Хранителни добавки за загуба на мазнини, които наистина действат

Хранителни добавки за загуба на мазнини, които наистина действат

Хранителните добавки за изгаряне на мазнини са може би едни от най-често използваните, поради факта, че много хора имат проблеми с храненето и наднорменото тегло. Всяка една марка хранителни добавки има продукт за загуба на мазнини. Важно е да изберете такъв, който наистина ще ви свърши работа.

 

Основните начини, по които работят хранителните добавки за изгаряне на мазнини са като увеличават метаболизма, потискат апетита, предотвратяват натрупването на нови мазнини, преобразуват мазнините в енергия и други. 

 

Какво е метаболизъм?

Преди да разгледаме кои са най-ефективните съставки за изгаряне на мазнини, е добре да се запознаем с това какво е метаболизъм.

Всички живи организми са изградени от най-простата жива единица: клетката.

Във всяка клетка непрекъснато се появяват химически реакции, които изразходват и отделят енергия в процеса.

Тези реакции са разделени в две категории: анаболни (енергоконсумиращи) и катаболни ( енергопроизвеждащи). Анаболните използват енергията за изграждане на молекули. Терминът анаболизъм значи натрупване и обяснява процеса на натрупване на нова мускулна тъкан - т.е. растеж.

Докато катаболните отделят енергия, тъй като те разграждат сложни субстрати (като гликоген). Терминът катаболизъм значи разрушаване и описва процес, при който хранителните съставки се разграждат, за да обезпечат енергия за мускулите.

Най-просто, метаболизмът е сумата от всички тези физиологични реакции в клетката, които са необходими за поддържане на живота.

С други думи казано, метаболизмът е силно сложна система от реакции в клетките, които поддържат живота и от тези процеси има входна и изходна енергия.

 

Свързана статия: Как да ускорим метаболизма си?

 

Хранителните добавки за изгаряне на мазнини не са магически хапчета!

Имате в предвид, че тези хранителни добавки не са магически хапчета, така че ако не се храните правилно, не спортувате редовно, няма да имате желания резултат.

Колкото по-правилно се храните и колкото повече спортувате, толкова повече мазнините ще изгаряте. Следователно, преди да инвестирате в хранителни добавки за отслабване, помислете за храненето и тренировките.

 

Най-добрите съставки за изгаряне на мазнини

Ацетил Л-карнитин (ALCAR)

Карнитинът е биохимично вещество, синтезирано чрез аминокиселините метионин и лизин. Биологично активната форма (L-карнитин) е необходима за оползотворяването и разграждането на мастните киселини.

Недостатъчното количество на карнитина в крайна сметка води до нарушено навлизане на мастни киселини и нарушено липидно окисление.

ALCAR е производно на L-карнитин, което изглежда е по-ефективен от чистия L-карнитин.

 

Как работи Ацетил Л-карнитин (ALCAR)?

ALCAR повишава нивата на L-карнитин, което увеличава окисляването на мастните киселини в митохондриите на клетките. Оказва се също така, че ALCAR намалява консумацията на глюкоза, така че да използва повече мастни киселини за енергия, което е благоприятен ефект при изгаряне на мазнини и задържане на мускулна маса. 

Как да го приемаме?

ALCAR е най-ефективен, когато се приема в единични дози от около 1 до 3 грама на ден. Не превишавайте тази дози. По принцип точната дози, зависи от фактори като пол, години, активност, цел, килограми, опит и т.н.

Кога да го приемаме?

В идеалния случай би било най-добре да приемате ALCAR около 30-60 минути преди тренировкаАко приемате повече от една доза на ден, разделете ги на около 5-6 часа разлика.

Откъде го си го купя? Може да го закупите от нашия онлайн магазин на много добра цена ТУК .

 

 

Кофеин

Кофеинът е основна съставка във почти всичко продукти за изгаряне на мазнини. Той е органично вещество, намиращо се в кафе на зърна, какао, чаени листа и други храни / растения.

Как работи кофеинът?

Кофеинът стимулира метаболизма. Това води до изгарянето на повече калории. 

