За рамене

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Вертолет(Upright rows)

Това е упражнение за натрупване на мускулна маса на раменете. Състои се във вертикално издърпване на тежест до брадата . В долна фаза на движението ръцете са изпънати и постепенно с вдигането на тежестта се сгъват в лактите.

Изнасяне на ръцете напред за предно рамо

Изнасяне на ръцете напред е перфектно упражнение за масата на раменете. Натоварва най-вече предната им част. Движението представлява повдигане на ръце напред и нагоре без сгъване в лактите. Можете да правите упражнението от стоеж (седеж). Можете да го изпълнявате с щанга, дъмбели, диск или на долен скрипец. Ръцете трябва да са изпънати през цялото време и да са успоредни .

Раменни преси на смит машина отзад, отпред

Раменната преса е най-доброто упражнение за рамене. Предлагам ви още един негов вариант - на Смит машина. Хубавото на Смит машината е, че може да сте без партньор и да не се притеснявате да не ви затисне тежестта. Когато усетите,че има опасност да ви затисне тежестта, просто леко извивате китки и специалните куки се закачат във всеки един момент от изпълнението.

Разтваряне встрани с дъмбели за задно рамо от пейка

Това е упражнение, което натоварва задната част на раменете. Прави се с малки тежести, което говори за оформящия му характер. В тренировката си за рамене го включвайте като 3-4 упражнение. Може да го правите след тренировката Ви за гръб(ако тренирате гръб и задно рамо в една тренировка).

Раменни преси (Shoulder Presses)

Раменните преси са едно от най-добрите упражнения за изграждане на мускулна маса на раменете, позволяващо използването на големи тежести. Упражнението може да се изпълнява от стоеж или от седеш. Желателно е да присъства във всяка една ваша тренировка за рамене.Препоръчвам ви да го изпълнявате в началото на вашата тренировка. При изпълнението на това упражнение се нуждаете от партньор, който да ви подава щангата и да ви пази.