Разгъване на дъмбел зад глава

Разгъване на дъмбел зад глава

Това е едно от добрите упражнения за трицепс. То е идеално за натоварване на дългата глава на трицепсите. За да извлечете максимална полза от него, старайте се да го изпълнявате правилно.  Тежестта трябва да е такава, че да "запали" трицепсите, но не чак толкова тежка, че да не можете да изпълните движението правилно.

 

Лесно се изпълнява, но ви препоръчвам да имате партньор, който да ви подава и взима дъмбела. Не изпъвайте ръцете докрай. Старайте се да не разтваряте много лактите. Изпълнявайте разгъване на дъмбел с две ръце от седеж, облегнати плътно под ъгъл от 90 градуса . Контролът на тежестта е по-добър, тъй като и двете ръце са хванали дъмбела и по този начин и лактите са фиксирани.

 

Вариaнти на изпълнение

 • С две ръце
 • С една ръка
 • От седеш
 • От стоеш

Техника на изпълнение

 1. Седнете на пейката като се стремите кръстът Ви да е опрян на нея.
 2. Помолете някого от залата или Вашия тренировъчен партньор да Ви подаде дъмбела.
 3. Хванали вече тежеста изпънете ръцете, но не докрай.
 4. В крайната фаза задръжте секунда и върнете дъмбела в изходно положение.

 

Приложение

Упражнението може да се изпълнява както от напреднали така и от начинаещи. Подходящо е както при период на трупане на мускулна маса така и за фаза на релеф. Изпълнява се като второ или трето упражнение. Не изпъвайте лактите докрай, за да се предпазите от контузии.

 

 

 

 

uprajnenie-za-trapec-s-dymbeli 

 

izbutvane-na-dymbel-zad-vrat-za-triceps

 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ultra Whey COMPLEX , 2000 гр / 66 дози

Висококачествен суроватъчен протеин, който помага за покачване на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка. Съдържа суроватъчен протеин с висока биологична стойност, бързо се усвоява и естествено съдържа аминокиселини с разклонена верига (BCAA).

 

Yamamoto® Nutrition Bcaa POWDER 8: 1: 1

Аминокиселини с разклонена верига в съотношение 8: 1: 1. Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) подпомагат покачването на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка.

 

 


Искаш ли да постигаш реални резултати? Да бъдеш във форма цяла година?! Ние можем да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

 

Трябва да знаеш, че НЯМА универсален начин на хранене и трениране! Всеки човек разполага с различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Всеки се нуждае от ИНДИВИДУАЛНИ хранителен режим и тренировъчен план, съобразени с начина на живот, целите, нивото на физическа подготовка и времето, с което разполага, за да спортува. А когато хранителният режим и тренировките се комбинират с подходящи за целите хранителни добавки, то резултати със сигурност ще има, а ефектът ще е точно този, който си представяш! Ние ще ти дадем всичко, от което имаш нужда, спрямо твоето тяло, ще те мотивираме и ще проследим развитието ти, а от теб се иска само ПОСТОЯНСТВО!

 

Защо да изберете Нас?

 

Ние от www.4fitness.bg поемаме отговорността да се заемем с вашата промяна, да следим резултатите ви, да ви консултираме и да ви мотивираме всеки път щом се "опитате" да погледнете назад или да се откажете!

 

 • Индивидуален подход - Всички програми, които изготвяме са изцяло съобразени с индивидуалните ти нужди, а под внимание взимаме фактори като моментна физическа форма, начин на живот, цели, предишен опит, хранителни навици... Като допълнение получаваш консултация и препоръки за прием на хранителни добавки.
 • Следене на резултатите - Ние не оставаме безучастни към твоята промяна и постигнати резултати, затова следим развитието ти като ежеседмично попълваме таблица с мерки. Целта е да те мотивираме, за да прогресираш и да постигаш впечатляващи резултати.
 • Консултации и мотивация - Ще бъдем на твое разположение всеки ден, за да отговорим на всички възникнали въпроси! Искаме да постигнем успехи заедно с теб!

 

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.