По принцип, след като приемете кофеин, обикновено имате повишен капацитет за спортни постижения. По този начин можете да работите по-усилено и по-дълго от тези, които тренират без употребата на кофеин. Това от своя страна вероятно ще увеличи калориите и мазнините, изгорени от упражненията. 

Как да го приемаме?

Дозировките за кофеин варират в зависимост от индивида. Обикновено се препоръчва да се приемат 1-3 мг на кг телесно тегло наведнъж. Ако сте човек с тегло 81 кг, диапазонът на дозата ви ще бъде между 80 и 240 мг. Не прекалявайте с кофеина, тъй като няма много полза от големи количества и всъщност може да бъде токсичен при достатъчно високи дози - по-големи от 5 г.

Кога да го приемаме?

Опитайте да приемате кофеин на гладно около 30 мин преди тренировка.

Откъде го си го купя? 

Може да го закупите от нашия онлайн магазин на много добра цена ТУК .

Синефрин (Synephrine)

Синефринът е друго стимулиращо съединение, извлечено предимно от недозрелия горчив портокал "Citrus aurantium", участва в загуба на тегло и намалява чувството на глад. Той е структурно подобен на невротрансмитерите епинефрин и норепинефрин.

Как работи Синефринът (Synephrine)?

Той действа чрез освобождаване на адреналин с намаляване на апетита, предотвратява складирането на мазнините и увеличаване на енергийните разходи, и всъщност може да стимулира основния метаболизъм и по този начин да увеличи потреблението на енергия в покой, т.е. да увеличи базовият ви метаболизъм. 

Как да го приемаме?

Както при кофеина, приемът на синефрин трябва да се следи внимателно, за да не се прекалява с нещата. Както при другите добавки, дозировката на синефрин ще варира в зависимост от телесното тегло и като се вземе от научната литература, изглежда, че около 0,1-0,3 мг на кг телесно тегло в даден момент е достатъчна доза за загуба на мазнини. Освен това може да приемате до 3 дози на ден, ако е необходимо. Ако сте човек с тегло 80 кг, диапазонът на дозата ви ще бъде между 8 и 24 мг.

Кога да го приемаме?

Опитайте да приемате синефрин на гладно около 30 мин преди тренировка.

Откъде го си го купя? 

Може да го закупите от нашия онлайн магазин на много добра цена ТУК .

 

Свързана статия: Най-добрите естествени съставки за отслабване

 

Капсаицин (Capsaicin)

Капсаицинът или лют червен пипер, се извлича през химичен процес от лютите червени чушки. Изследванията подкрепят констатацията, че капсаицинът действа за увеличаване на метаболитните разходи. 

Как работи Капсаицин (Capsaicin)?

Лютият червен пипер увеличава количеството изгорени калории в тялото, благодарение на способността си да повиши нивата на адреналин.

Проучванията показват как капсаицинът и капсаициноидите могат да активират кафявата мастна тъкан. Нашето тяло има два вида мазнини: бели и кафеви. Белите мазнини се използват за производство на енергия, докато кафевите мазнини се използва за генериране на топлина чрез процес, известен като термогенеза. 

Термогенезата е процес, при който се произвежда топлинна енергия в тялото и който ускорява метаболизма и помага за изгарянето на повече калории. При термогенезата се изгарят телесни мазнини.

Как да го приемаме?

Номиналната доза варира между 2-3 мг наведнъж и може да се приема до 3 пъти на ден.

Кога да го приемаме?

Обикновено капсаицин се приема по време на хранене, тъй като той може да причини стомашно дразнене на празен стомах. Ако на вас не ви влияе така, не се колебайте да го приемате по друго време.

Откъде го си го купя? 

Може да го закупите от нашия онлайн магазин на много добра цена ТУК.

 

 

Екстракт от зелен чай (Green Tea Extract)

Екстрактът от зелен чай се превърна в често срещана съставка в много продукти за изгаряне на мазнини , главно поради способността му да повишава калориите, използвани през деня, без никакви странични ефекти като има благоприятен ефект върху ставите и бързото възстановяване на мускулите. 

