

Раменните преси на смит машина наподобяват раменните преси с щангаж(свободна тежест) с тази разлика, че първото акцентира върху оформяне на рамото, докато със свободна тежест работите главно за маса. Този вариант се препоръчва на начинаещи докато свикнат с движението. Тук изпълнението е по-лесно, но мускулът не се натоварва така добре както при варианта с щанга.

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.