За рамене

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Разтваряне на ръцете встрани за средно рамо (Lateral raises)

Това е едно от най-добрите упражнения за изграждане на масата на раменете. Акцентира главно върху средната част на раменете. Върши чудесна работа и на начинаещи.

Раменни преси (Shoulder Presses)

Раменните преси са едно от най-добрите упражнения за изграждане на мускулна маса на раменете, позволяващо използването на големи тежести. Упражнението може да се изпълнява от стоеж или от седеш. Желателно е да присъства във всяка една ваша тренировка за рамене.Препоръчвам ви да го изпълнявате в началото на вашата тренировка. При изпълнението на това упражнение се нуждаете от партньор, който да ви подава щангата и да ви пази.

Вертолет(Upright rows)

Това е упражнение за натрупване на мускулна маса на раменете. Състои се във вертикално издърпване на тежест до брадата . В долна фаза на движението ръцете са изпънати и постепенно с вдигането на тежестта се сгъват в лактите.

Разтваряне на дъмбели встрани за задно рамо от стойка

Разтваряне на дъмбели встрани за задно рамо от стойка

Изнасяне на ръцете напред за предно рамо

Изнасяне на ръцете напред е перфектно упражнение за масата на раменете. Натоварва най-вече предната им част. Движението представлява повдигане на ръце напред и нагоре без сгъване в лактите. Можете да правите упражнението от стоеж (седеж). Можете да го изпълнявате с щанга, дъмбели, диск или на долен скрипец. Ръцете трябва да са изпънати през цялото време и да са успоредни .