Протеини

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Как да си изберем протеин. Какво е важно да гледаме в състава му?

Пазарът е пълен с протеини и поради тази причина изборът става много труден. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем при избора на протеин. Какви протеини са подходящи за вас, вашите цени и спрямо вашия бюджет. Какво да гледате в състава на протеините и какви сертификати трябва да имат.

Каква е разликата между животински и растителни протеини

В тази статия ще научите разликите между растителните и животинските протеини. Качества и предимства на двата вида. Разбивки на макро и микроелементи и скорост на усвояване.

Какво е суроватъчен протеин и за какво се използва

Протеинът е важно хранително вещество за изграждането и възстановяването на нашите тела (кости, хрущяли, кожа, кръв, коса, нокти, ензими, хормони и други химикали на тялото), помага за възстановяване на мускулите след упражнения, снабдява организма с важни хранителни вещества и дори помага за поддържане на мускулите растеж.

Суроватъчен протеин или казеин - кой е по-добър за мускулен растеж

В тази статия ще разгледаме разликите и приликите при суроватъчния протеин и казеина. Суроватъчният протеин стимулира протеиновия синтез докато казеинът допринася за положителен протеинов баланс.

Суроватъчен (whey) протеин - действие, видове, начин на приемане

В тази статия ще разберете какво е суроватъчен протеин, за какво се използва, видове суроватъчен протеин, ползи, предимства, примерни дози и още много неща.