Левзея: невероятни ползи за здравето и спортните постижения

Левзея: невероятни ползи за здравето и спортните постижения

Мараловият корен, който познаваме повече като Левзея, е известен на човека от древни времена. Още древните хора са открили неговото благотворно действие върху издръжливостта, силата и тонуса. Днес Leuzea е предпочитана добавка както и от любители спортисти, така и от професионалните културисти.

Има много приложения на тази билка, като най-често тя се приема под формата на капки и таблетки. Растителният екстракт се приема основно за повишаване на продуктивността в спорта, справяне с емоционалното и психическо напрежение, за по-бързо възстановяване и повишаване на силата и издръжливостта, но също и за полова мощ при мъжете.

Популярността на добавките Leuzea в бодибилдинга се дължи на високото съдържание на фитохексидони в растението. Тези стероидни съединения имат мощен анаболен ефект.

Как действа изсушеният екстракт от корен от марал?

Екстрактът съдържа танини, флавоноиди, фитоекзони, гликозиди, алкалоиди, лигнини, органични киселини и витамини, които помагат на хората да останат концентрирани, бдителни и жизнени. И това важи особено за тези, които работят на стресова работа.

Екдистеронът е важна съставка на мараловия корен, тъй като позволява на ензимите, включващи ацетилхолин естераза и глутамат, да се синтезират в клетките, участващи в генерирането на енергия.

Когато един активно спортуващ човек приема екстракт Левзея, той увеличава протеиновия синтез в организма си. Протеините се натрупват в различни части на тялото и разбира се – основно в мускулите. Кръвообращението се засилва, съдовете се разширяват, мускулната маса расте. Увеличава се и общата издръжливост, което подобрява постиженията в спорта.

Ползите от приема на добавки Левзея са десетки, но най-важните от тях са:

Подобряване на спортните резултати

Веществата в добавките Leuzea повишават степента на адаптация на организма към по-високите интензивности, влияят върху физическите възможности на организма да се справи с натоварването и да се възстанови по-бързо след него.

Екстрактът от левзея активира обмена на протеини, разширява съдовия канал и увеличава броя на капилярите. Всичко това може да доведе до значително увеличаване на мускулната маса за сметка на мастната маса по време на тренировка.

Активните съставки на екстракта противодействат и на физическата и умствена умора и изглежда имат анаболен ефект, който е сравним с този на някои стероиди, но без вредните странични ефекти.

Антиоксидантно действие

Левзеята е „уловител” на свободни радикали и може да намали значително щетите от оксидативния стрес.

Тези странични продукти са резултат от различни телесни функции, включително вашата имунна система. Възникват и по време на дейности, които са ни жизнено необходими и полезни за нас, като храносмилането и спорта. Могат да бъдат провокирани и от твърде силния стрес, замърсения въздух, цигарения дим и вредните слънчеви лъчи.

Тук добавките с левзея могат да ни помогнат действително, като подобрят антиоксидантната ни защита.

Намаляване на безпокойството и тревожността

Левзеята има свойството да намалява тревожността и безпокойството, като увеличава прага на търпимост при нервно напрежение. С това може да ви помогне да се справите с постоянното вътрешно безпокойство, раздразнителността и потиснатото настроение.

Подпомагане на мъжката плодовитост

Импотентността е много сериозен проблем в наши дни и при лечението й се използват предимно стероиди. Много фактори влияят върху мъжката плодовитост, като в половината от случаите не могат да се намерят добри медицински обяснения за нейния спад.

Екстрактът от Левзея подобрява мъжкото здраве, увеличава потентността и либидото. Разликата е осезаема при мъжете, прекарали инфаркт. Коренът от марал се е превърнал в ефективно и полезно решение при лечението на еректилна дисфункция, тъй като няма никакви странични ефекти.

 

Подкрепа в борбата с рака

Левзея може да помогне при някои видове рак, тъй като потенциално може да инхибира раковите клетки и да потиска растежа им. Растението е особено ефективно при рак на гърдата.

Подкрепа на сърдечното здраве и балансиране на кръвното налягане

Екстрактът от левзея има обещаващо действие при хора със съдови проблеми, аритмии и високо кръвно налягане.

Намаляване на кръвната захар

Мараловият корен може да намали нивата на кръвната захар и да подобри чернодробния гликоген. Също така може да помогне при непоносимост към глюкоза.

Намаляване на алкохолната зависимост

Левзея може да помогне и при хора, които се борят с алкохолна зависимост. Пристрастените към алкохола могат да се почувстват по-добре след употреба на корени от марал и да се справят по-лесно със зависимостта си.

 

И все пак, за кого е препоръчителен екстрактът от левзея?

 • За спортистите, които искат по-бърз мускулен растеж
 • За всички, които търсят поддържаща добавка за възстановяване след интензивни тренировки
 • За хората, изложени на системен силен стрес, които се борят с негативните му последици
 • За мъжете с ниско либидо и намаляваща потентност
 • За всеки, който иска цялостно да подобри здравето си, да повиши антиоксидантната си защита и да подкрепи имунитета си.

 

Добавките с левзея са подходящи не само за хора, които спортуват активно, но и за всички, които искат да повишат физическите си способности. И тъй като нямат странични ефекти, можете да ги приемате и по-дълго време. Разбира се, не си позволявайте злоупотреби с препоръчителната доза.

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.