Масло от крил – непознато, но с безпрецедентни ползи

Масло от крил – непознато, но с безпрецедентни ползи

Всеки е чувал за ползите от рибеното масло, но малцина знаят, че маслото от крил го превъзхожда в много отношения. И двете масла съдържат омега-3 мастни киселини, но при маслото от крил те са в пъти повече.

Какво е масло от крил?

Маслото от крил съдържа редица важни за нашето здраве вещества, благодарение на които има видим ефект върху тялото ни. То е извлечено от малко, прозрачно ракообразно, което се храни основно с водорасли. Подобно на скарида, то представлява източник на храна за китове, пингвини, калмари, тюлени, риби и птици. Някои видове крил се срещат в групи от милиарди.

Но крилът е ценен не само за другите животни в океаните, но и за хората.

Ползи от приема на масло от крил?

Има редица научно доказани ползи от маслото от крил, поради които си заслужава да помислите за неговия прием:

Поддържане на здравето на ставите

Маслото от крил може да ви помогне да поддържате баланса между омега-3, 6 и 9. Нашата диета често е по-богата на омега-6, отколкото на омега-3, което може да бъде вредно за ставите. Стабилните нива на тези две мастни киселини спомагат за здравите стави. Освен това маслото от крил има противовъзпалителни свойства.

Правилно функциониране на мозъка

Благодарение на високото съдържание на омега-3 и фосфолипиди маслото от крил допринася за добрата мозъчна функция. Подпомага и подобрява когнитивните функции, като стимулира паметта и концентрацията.

Антиоксидантите в маслото, особено астаксантинът, се справят отлично със свободните радикали, така че да намалят стареенето на клетките.

Подкрепа на сърцето

Маслото от крил помага по много начини на сърцето, като действа върху кръвните липиди, намалява лошия холестерол, понижава кръвните концентрации на триглицериди . Всичко това намалява риска от увреждане на сърцето.

Помощ при предменструален синдром | ПМС

Проведени са различни проучвания за ефективността на маслото от крил при ПМС. Оказва се, че то намалява неприятните симптоми като безпокойство, раздразнение, стрес и депресия при дамите. Маслото от крил може да бъде чудесен помощник при всякакви предменструални болки и напрежение.

 

 

Помага при лечение на диабет тип 2

Отново при проучвания е установено, че маслото от крил има потенциала да намали инсулиновата резистентност, наред с други неща, след 4 седмици редовен прием. Освен това, рискът от инфаркт при пациенти с диабет също намалява. Понижаването на кръвната захар и впоследствие по-добрият глюкозен толеранс са добра причина хората с диабет тип 2 да помислят за прием на масло от крил.

Насърчаване на неврологичното развитие на бебето

Известно е, че приемът на достатъчно омега-3 по време на бременност допринася за здравословното неврологично развитие и растеж на бебето. Редица проучвания показват, че майките, които приемат тези мастни киселини, насърчават неврологичното развитие на бебето.

Помага при отслабване

Маслото от крил намалява риска от преяждане и насърчава загубата на тегло. Когато консумираме повече калории, те се съхраняват като мазнини и наддаване на килограми. Добавянето на омега-3 мастни киселини към диетата намалява мазнините, особено тези в областта на корема.

Намаляване на риска от дегенерация на очите

Високите нива на EPA и DHA в маслото от крил намаляват свързаната с възрастта дегенерация на макулата или предпазват от заболявания на очите. По-високият прием на полиненаситени мазнини се свързва и с намалени нива на кортикална катаракта.

Повишаване на имунитета

Изследователите смятат, че антиоксидантът астаксантин подпомага имунната система. Астаксантинът има силно противовъзпалително и имуностимулиращо действие, поради което би могъл да бъде много ценен за хората с отслабен имунитет.

Подобряване състоянието на кожата

Маслото от крил подхранва кожата и я прави по-еластична, сияйна и гъвкава. Истината е, че състоянието на кожата може да се подобри предимно отвътре. Маслото от крил прави точно това – доставя й необходимите незаменими мастни киселини.

Десетките за масло от крил ползи действително заслужават нашето внимание. Можем лесно да подобрим здравето си, като го приемаме под формата на хранителна добавка. Ние от 4Fitness.bg предлагаме най-високо качество масло от крил на много достъпни цени. Може да ги разгледате ТУК. С много малко усилия можем да се възползваме от:

 • По-здравословни нива на холестерола
 • По-нисък риск от сърдечни заболявания
 • Ценни антиоксиданти
 • Защита на кожата, мозъка и очите
 • По-здравословен хормонален баланс, който може да ви помогне да отслабнете.

Освен това маслото от крил няма лош послевкус като рибеното масло, усвоява се по-лесно от тялото и е по-добър източник на астаксантин. Смята се, че също така е по-малко замърсено от тежки метали.

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.