Кик-Бек

Кик-Бек

Кик бекът е едно незаменимо упражнение за трицепс.  Кик бекът оформя външните и вътрешните глави на триглавия мишничен мускул. Изпълнява се с една или двете ръце с гира. Наклонът на тялото трябва да е такъв, че да ви позволява да държите мишницата си хоризонтална спрямо пода. Самото движение представлява движение на ръката само в лакътната става като другите части на ръката остават неподвижни.

 

Изпълнението му не се препоръчва на хора с болки или установени контузии в раменете и раменния пояс или видимо изместен баланс в раменния пояс, т.е. рамене, прибрани към гърдите.

 

Техника на изпълнение

 1. Вземете дъмбела/лите и наклонете тялото напред.
 2. Свийте работещата ръка(ръце) така, че мишницата ви да бъде хоризонтална и допряна в тялото, а предмишницата – вертикална на пода.
 3. Разгънете ръката в лакътната става назад, без да движите мишницата.
 4. След пълно разгъване на ръката върнете плавно в изходно положение.

Забележки

 • Старайте се да изпълнявате правилно упражнението,правете го с малки тежести
 • Когато изпънете ръката задръжте за секунда за да изцедите мускула до максимум
 • Движението трябва да става само от лакътя

Варианти на изпълнение

 • С една ръка
 • С две ръце

Приложение

Упражнението е по-подходящо за оформяне на мускула, а не за трупане на маса. Мястото му е в края на тренировката - като последно или предпоследно упражнение. Подходящо е както за напреднали така и за начинаещи атлети.

 

 

 

 

kick-back

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.