Туринабол - дефинирана мускулна маса с малко странични ефекти

Туринабол - дефинирана мускулна маса с малко странични ефекти

Използването на оралния Туринабол значително ще насърчи мускулната издръжливост, скоростта за възстановяване както и силовите постижения. Туринабол няма да ви помогне да качите огромно количество маса, но ще насърчи изграждането на чиста мускулна маса.

 


Съдържание на статията

 


Туринабол, известен също като Tbol, Oral Turinabol, Oral Tbol и 4- Chlorodehydromethyltestosterone е орален анаболен - андрогенен стероид ( ААС ). Той е производен (дериват) на Метан (Dianabol), но не ароматизира в естроген. В действителност с Туринабол получаваме бавни, но качествени печалби на мускулна маса, с по-малко странични ефекти, в сравнение с Метан (Methandrostenolone).

Оралният Туринабол е уникален анаболен стероид. Той е кръстоска между Метан (Dianabol) и Клостебол (Clostebol ). Туринабол е стероид с мощно анаболно действие и в същото време с минимални адрогенни характеристики.

 

История на Туринабол

Оралният Туринабол за първи път е открит от Jenapharm от Източна Германия през 1962 г. Туринабол е имал много висок рейтинг на безопасност в продължение на десетилетия, не само сред мъжете , но при жените и дори децата. Доказано е, че Туринабол помага за изграждане и защитаване на мускулна маса, както и за защита на костната система. Въпреки това Туринабол набира популярност през 1990 година, когато в Източна Германия е имало стероиден скандал.

В момента не съществува фармацевтична компания, която да произвежда орален Туринабол. Може да си го купите нелегално само от черния пазар.

 

Туринабол срещу Метан (Dianabol)

И двата стероида са 17-алфа алкилирани, чрез добавянето на въглероден атом на 17-та позиция. Както споменахме по-горе Туринаболът е дериват на Метан (Dianabol), но променената структура води до големи разлики в характеристиките и ефекта му. Всъщност, Туринаболът се различава от Метан (Dianabol) единствено от 4-хлоро добавката.

Туринаболът има рейтинг 0 за андрогенни и 53 за анаболни свойства при 100 за тестостероновата база. Това означваме, че има нулева адрогенна или естрогенна активност. Следователно потребителите могат да очакват бавни, но качествени печалби на мускула маса. От друга страна Метан (Dianabol) ароматизира силно и потребителите могат да очакват огромно покачване на маса, за по-кратък период от време.

 

 

 

Туринабол – Функции и черти

Подобно на повечето анаболни стероиди, Туринабол има положително въздействие върху синтеза на протеин и задържане на азот, както и за увеличаване на броя на червените кръвни клетки. Тези черти са важни, тъй като те засилват анаболни среда на индивида.

Туринабол не е стероид, от който може да очаквате да качите много килограми, но това не означава, че няма да имате ползи от него в цикли. Тъй като той не ароматизира , не е нужно да се притеснявате за естрогенни странични ефекти като гинекомастия, задържане на вода , безсъние или високо кръвно налягане.

„Мекият“ характер на Орален Туринабол го прави много привлекателен, но има и друга черта, която го прави още по употребяван. Този стероид има възможност за значително намаляване на секс хормон свързващия глобулин ( SHBG ). Голяма част на тестостерона, който циркулира в тялото се свързва с протеин, наречен SHBG (секс хормон - свързващия глобулин).

Тестостеронът, който се свързва с SHBG се счита за недействителен и не оказва влияние върху растежа на мускулите. Само свободния тестостерон оказва влияние, който се дължи на хормона. Това намаляване на SHBG дава възможност за увеличаване на всички мускулно изграждащи фактори, които идват с по-високи нива на тестостерон.

 

Ползни и ефекти от Орален Туринабол

Използването на оралния Туринабол значително ще насърчи мускулната издръжливост, скоростта за възстановяване както и силовите постижения. Както споменахме по-горе, Туринабол няма да ви помогне да качите огромно количество маса, но ще насърчи изграждането на чиста мускулна маса. Не забравяйте, че Туринабол не ароматизира и няма същите странични ефекти като при Метан (Dianabol) и  Анаполон.

По принцип Туринабол се използва по-често в цикли за релеф. Туринабол ще ви осигури добра защита от мускулно разпадане и ще ви предаде много по твърд вид на мускулатурата.

 

 

Ползи от Туринабол

 • По-дефинирани мускули, без задръжка на вода
 • Увеличаване на силата
 • Увеличение на чистата мускулна маса
 • Възможност за значително намаляван на SHBG
 • Увеличение на свободния тестостерон
 • Малко странични ефекти

 

Странични ефекти на Орален Туринабол

Можем спокойно да кажем, че страничните ефекти на Орален Туринабол са едни от най-меките сред анаболните стероиди. Въпреки това е установено, че употребата на Туринабол може да доведе до проблеми със сърдечно-съдовата система. Следователно Туринабол трябва да се използва от здрави възрастни хора. За да може да разберете възможните странични ефекти от Орален Туринабол, ние ще ги разделим в отделни категории.

