Френско (Triceps Extension)

Френско (Triceps Extension)

Това е едно от най-ефективните упражнения за изграждане на мускулна маса на трицепсите. За да го изпълнявате, се нуждаете от лежанка. Щангата за изпълнението на това упражнение е наречена "EZ" лост.

 

Ширината на хвата е максимално близка до тази на раменете. Основното натоварване от упражнението пада върху трицепсите. Ако се изпълнява от лег, упражнението натоварва всичките му глави.

 

Ако се прави по друг начин, то въздейства главно върху дългата му глава . Освен трицепса, в упражнението участват съвсем слабо и раменете (за стабилизиране на тежестта). Старайте се да изпълнявате упражнението правилно, в противен случай ще натоварвате други мускули(например гърдите), а не трицепсите.

 

Техника на изпълнение

 1. Вземете лоста и заемете изходно положение (лег, полулег, седеж, стоеж).
 2. Бавно спуснете тежестта по посока на челото като сгъвате ръцете си в лактите, без да ги раздалечавате.
 3. След пълно сгъване на ръцете, бавно се върнете в изходно положение.
 • Правилното изпълнение е доста трудно, особено за начинаещите.Старайте се да не раздалечавате лактите. Старайте се да изпълнявате правилно упражнението, защото може да си контузите лактите. Не прекалявайте с тежестта.
 • Препоръчвам ви да си намерите фитнес партньор, който да ви подава и взима щангата.
 • Отпускайте тежестта, докато щангата почти опре челото ви. Това упражнение се нарича също"черепо трошач"
 • Не изпъвайте лактите докрай
 • Препоръчвам ви преди да започнете да изпълнявате това упражнение да загреете лактите една две серии на скрипец.

 

 

Варианти на изпълнение

  1. С шанга - препоръчвам Ви да го правите ако целите изграждане на обем . Този вариант Ви позволява да ползвате по-големи тежести за разлика от другите два.

  1. С дъмбели - препоръчвам Ви да го правите ако имате проблеми с разликата в обиколката на рицете Ви. Това упражнение натоварва по отделно всяка ръка за разлика от другите два варианта, при които едната ръка може да помага на другата.

  1. На скрипец - препоръчвам Ви да го правите ако целите да оформите мускула, защото това упражнение е концентрирано. Прави се с по-малка тежест, но за сметка на това изцежда повече мускула.

 

Приложение

Преди да започнете да правите френско Ви препоръчвам да загреете много-добре лактите, в противен случаи се подлагате на риск от получаване на контузии. Френското е упражнение предимно за маса. Правете го като първо или най-много като второ упражнение. Препоръчвам Ви когато правите това упражнение да имате партнъор, който да ви подава щангата и помага при изпълнението на упражнението.

 

frensko-za-triceps 

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.