Основната съставка в листата на зеления чай, отговорна за този метаболитен ефект, е антиоксидантът епигалокатехин галат (EGCG).

Как работи Екстракт от зелен чай (Green Tea Extract)?

EGCG подобрява активността на невротрансмитери като допамин и епинефрин, което влияе положително върху изгарянето на мазнините. Aнтиоксидантът епигалокатехин галат (EGCG) помага за окисляването на мазнините и скоростта, с която организмът превръща приеманата храна в енергия, а не в излишни мазнини. 

Как да го приемаме?

Това ще зависи от концентрацията на EGCG, предоставена от екстракта от зелен чай, който използвате. Положителните метаболитни ефекти, наблюдавани в изследванията, се постигат с доза от около 150-250 мг EGCG на ден.

Кога да го приемаме?

За предпочитане приемайте екстракт от зелен чай / EGCG около 30-60 минути, преди да тренирате, тъй като забавя разграждането на катехоламините.

Откъде го си го купя? 

Може да го закупите от нашия онлайн магазин на много добра цена ТУК.

Малинови кетони (Raspberry Ketones)

Малиновият кетон е основното ароматно съединение на червените малини. Всъщност малиновите кетони са доста подобни по химическа структура на синефрин и капсаицин, обсъдени по-рано. Ето защо се предполага, че малиновите кетони са ефективна съставка за загуба на мазнини.

Как работят Малиновите кетони (Raspberry Ketones)?

Както при другите освобождаващи катехоламини, малиновите кетони са показали, че значително увеличават индуцираната от норадреналина липолиза в бялата мастна тъкан. Освен това е доказано, че малиновите кетони инхибират абсорбцията на диетични мазнини в тънките черва чрез потискане на панкреатичната липаза (ензим, секретиран за разграждане на мастните киселини).

Освен това Raspberry Ketones спират отлагането на мазнини в черния дроб, насърчават доброто настроение и чувството на благополучие и имат положително въздействие върху здравето на кожата. Те са мощен антиоксидант, който забавя стареенето и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали.

Как да го приемаме?

Типичните дози за Raspberry Ketones варират от 200-500 мг на ден. 

Кога да го приемаме?

Препоръчва се приемът на малинови кетони да става два пъти на ден, като един от тези приеми да е 30-60 минути преди тренировка.

Откъде го си го купя? 

Може да го закупите от нашия онлайн магазин на много добра цена ТУК.

 

 

Форсколин (Forskolin)

Форсколин принадлежи към клас органични съединения, известни като терпени. Произлиза от индийското растение Coleus forskohlii.

Как работи Форсколин (Forskolin)?

Форсколин спомага за изгарянето на мазнините, засилва метаболизма и подпомага формирането на тиреоидни хормони t3 и t4 и заедно с други елементи помага при термогенезата.

Как да го приемаме?

Проучванията при хора показват, че около 2 дози от 250 мг екстракт от Coleus forskohlii (стандартизиран до 10% форсколин) са били достатъчни.

Как да го приемаме?

Няма голямо значение кога ще се приема форсколин. Най-добре е обаче да разделите дозата на два пъти на ден и да вземете една от тези дози около час преди тренировка.

Откъде го си го купя? 

Може да го закупите от нашия онлайн магазин на много добра цена ТУК.

 

Накратко

Имайте предвид, че „ подтискащите апетита “ хранителни добавки не са включени в тази статия, тъй като технически те са в различна категория хранителни добавки.

Не забравяйте, че употребата на хранителни добавка за изгаряне на мазнини ще бъде ефективна само когато се използва заедно с подходящ хранителен режим и тренировъчна програма. 

Ние от 4Fitness Shop ви препоръчваме YAMAMOTO NUTRITION Ai-BURN® HARDCORE, като един от най-добрите продукти за изгаряне на мазнини.  Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® HARDCORE е хранителна добавка за контрол на апетита и за намаляване на излишните мазнини. 

 

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.