Екстензия за трицепс на скрипец (френско)

Екстензия за трицепс на скрипец (френско)

Както знаете екстензията за трицепс (френско) е едно от основните упражнения за изграждане на мускулна маса на трицепсите. Варианта на скрипец ви препоръчвам да го правите ако целите да оформите мускула, защото това упражнение е концентрирано. Прави се с по-малка тежест, но за сметка на това изцежда повече мускула.

Ширината на хвата е максимално близка до тази на раменете. Основното натоварване от упражнението пада върху трицепсите. Освен трицепса, в упражнението участват съвсем слабо и раменете (за стабилизиране на тежестта). Старайте се да изпълнявате упражнението правилно, в противен случай ще натоварвате други мускули(например гърдите), а не трицепсите.

 

Техника на изпълнение

 1. Легнете на пейката и заемете изходна позиция(позицията, която виждате на снимката).
 2. Хванете ръкохватката с широчината на раменете, стъпете здраво на пода.
 3. Бавно спуснете тежестта по посока на челото като сгъвате ръцете си в лактите, без да ги раздалечавате.
 4. След пълно сгъване на ръцете, бавно се върнете в изходно положение.
 5. Повтаряйте докато си изпълните необходимия брой повторения.

 

Препоръки

 • Правилното изпълнение е доста трудно, особено за начинаещите. Старайте се да не раздалечавате лактите. Старайте се да изпълнявате правилно упражнението, защото може да си контузите лактите. Не прекалявайте с тежестта.
 • Желателно е да имате фитнес партньор, който да ви подава и взима ръкохватката. Ще ви бъде трудно сами да си взимате тежестта и после да легнете на лежанката.
 • Отпускайте тежестта, докато ръкохватката почти опре челото ви. Това упражнение се нарича също"черепо трошач"
 • Не изпъвайте лактите докрай
 • Препоръчвам ви преди да започнете да изпълнявате това упражнение да загреете лактите една две серии на скрипец.

 

 

 

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.