За трицепс

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Трицепсово разгъване на скрипец (Cable Pull-downs )

Трицепсовото разгъване на скрипец е едно от най-добрите упражнения, както за оформяне, така и за маса на трицепсите. Подходящо е за всички билдери, независимо от тренировъчният им стаж. Може да се изпълнява с една или с две ръце, в много тесен, с раменен или с по-широк хват, с ръкохватка, с въже .

Разгъване на дъмбел зад глава

Това е едно от добрите упражнения за трицепс. То е идеално за натоварване на дългата глава на трицепсите. За да извлечете максимална полза от него, старайте се да го изпълнявате правилно. Тежестта трябва да е такава, че да "запали" трицепсите, но не чак толкова тежка, че да не можете да изпълните движението правилно.

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват

Изтласкването на щанга от лег с тесен хват е базово упражнение за покачване масата на трицепсите. Изпълнява се на лежанка или пейка при хоризонтален лег.

Френско (Triceps Extension)

Това е едно от най-ефективните упражнения за изграждане на мускулна маса . За да го изпълнявате, се нуждаете от лежанка . Щангата за изпълнението на това упражнение е наречена EZ лост. Ширината на хвата е максимално близка до тази на раменете.

Кик-Бек

Кик-бека е упражнение използвано основно за оформяне на външните и вътрешните глави на трицепса. Изпълнява се с една или две ръце при наклон напред с дъмбел. Самото движение се състои в разгъване на ръката в лакътната става. Старайте се ръцете Ви да бъдат близо до тялото.