Трицепсово разгъване на скрипец (Cable Pull-downs )

Трицепсово разгъване на скрипец (Cable Pull-downs )

Трицепсовото разгъване на скрипец е едно от най-добрите упражнения, както за оформяне, така и за маса на трицепсите. Подходящо е за всички трениращи, независимо от тренировъчния им стаж. Може да се изпълнява с една или с две ръце, в много тесен, с раменен или с по-широк хват, с ръкохватка, с въже. Самото движение (разгъването) става основно в лактите.

 

Старайте се по време на изпълнението да държите лактите максимално близо до тялото и на ширината на раменете, както и те да не се раздалечават при разгъването, а мишниците да са почти успоредни една на друга и при избутването на тежестта надолу изпъвайте ръце докрай.

Хора с травми в раменните стави, раменния пояс, лакти и китки трябва да подхождат с внимание при избора на работна тежест. Ако при изпълнението му има наличие на болка и това не се влияе от тежестта, упражнението следва да се замени.

 

Варианти на изпълнение

 

   • С ръкохватка на главата(лост) - Вариантите с ръкохватка с две ръце се считат за упражнения за оформяне.

 

 

 

 

  • С въже - този вариант е по-скоро за оформяне, отколкото за маса. Той не позволява големи тежести, затова пък дава възможност за "изцеждане" на трицепса, а освен това не натоварва неприятно китките. Разгъването с въже дава и допълнителна възможност за промяна на разстоянието между дланите. В изходно фаза (при свити ръце) дланите са обикновено на 5-10 см разстояние една до друга, а при изпънати ръце – са с разстояние както при раменен хват. Тази редуваща се смяна дава възможност за динамично натоварване и на външната глава на трицепса (при сближени длани), и на вътрешната му глава (при раменна ширина).

 

  • С тесен хват - това означава, че дланите са на 5-10 см една от друга. При такъв хват се натоварва по-активно външната глава на трицепса.

 

  • С широк хват - Раменен. При такъв хват се натоварва по-активно вътрешната глава на трицепса.

 

 

 

  • С подхват

 

 

Техника на изпълнение

 

 1. Вземете ръкохватката, повдигнете тежестта и се наведете леко напред.
 2. Избутайте тежестта бавно надолу като се стараете да движите само предмишниците и не променяте разстоянието между тялото и лактите.
 3. След пълно разгъване на ръцете, започнете бавно и контролирано сгъване.
 4. Когато мишниците Ви станат успоредни на пода, започнете следващото повторение.

 

Свързана статия:Четири упражнения за масивен трицепс

 

Приложение

Упражнението е по-подходящо за оформяне на трицепсите, отколкото за изграждане на маса в тях. Правете го като последно или предпоследно упражнение във Вашата програма. Може и да го правите и като първо упражнение за да загреете добре лактите.

 

uprajnenie-za-triceps 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ultra Whey COMPLEX , 2000 гр / 66 дози

Висококачествен суроватъчен протеин, който помага за покачване на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка. Съдържа суроватъчен протеин с висока биологична стойност, бързо се усвоява и естествено съдържа аминокиселини с разклонена верига (BCAA).

 

Yamamoto® Nutrition Bcaa POWDER 8: 1: 1

Аминокиселини с разклонена верига в съотношение 8: 1: 1. Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) подпомагат покачването на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка.

 


Искате ли да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

 

Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова Вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма, която е:

 

 • Създадена за вашите цели и възможности
 • В съответствие с вашето тренировъчно ниво
 • Съобразена с начина Ви на живот
 • Съобразена със заболявания ако имате такива
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова Вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за Вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма, на е-мейл info@4fitness.bg или натиснете върху снимката. 

 

Какво ще получите?

 

 • Описание на тренировъчната програма - какво и как да тренирате. Техника на изпълнение на всяко упражнение.
 • Линк към всяко едно упражнение, как се изпълнява, колко серии и повторения.
 • Времето за почивка между сериите и отделните упражнения.
 • Акцент на определени мускулни групи ако е необходимо.
 • Различни тренировъчни методики.
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

 


  

Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Напишете вашето мнение за статията в коментарите по-долу. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.