Екстракт от зелен чай - Green Tea Extract

Екстракт от зелен чай - Green Tea Extract

От хилядолетия насам за родина на чаените растения се смята Китай. В последствие те са култивирани и в други азиатски страни, където и до ден днешен са на почит и се използват за лечение и профилактика на различни болести. Чаените растения са изключително разпространени в Европа. През последните години изключителна популярност в България добива зеления чай. Camellia Sinensis е растението, от което се добиват чайовете.

Зелен Чай - Green Tea Extract е “истински” чай, което означава, че се произвежда изцяло от листата на растението Camellia Sinensis. Зеленият чай е втората най-консумирана напитка в света след кафето. Той съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли. Използва се като мощен енергетик поради съдържанието си на кофеин. Възпрепятства развитието на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон. Зелен Чай - Green Tea Extract предотвратява появата и развитието на атеросклероза и множествена склероза.

Научните изследвания сочат, че зеленият чай и неговият екстракт могат безопасно да повишат термогенезата и да стимулират изгарянето на мазнини, без увеличаването на сърдечния ритъм подобно на други продукти. Зелен Чай - Green Tea Extract стимулира тялото да използва мазнините като енергиен източник. Ускорява метаболизма, подобрява състоянието на чревната флора и очите, предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Зеленият чай е идеална добавка към хранителният режим на всеки активен човек.

 

izgotvqne-na-fitnes-programa

 

Екстракт от зелен чай подпомага загубата на мазнини чрез увеличаване на количеството изгорени калории без никакви странични ефекти като има благоприятен ефект върху ставите и бързото възстановяване на мускулите.

Активните съставки в зеления чай, отговорни за изгарянето на мазнини са катехините и един катехин по-специално, наречен епигалокатехин галат (EGCG). Този мощен антиоксидант инхибира ензим, който разгражда невротрансмитер и хормона норадреналин, който ускорява процесите в тялото като изгаряне на калории.

 

Съдържание:

Зеленият чай е богат на витамини като С, Р, К РР, А, D, E и микроелементите флуор, цинк, йод, мед, манган, фосфор, калций.

Ползи:

Изследвания показват множеството ползи от приемането на зеления чай и положителното влияние, което оказва на човешкия организъм.

 1. Забързва метаболизма
 2. Укрепва двигателната способност и нервната система
 3. Изхвърля тежките метали от човешкото тяло
 4. Предпазва от ракови заболявания
 5. Предпазва от сърдечно-съдови заболявания
 6. Стимулира функцията на бъбреците и пикочния мехур
 7. Дезинфекция на устната кухина – венци, намалява образуването на кариеси, образуването на афти
 8. Миризмата на стъпалата
 9. Помага при слънчеви изгаряния
 10. Сърбеж
 11. Хемороиди
 12. Забавя процеса на стареене
 13. Има благоприятно действие върху очните болести и подобрява зрението
 14. Контролира нивото на холестерол
 15. Предпазва от инфаркт

 

izgotvqne-na-fitnes-programa

 

Вреди:

Зеленият чай е безопасно за повечето възрастни, когато се използва в умерени количества. Налице са някои доклади за отделни случаи на чернодробни проблеми при хора, приемащи концентрирани екстракти зелен чай.

Въпреки, че тези случаи са много редки и доказателствата не са окончателни, експерти предполагат, че концентриран екстракт зелен чай се приема с храна, и че хората трябва да преустановят употребата, ако имат проблеми с черния дроб или развитие на симптоми на чернодробно страдание, като коремна болка, потъмняване на урината или жълтеница.

Зелен чай и зелен чай екстракти съдържат кофеин. Кофеин може да предизвика безсъние, безпокойство, раздразнителност, стомашно разстройство, гадене, диария, или често уриниране при някои хора.

 

 

Как се приготвя зеления чай:

За правилното приготвяне на зеления чай е много важно водата да е с температура между 60 и 90 °C. Ако температурата е твърде гореща – вкуса на чая ще е горчив, а ароматът му ще се изгуби. Но ако водата не е достатъчно топла вкуса и аромата няма да може да бъде извлечени и няма да можете да се насладите на приятния вкус на зеления чай.

Времето през което трябва да се запари чая, трябва да се съобрази с температурата на водата – при по-ниска температура на водата, времето за запарка трябва да се по-дълго.

Приготвянето на зеления чай е лесно и бързо, само трябва да се улучи правилната температура и време за запарка, за да може да се извлече приятният вкус и аромат.

Препоръчително количество:

Препоръчителното количество, което е здравословно и полезно е 3-4 чаши на ден. Но ако досега не сте пробвали зеления чай, ние ви препоръчваме да започнете с 1-2 чаши дневно, за да можете да усетите как действа и как се отразява на вашето тяло.

Ако приемате зеления чай под формата на хранителни добавки взимайте около 500-1000 мг екстракт от зелен чай два-три пъти на ден, за да поддържа енергийните нива постоянно.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.