Шест хранителни добавки за релефна коремна преса

Шест хранителни добавки за релефна коремна преса

Време е да изгорите излишните мазнини и да изградите и оформите коремните мускули. В тази статия ще разгледаме шест хранителни добавки, които ще ви помогнат да се отървете от излишните мазнини и да оформите "нацепена" коремна преса.

Хранителните добавки са чудесен инструмент за постигане на вашите цели. Ако целта е да сте по-масивен, по-силен, по-бърз или да сте в по-добра форма, хранителните добавки могат да ви помогнат по-лесно да постигнете целта си.

Протеин на прах

Много специалисти твърдят, че протеинът на прах е единствената хранителна добавка, която трябва да се пие през цялата година. Има много проучвания доказващи, че протеинът на прах има положителни ефекти върху атлетичното представяне, мускулната сила, покачването на мускулна маса, възстановяване, дори и изгаряне на мазнини.

Производителност - когато ви се увеличи производителността и издръжливостта, вие ще имате възможност да тренирате по-усилено. По-тежките тренировки ще ви помогнат да качите повече мускулна маса и да изгорите повече мазнини. 

Сила - колкото повече сила имате, толкова по-големи тежести ще вдигате. Вдигането на големи тежести води до покачване на мускулна маса. Колкото повече мускулна маса имате, толкова повече калории ще изразходвате, вследствие на бързия метаболизъм. Колкото повече калории изразходвате, толкова повече мазнини ще изгаряте. 

Мускулен растеж и възстановяване - мускулите изискват калории, за да функционират. Колкото повече мускули имате, толкова повече калории ще изгорите в покой. Протеинът помага за изграждането на мускулна маса както и за възстановяване на мускулите след тежки тренировки. Следователно колкото повече мускулна маса качим, толкова повече калории ще изразходваме, следователно ще изгаряме повече мазнини.

Изгаряне на мазнини - когато човек комбинира качествен протеин, с здравословна диета и здрава тренировка, ще изгори много повече мазнини, отколкото да спазва обикновена диета и да не си дава много зор във фитнеса. 

За тези от вас, които сега навлизат в бодибилдинга, трябва да знаете , че протеинът е най-важният макроелемент, който трябва да приемате. Бързоусвояващият се протеин на прах (суроватъчен протеин изолат) е от изключително значение за протеиновият синтез, когато се приема след тренировка или веднага след ставане от сън. Може да пиете протеин между отделните хранения или когато нямате време да се храните, примерно когато сте в движение.  Освен това вие може да пиете бавноусвояващ се протеин (казеин) преди лягане, за да снабдявате организма си с аминокиселини през цялата нощ. 

six-pack-abs-4fitness.bg

Fat Burners (фетбърнари)

Има толкова много фетбърнари в наше време, че е трудно да си изберем. Ще разгледаме фетбърнарите в шест под категории, за да ви стане по-ясно как работят и кой точно е за вас. 

Термогенни фетбърнари - тези продукти за изгаряне на мазнини ви повишават телесната температура, вследствие на което изгаряме повече мазнини. Основните съставки на термогенните фет бърнари са: кофеин, йохимбин, синефрин. 

Carb Blockers - това са продукти, които помагат за потискане на апетита и намаляват желанието и усвояването на въглехидратите. Основната съставка е екстракт от бял боб, която се свързва с консумираните от вас въглехидрати и не позволява на тялото ни да ги усвои. 

Fat Blockers - тези продукти работят подобно на carb blockers,  с тази разлика, че те блокират усвояването на мазнините приети чрез храната. Основната съставка е хитозан. Хотозанът има уникалната възможност да свързва мазнините в стомаха и по този начин предотвратява тяхното усвояване. 

Потискащи апетита - най-трудната част на хората на диета е глада. Но и за това има решение. Основната съставка е hoodia (худиа). Hoodia е натурална добавка, която потиска апетита, създава усещане за ситост и регулиране нивата на кръвната захар. Други добавки, които също помагат за потискане на апетита са хром пиколинат и гарциния камбоджа.

Регулатори на щитовидната жлеза - щитовидната ви жлеза помага регулиране на метаболизма и енергийните нива. Когато щитовидната ви жлеза не работи правилно, може да ви се забави метаболизма и да се уморявате по-лесно. Ако имате тези симптоми, този вид хранителни добавки може да са подходящи за вас. Основните съставки са Guggulsterone и Forskolin. Когато сте на диета, защитната реакция на организма е да си забави метаболизма чрез понижаване нивата на тироидните хормони. В този случай Guggulsteron помага обмяната на веществата на се извършва нормално. 

Cortisol Blockers - кортизолът е познат като хормон на стреса или "хормон против бодибилдинг". Това е катаболен хормон, който намалява синтеза на протеини и предотвратява растежа на тъканите. Затова се опитвайте да държите нитово му максимално ниско. Основните  съставки на този вид добавки са фосфатидилсерин, триптофан, тирозин. 

 six-pack-abs-4fitness.bg

Екстракт от зелен чай

Преди повече от 1000 години зеленият чай е използвай като лекарство, което помага за отделяне на урината и заздравяването на раните. В днешни дни зеленият чай има редица ползи от употребата му. По-долу ще видите списък с всички ползи от приема на зелен чай:

Мощен антиоксидант - антиоксидантите се борят със свободните радикали. Свободните радикали са естествено срещащи се съединения / токсини, които увреждат клетките. Консумацията на зелен чай ще увеличи нивата на антиоксиданти и ще отстрани свободните радикали.

