Топ тенденции при спорта за 2014 година

Топ тенденции при спорта за 2014 година

Фитнес индустрията е постоянно променяща се. Все повече направени изследвания, доказват, че се тренират най-ефективните спортове за достигане на добра физическа форма. Тенденциите при спорта се променя постоянно. Всяка година се появяват нови спортове, а други остават на заден план. Ето и най-популярните прогнозни тенденции за 2014 година (за съжаления на някои дами, тук няма да намерите Зумба).

 

 • Високо интензивни интервални тренировки (HIIT):

Високо интензивните интервални тренировки включват кратки високо интензивни анаеробни упражнения, последвани от кратка почивка. Упражненията могат да бъдат нещо от сорта на спринт, скачане на въже, дори вдигане на тежести. Този вид упражнение е идеален за изгаряне на мазнини, защото се получава ефекта EPOC, при който е измерено повишение на приема на кислород след напрегната дейност. След HIIT тренировките ускорявате метаболизма и продължавате да изгаряте калории, до 24 часа след тренировката. Дори и при кардио тренировките вие не получавате този ефект.

 

 

 • Фитнес тренировки

Според изследванията до 2020 година, индустрията при фитнес тренировките се очаква да нарасне с 24%, тъй като все повече хора се обръщат към спорта и лични треньори, за да могат да постигнат своите физически цели.

 

 • Йога

Това не е първият път, в който йогата е в такъв списък и със сигурност няма да бъде последния. Йогата е популярна в продължение на дълги времена и ще остане така. Не само е добър спорт за тялото и духа, но е и креативна дисциплина, която продължава да се развива, задържайки хората, които се интересуват. Йогата се практикува, както за здраве, така и за релаксация на тялото и ума.

 

 • Функционален фитнес

Много хора са заинтересувани от схеми за силови тренировки, които имитират ежедневни дейности, особено по-възрастните хора и тези, които се възстановяват след травми. Повечето тренировки са изготвени от специалисти, които са насочени към подпомагане на хората да могат отново да изпълняват ежедневните си дейности без умора и подобряване на общото им физическо състояние.

 

 

 • Програми за детски упражнения

Не е тайна, че затлъстяването при децата е огромен проблем. С физкултурните програми в училище, децата не са достатъчно ангажирани. Все по известни стават детските тренировки в залите и на открито. С тези програми децата ще се борят с тенденциите със затлъстяването.

 

 • Тренировка със собствено тегло

Тренировките със собствено тегло са силови тренировки, които не се нуждаят от свободни тежести и по скоро се различават, и по-скоро разчитате на собственото си тегло, за да си осигурите устойчивост на движенията. Някои от най-често срещаните упражнения са лицевите опори, набирания и коремни преси. Тъй като този спорт не изисква оборудване, това е един евтин и ефективен. Този спорт ще бъде много популярен през тази година и особено през летните месеци.  

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.