 

Естрогенни:

Страничните ефекти на орален Туринабол не включват проблеми с естрогена. Този продукт не ароматизира и не задържа вода. Това ще намали риска от високо кръвно налягане, тъй като това е страничен ефект при употребата на стероиди с водна задръжка.

Адрогенни:

Туринабол проявява много слаб адрогенен характер. Малко вероятно е да имате проблеми с акне, ускорена загуба на коса при тези, предразположени към оплешивяване и окосмяване. Такива ефекти ще са силно зависими от генетиката.

Вирилизация:

Страничните ефекти на Орален Туринабол при жените би било вирилизация. Вирилизацията е страничен ефект наблюдаващ се при жените. Признак за това е загрубяване на гласа. В зависимост от това какъв стероид използвате се определят страничните ефекти. Окосмяването е белег за Вирилизация. Други белези при Вирилизацията са: промяна във формата на лицето, проблеми с менструалния цикъл, уголемяването на клитора и други.

Ако тези белези са налице, необходимо е прекъсване на стероидния цикъл или да се смени до сега използвания препарат. Ако подобни симптоми се игнорират е възможно да станат необратими.

Сърдечно-съдови:

Оралният Туринабол може да окаже значително въздействие върху холестерола. Да повиши нивата на лошия холестерол (LDL) и да намали тези на добрия (HDL ).

Ако страдате от висок холестерол не трябва да използвате този стероид. Желателно е диетата ви да съдържа богати на омега мастни киселини.

 

 

Действие върху тестостерона:

Оралният прием на Туринабол потиска собственото производство на тестостерон, затова трябва да се комбинира с инжекционен тестостерон. След спиране на употребата на Туринабол се предполага, че организмът ще започне да произвежда тестостерон. Въпреки това, естественото производство ще бъде много малко и ще отнеме доста време, за да се възстановят правилните и здравословни нива.

Поради тази причина повечето хора правят т.нар.  след циклова терапия ( Post Cycle Therapy (РСТ )), след като употребата на анаболни стероиди е преустановена. След циклова терапия ( Post Cycle Therapy (РСТ )) или Post Cycle Therapy (PCT) е най-безопасният и най-ефективният начин за възстановяване на хормоналната система на организма към нормалните нива като същевременно се запази мускулната маса и не се позволява увреждане на ендокринната система след анаболен цикъл.

След употреба на стероиди, много потребители изпитват "катастрофа след цикъл" , спад в нива на ключови хормони - включително тестостерон - необходим за поддържане на новосъздадената мускулната тъкан. По-ниските нива на тестостерон означава повишен естроген и  Кортизол, това води до загуба на протеин, който заплашва да разруши нова мускулна тъкан.

Проблеми с черния дроб :

Като 17-алфа алкилиран анаболен стероид, Туринабол е токсичен за черния дроб. Чернодробните ензими ще се покачат при употребата на този продукт. По принцип Туринабол не е много токсичен за черния дроб в сравнение с други стероиди като Метан (Dianabol)и  Анаполон, но не трябва да се злоупотребява с това.

Ако имате проблеми с черния дроб, не използвайте този стероид. Много важно нещо е да избягвате консумация на алкохол. Употребата на алкохол ще доведе до допълнителен стрес в черния дроб и задължително ще увеличи вероятността от проблеми.

 

 

Примерни дози на Туринабол

Стандартни дози при мъжете са между 15 и 40мг на ден. За добра анаболна полза повечето хора използват дози от 40мг на ден. Продължителността на използване на Туринабол варира от 6 до 8 седмици. Не превишавайте този период, за да сведете щетите в черния дроб до минимум. Препоръчва се в да не използвате друг 17-алфа алкилирани анаболен стероид в комбинация с Туринабол.

Стандартни дози при жените обикновено са от 2,5-5 мг на ден. Вирилизация е много малко вероятна с такива дози, но е почти сигурна с дози, които надхвърлят 10 мг на ден. Продължителността на използване на Туринабол при жените варира от 4 до 6 седмици.

 

Заключение

Туринабол е много добро решение за хора, които искат да качат чиста и дефинирана мускулна маса с малко странични ефекти. Той няма да ви помогне да качите голямо количество маса, но ще ви помогне да предадете по-твърд вид да мускулатурата ви и ще ви даде много сила.

 

В сайта www.4fitness.bg често се публикуват материали, разглеждащи ефектите от употребата на анаболни стероиди. Редакцията подчертава, че с това няма намерение да представя, подтиква, рекламира или насърчава използването им. Информацията тук е само за сведение на читателите, така че на базата на нея те да вземат собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Не препоръчваме използването на стероиди под каквато и да е форма. Решението е изцяло на читателите и редакцията не носи отговорност за него.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.