Повишава термогенезата - научните изследвания сочат, че зеленият чай и неговият екстракт могат безопасно да повишат термогенезата и да стимулират изгарянето на мазнини, без увеличаване на сърдечния ритъм подобно на други продукти.

Увеличава количеството на изгорени калории - екстракт от зелен чай подпомага загубата на мазнини чрез увеличаване на количеството изгорени калории без никакви странични ефекти като има благоприятен ефект върху ставите и бързото възстановяване на мускулите

 

izgotvqne-na-fitnes-programa

 

Свързаната линолеична киселина (CLA)

CLA е незаменима мастна киселина, която се отнася към т.нар. Омега-6 мастни киселини. Съдържа се в малки количества главно в млякото, сиренето, телешкото и агнешкото месо, както и в някои полуфабикати.

Въпреки, че е мастна киселина CLA увеличава мускулния растеж, стимулира имунната система, повишава нивото на метаболизъм и най-същественото - намалява излишните мазнини. CLA понижава склонността към алергични реакции, свързани с храната, намалява холестерола, триглицеридите и резистентността към инсулина. CLA е незаменим партньор в борбата с излишните килограми и поддържането на здравословен режим. 

В допълнение към свойството си да „изгаря“ мазнини, CLA има мощно антиоксидантно действие. Този продукт може да забави процеса на стареене и подобряване на естествената способност на организма да се бори със свободните радикали. В сравнение с други добавки за отслабване, CLA изгаря мазнини, без да причинява загуба на мускулна маса. Ако използвате този продукт и тренирате редовно, вие ще качите чиста мускулна маса и ще се отървете от излишните мазнини. 

CLA се приема с храната, поне 3-4 г дневно за поне 4 седмици – минималната доза и време, за което е доказано, че ще се забележи ефектът и върху топенето на мазнините. 

 

six-pack-abs-4fitness.bg

Ацетил-L-карнитин (ALC)

Заедно с L-Карнитина съществува и друга специална форма, позната под названието ацетил-L-Карнитин.Ацетил-L-карнитин (ALC) представлява много по-ефектна форма на L-карнитин. Тя играе ключова роля в превръщането на мазнините в енергия (подпомага преноса на мазнините през клетъчната мембрана в митохондрията, където биват окислени за производство на клетъчна енергия под формата на АТФ). Ацетил-L-карнитин (ALC) оказва положителен ефект върху изгарянето на мзнините, дори без специални тренировки, а само при спазване на диета.

Това е единствената форма, която може да бъде усвоявана от мозъка. По този начин Ацетил-L-Карнитинът спомага за по-доброто функциониране на мозъчната дейност и служи като невротрансмитер. Ацетил-L-Карнитинът е така да се каже "храна за мозъка". Приемът може да подобри съсредоточаването и мисленето, а също така и сърдечните функции. Оказва положително въздействие върху нервната система, съня и времето за възстановяване след тежки физически натоварвания.

Препоръчителна доза: приемайте по 2-3 грама сутрин на гладно, както и 20-30 минути преди тренировка. В почивните дни 2-3 грама сутрин на гладно и 2-3 грама преди лягане.

six-pack-abs

Бета - аланин

Бета аланин - бела ананинът е неесенциална аминокиселина, която помага за производството на карнозин. Неговата основна функция за нас бодибилдърите е буферирането на водородни йони. Твърде много водородни йони в мускулите ще доведат до ниски нива на PH или киселинна среда. Тази киселинна среда ще доведе до увеличаване на млечната киселина в мускулите. Млечната киселина предизвиква умора и загуба на мускулна маса.

По-високите нива на карнозин, водят до по-високи нива на PH, което води до по-малко киселинна среда в мускулите. Когато нивото на карнозин е по-високо, ще тренирате по-интензивно и по-продължително и ще изпълнявате повече повторения, т.е. мускулите ви ще са по-издръжливи на натоварване. Тук може би ще зададете въпрос: защо не приемаме директно карнозим, вместо бета-аланин. Отговора е че приет директно карнозин не се усвоява ефективно от организма. Докато бета-аланина лесно се усвоява от организма и се превръща също толкова лесно в карнозин.

Бета аланинът е хранителна добавка за сила, издръжливост и възстановяване. Това ще ви помогне да тренирате по-дълго, по-интензивно, вследствие на което ще изгаряте повече мазнини. Също така повечето сила води до повече мускулна маса, а повече мускулна маса води до изразходване на повече калории.

 

izgotvqne-na-fitnes-programa

 

Заключение

Не забравяйте, че няма вълшебни хранителни добавки. Тези шест хранителни добавки ще ви помогнат да постигнете целта си, но не забравяйте тренировките и хранителния режим. Както знаете най-важното нещо в бодибилдинга е храненето, тренировките, възстановяването и след това хранителните добавки. Затова комбинирайте тези четири неща и ще се радвате на успеха си. 

 

Източници

 

 • ISSA Specialist Performance Nutrition Handbook
 • Alex Stewart the Sales Managaer for Betancourt Nutrition Supplements

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.