Забавят ли стареенето хранителните добавки с колаген?

Забавят ли стареенето хранителните добавки с колаген?

Колагенът поддържа еластичността на кожата, здравината на костите и подвижността на ставите. С напредването на възрастта обаче неговото производство намалява. Можем ли тогава да компенсираме това с хранителни добавки?

Колагенът е често срещано вещество в тялото, което се намира навсякъде: в съединителната тъкан, връзките, мускулите, хрущялите, ставите, костите, кожата и косата. Той е и най-разпространеният протеин в организма, който насърчава и заздравяването на раните.

Като градивен елемент с много важна роля колагенът укрепва тъканите под повърхностния слой на кожата и й придава еластичност. Когато собственото ни производство намалее, кожата се отпуска и се появяват бръчки.

Колагенът също така е много важен за костната и хрущялната тъкан, тъй като е отговорен за здравината, структурата и подвижността на костите и хрущялите. Ако те са слаби, ставите стават особено уязвими. Това се случва често с възрастта, когато намаляването на колагена прави костите крехки.

След 30-годишна възраст започваме да губим колаген и нуждите от допълнителен прием се увеличават. Хранителните добавки са добър начин да се включите активно в борбата срещу първите бръчки.

Проучванията показват, че хората, които приемат хранителни добавки с колаген подобряват хидратацията и еластичността на кожата.

 

 

И така, да се върнем на въпроса, работят ли добавките с колаген?

Колагеновите пептиди могат да помогнат за поддържане на кожата еластична и свежа. При повечето хора хранителните добавки постигат този ефект. Редовният им прием значително допринася за предотвратяване на ранните признаци на стареене.

Подмладете кожата на лицето, тонизирайте костите и ставите с хранителни добавки с колаген от нашия онлайн магазин. Запазете младостта и не се примирявайте с преждевременното стареене.

Загубата на естествен колаген може да бъде компенсирана с качествени хранителни добавки. Колкото по-рано ги включите в рутината си, толкова по-дълго ще се радвате на гладка, еластична и здрава кожа. 

Много е важно да избирате само хранителни добавки от утвърдени производители, които не съдържат вредни съставки. Колагенът трябва да бъде разбит на пептиди с правилния размер, за да можете да се насладите на всички ползи от него. Ето защо не е все едно какво приемате.

Колагенът е хранителните добавки трябва да е разграден до правилния размер. Повечето съдържащи колаген хранителни добавки съдържат хидролизиран колаген, т.е. такъв, който е разграден до правилния размер. 

Хидролизата е химична реакция, при която колагеновият протеин се разгражда на пептиди или аминокиселинни вериги. Това позволява на човешкото тяло да го използва по-ефективно. Ако приемате добавки с неясен произход и съмнително качество, те няма да имат ефект. Вероятно няма да ви навредят, но определено няма да получите желаното от тях.

 

Кога да чакате първите резултати?

Дори в началото да не виждате резултат от приема на хранителни добавки с колаген, не се отчайвайте. Ефектът върху кожата ще се прояви само след прием в продължение на 90 дни. Ето защо е хубаво да направите пълен курс от три месеца, през които да приемат колаген ежедневно.

Имайте предвид също така че при някои хора резултатите са по-добри, отколкото при други. Това зависи от редица фактори като: начин на хранене; физическа активност; слънчеви бани; възраст; тютюнопушене; пол.

Не забравяйте също така че никотинът, честото излагане на слънце в обедните часове, солариумите, неправилната грижа за кожата могат да предизвикат преждевременно стареене.

Обикновено добрите резултати се постигат комплексно. Храненето също може да помогне да запазите добрия вид на кожата си.

Различните видове колаген

Вече разбрахме, че хранителните добавки с колаген са ефективни и полезни при редовен прием, но какъв вид да изберете?

Колаген на прах

Много проучвания показват, че колагенът на прах може да направи много за вашата кожа и тяло:

 • Овлажнява и стяга кожата
 • По-малко бръчки
 • Ноктите, косата, сухожилията и костите стават по-силни
 • Подобрено храносмилане
 • По-бързо възстановяване след интензивни упражнения
 • Намаляване на ставните болки
 • Антиоксидантна грижа.

 

Колагенови напитки

Колагеновите напитки са предпочитани от много хора, защото са лесни за употреба, приятни на вкус и наистина действат. Можете да носите напитката в чантата си и да я консумирате по всяко време. Не се налага да смесвате водата с праха, което не бихте могли да направите навсякъде.

Те също така често са обогатени и с други полезни съставки, които ще ви помогнат да подсилите организма си отвътре.

Резултатите от различни проучвания сочат, че хората, които приемат колагенови напитки, имат по-малко лицеви линии и бръчки след 60 дни. Много добър ефект се постига и при прекалено сухата кожа.

Колаген капсули

Колагенът под формата на капсули също често е предпочитан, защото е лесен за употреба, действа ефективно и няма как да сбъркате с нужното количество.

Практичната опаковка ви позволява да го носите със себе си и да не пропускате дневната си доза.

Капсулите колаген често съдържат и други полезни съставки като калций, хиалуронова киселина, витамин С и други витамини и минерали.

Колаген таблетки

Таблетките ви предлагат същото удобство като капсулите. От тях обаче се налага да взимате повече, за да получите необходимото количество колаген. Ако една капсула е достатъчна, то от таблетките трябва да приемате по 3-4 два пъти дневно.

 

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.