Глюкозамин - важен ли е за спортуващите?

Глюкозамин - важен ли е за спортуващите?

Ако искате да вдигате големи тежести, шансовете да повредите вашите стави стават все по-големи. С течение на времето бодибилдърите и особено силовите атлети имат тенденция да повредят хрущяла в ставите си. Стресът, който се прилага постоянно към вашите стави е неестествен.

В напредналата си възраст, много културисти и силови атлети ще започнат да изпитват болки в ставите. В крайна сметка този процес дори може да стигне до ситуация, където имате кост върху кост - и това не е забавно. За щастие има няколко много ефективни добавки, които могат да защитават не само ставите, но всъщност могат да помогнат за повторно изграждане на хрущяла в тях.

В тази статия ще разгледаме по специално хранителните добавки с глюкозамин и хондроитин. Глюкозаминът е комбинация от глюкоза и глутамин. Той възстановява хрущяла, а хондроитин сулфат е структурен компонент на хрущяла. Взети заедно, тези две вещества могат да имат силни положителни ефекти върху здравето на ставите. Приемайки тези две съставки заедно ще ви помогнат да се чувствате по- здрави и ще ви направят по ефективен спортист.

 

izgotvqne-na-fitnes-programa

 

Глюкозаминът не е само за културисти. Всеки, който се занимава с редовна физическа активност може да приема хранителни добавки с глюкозамин. Всяка дейност, която поставя под стрес ставите ви, като бягане или тенис, ще доведе до износване на хрущяла. Ежедневната употреба на глюкозамин може да ви помогне да поддържате ставите добре смазани.

Ако изпитвате болки в ставите, не чакайте, докато стане твърде късно, вземете си хранителни добавки с глюкозамин и хондроитин. Дори и да не изпитвате ставни болки, добра идея е да вземете хранителни добавки с глюкозамин като превантивна мярка. Ползвайки глюкозамин като превантивна мярка, ставите ви ще са здрави и добре смазани.

Хранителните добавки с глюкозамин са сравнително евтини, но много ефективни. Ако трябва да избирате между няколко хранителни добавки, препоръчвам ви глюкозаминът да е една от тях, особено ако сте бодибилдър или силов атлет. Не подценявайте значението за грижите за вашите стави.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.