Най-добрите хранителни добавки преди лягане

Най-добрите хранителни добавки преди лягане

Ако покачването на мускулна маса е вашата основна цел, тогава най-вероятно вече знаете, че приемането на достатъчно количество протеин е от решаващо значение.

Вие вероятно също знаете, че сънят е от изключително важно значение. Трябва да спите от 7-9 часа всяка нощ. Това е едно от задължителните условия за покачване на мускулна маса, защото тогава нивото на хормона на растежа е най-високо.

Бихте ли спали 7-9 часа без да сте яли обилно през деня? Не, освен ако не искате да изглеждате по-скоро като маратонец , а не като културист.

Спейки толкова дълго, без да консумирате никаква храна поставя тялото си в състояние на глад. Това ще накара тялото ви да открадне аминокиселини от вашия мускулен протеин, за да се превърнат в глюкоза за гориво на мозъка и буквално ще се разрушат вашите мускулни влакна.

Въпреки че някои прекалено запалени културисти се събуждат, за да се хранят през нощта, за да предотвратят разрушаването на мускулната тъкан, по-добре обърнете внимание на това, какви хранителни добавки да приемате непосредствено преди сън, за да не налага да ставате през нощта.

В тази статия ще видите пет вида хранителни добавки, които не само ще предотвратят увреждане на мускулите, но също така ще стимулират растежа на мускулите, докато спите.

 

Казеин

Казеинът е основен протеин в млякото. 80% от напитката е казеин, останалото е суроватъчен протеин. Казеинът е по-добър избор от суроватъчния преди лягане поради бавното му разлагане и скорост на усвояване. Най-добре е да се използва протеин на прах, който съдържа мицеларен казеин. Това е форма на казеин, която ще се слепи в стомаха и ще образува гел.

По този начин значително ще забави храносмилането. Това позволява на протеина да осигури бавно и стабилно снабдяване с аминокиселини на организма в продължение на седем часа, така че организмът ви не трябва да ги вземе от мускулите ви. И ако сте приели достатъчно казеин преди лягане, той ще ви помогне за мускулния ви разтеж.

Примерна доза: Смесете 40 грама казеин в обезмаслено мляко или вода и го изпийте непосредствено преди да си легнете.

 

 

Flaxseed oil

Ленено семе осигурява важни мазнини, които предлагат множество здравословни и експлоатационни предимства, като засилено съвместно възстановяване и загуба на мазнини. Той също е чудесно допълнение към вашия казеин преди лягане. Здравословните мазнини забавят храносмилането, което ще намали още времето за усвояване на казеина.

Примерна доза: Вземете 2-3 супени лъжици ленено масло с казеина.

 

Аргинин

Вие вероятно знаете, че аргинин е аминокиселина, която се взема преди тренировки, за да повиши нивата на азотен оксид, за да ви подобри напомпването, но знаете ли, че аргининът също така увеличава нивата на растежния хормон? Това се постига чрез инхибиране на хормон, който обикновено потиска GH освобождаване. Ако сте приели достатъчно аргинин, около 5 грама, ще се освободи повече GH през нощта.

Примерна доза: вземете 5 грама аргинин под формата на L-аргинин, аргинин алфа-кетоглутарат, аргинин малат или аргинин етилов естер около 30 минути преди лягане.

 

Глутамин

Глутаминът е аминокиселина, която има множество функции, като например да не позволява увреждане на мускулите, повишаване на имунната функция, подобряване на възстановяването на мускулите и дори се увеличава изгарянето на мазнините. В допълнение, глутамин ефективно повишава GH освобождаване. Едно проучване е установило, че повишавате нивата на растежния хормон само след 90 минути след поглъщане на глутамина.

Друго проучване през 1995 , проведено от учени от щатския университет на Луизиана, предполага, че глутамина има способността косвено да стимулира производството на аргинин в бъбреците, което може да е потенциален механизъм за увеличаване на нивата на растежния хормон.

Примерна доза: Вземете 5-10 грама глутамин 30 минути преди лягане.

ZMA

Ако тренирате усилено, тогава вие вероятно имате дефицит на цинк и магнезий, важни минерали, които най-често са изчерпани при спортисти. Подмяна на загубените минерали с ZMA-комбинация на цинк и магнезий аспартат плюс витамин В6, може да увеличи тестостерона и нивата на инсулин, два критични компонента за растежа на мускулите.

ZMA също така подобрява качеството на съня, което може да доведе до по-оптимално освобождаване GH през нощта. Повечето ZMA продукти на пазара днес осигуряват около 30 мг цинк, 450 мг магнезий и 11 мг витамин B6.

Примерни дози: следвайте инструкциите на етикета, приемайте ZMA на празен стомах, около час преди лягане.


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Glutamass POWDER 600 гр / 120 дози

Глутаминът е една от най-разпространените аминокиселини в организма и се нарича условно есенциална аминокиселина, което означава, че тялото е в състояние да произвежда глутамин самостоятелно, но по време на екстремни натоварвания (като след интензивна тренировка), тялото не е в състояние да произвежда достатъчно и се нуждае от допълнително глутамин.

 

Yamamoto® Nutrition Arginine AKG 90 таблетки / 30 дози

Аргининът повишава производството на азотен окис. Той увеличава кръвния поток в работещите мускули и от там по-добра доставка на хранителни вещества, хормони и кислород, което е много полезно за спортисти по време на тренировката и възстановяването.

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.