Статии

Андарин -S4 - изгаряне на мазнини, без загуба на мускулна маса
0

Андарин -S4 - изгаряне на мазнини, без загуба на мускулна маса

Ако търсите продукт за изгаряне на мазнини, без загуба на мускулна маса и сила и без странични ефекти, спрете да търсите. Вече го намерихте и този продукти се казва Андарин (Andarine). Освен това, Андарин ще ви помогне за увеличаване на издръжливостта и за здравето на костите и ставите. Андарин е селеквитен мудолатор на андрогенни рецептори (САРМ).

 


Съдържание на статията

 


Какво са SARMs?

През последните десет години се появиха нов клас лекарства, които подобряват ефективността. Те са съединения наречени селективни модулатори на андрогенни рецептори - SARMs. Проучванията показват, че те помагат за покачването на мускулна маса и изгарянето на мазнините, сравнено с ефектите на стериоидите, но без техните странични ефекти.

SARMS или селективни модулатори на андрогенни рецептори съдържат андрогени. Андрогените са специален вид хормони, които действат като лиганди (молекула, свързана с друга молекула), които се свързват към клетъчните андрогенни рецептори (АР). Най-просто казано, андрогените ви помогнат да изградите мускули. Всички анаболни стероиди и прохормони спомагат за покачването на мускулна маса като се свързват с андрогенните рецептори.

SARMS работят като увеличават нивата на андрогени в организма, което води до значително увеличение на производителността и възстановяването. За разлика от прохормоните, SARMS са много по-селективни в начина им на работа, което ги прави предпочитан избор за хора, които се притесняват от странични ефекти.

SARMS имат подобни свойства като анаболните стероиди, но с намалени андрогенни свойства. Някои потенциални странични ефекти при употреба на анаболни- андрогенни стероиди включват акне, увреждане на черния дроб, свиване на тестисите при мъжете. По-дрезгав глас, растеж на косми по лицето, корема, горната част на гърба и отклонения в менструалния цикъл при жените. SARMs имат способността да правят разлика между анаболни и андрогенни действия, и това дава възможност за терапевтични възможности на различни заболявания, включително загуба на мускулна маса, остеопороза, рак и хипогонадизъм.

SARMS предлагат предимствата на традиционните анаболни андрогенни стероиди като тестостерон например (покачване на чиста мускулна маса, загуба на мазнини както и укрепване на костите), но с голямата разлика, че нямат странични ефекти както при стероидите, които споменахме по-горе.

Разликата между стероидите и SARMs?

Но стероидите също взаимодействат с черния дроб, простатата, сърцето, вашите полови органи (което води до свиване на тестисите при мъжете и разширяване на клитора при жените) и вашите вторични сексуални характеристики (дълбочина на гласа, растеж на косми, болки, акне, и т.н.). Всички тези нежелани реакции са андрогенната част на стероидите.

Проблемът със стероидите е, че имат съотношение анаболно-андрогенно от 1: 1. Това означава, че вероятността да имаме странични ефекти са големи. Тук е мястото на SARMs. Те са далеч по-селективни от стероидите, с анаболно-андрогенни съотношения, започващи от 3: 1 и достигащи до 90: 1. Това означава, че все още можете да постигнете мускулен растеж и загуба на мазнини, без да имате страничните ефекти на стероидите.

Андарин (Andarine) - S4

Въведение в Андарин (Andarine) - S4

Загубата на нежелани телесни мазнини може да бъде трудна задача. Вашите възможности са доста ограничени, ако търсите ефективни решения за загуба на мазнини. В момента можете да приемате стимуланти, стероиди или скъпи добавки. Всяко от тези решения има своите недостатъци. Стимулантите създават бърза толерантност и могат да повредят мозъка и сърцето ви. Стероидите работят, но причиняват нежелани странични ефекти. Добавките могат да помогнат, но не са чак толкова ефективни. Какво щеше да стане, ако имаше начин да изгаряте мазнини бързо и ефективно, без лошите странични ефекти? Сега има и е възможно с SARM, наречен S4 или andarine.

Андарин, известен също като S4, е мощен селективен модулатор на андрогенния рецептор. Установено е също, че S4 е ефективен за лечение на остеопороза и костни заболявания. Андарин не трябва да се инжектира, тъй като не е стероид. Обикновено се използва при цикли за релеф, тъй като има способността да насърчава загубата на мазнини, докато предпазва мускулите от разрушаване. Много хора го сравняват като ефект със стероиди като winstrol и anavar.

andarine

Как работи Андарин (Andarine) - S4?

Андарин действа като орално активен частичен агонист на андрогенните рецептори. Всъщност, едно проучване показа, че S4 намалява теглото на простатата толкова, колкото и финастерида, но без антиандрогенните странични ефекти или намаляването на мускулната маса. Това е важен факт, тъй като показва, че S4 помага да се блокира дихидротестостерона (DHT) чрез свързване с прицелните рецептори, без да се уврежда мускулната маса като инхибитор на 5а-редуктазата (като финастерид или дутастерид). Следователно, Andarine ще намали андрогенните странични ефекти, докато използвате анаболни стероиди, и ще ви помогне да избегнете лошите странични ефекти на лекарства като финастерид.

S-4 се свързва с андрогенния рецептор (AR) и се придържа към него. Всеки път, когато AR взаимодейства с тестостерон, S-4 го принуждава да произвежда гени, които са изключително полезни за растежа на мускулите и костите. С други думи, S4 е форма на SARM, която се свързва с андрогенния рецептор (AR) със стандартните андрогени, като единствената вариация е, че S4 генерира селективна анаболна активност.

Функцията на SARMs е да се свържат с AR, което води до анаболна активност. Благодарение на това закрепване и стимулиране се произвежда повече протеин, който позволява изграждането на мускулите. S4 може да предизвика развитие на мускулите по същия начин като стероидите, но без техните нежелани странични ефекти.

Андарин е най-малко анаболният, но най-андрогенният от САРМ. S4 е SARM с максимални андрогенни ефекти и е 33% от силата на тестостерона, когато се свързва с AR (Андрогенния рецептор).

Андарин се свързва невероятно добре с андрогенните рецептори на костите и мускулите. Когато приемате Андарин, няма да качите много мускулна маса, но ще изгорите много подкожни мазнини. Защо? Когато андрогенните хормони или САРМ се прикрепят към андрогенните рецептори в мастната тъкан, те предизвикват окисляване на мазнините.

andarine-s4

Употреба на Андарин (Andarine) - S4?

Андарин е изключително популярен в при хората трениращи crossfit, където спортистът може да се възползва от малко покачване на чиста мускулна маса и подобрение на силата, без излишна водна задръжка. Освен това, Андарин ще ви помогне за увеличаване на издръжливостта, намаляване на мазнините и ще ви помогне за здравето на костите и ставите.

Андарин (Andarine) - S4 е много подходящ и за бодибилдърите, тъй като той ще ви помогне да изгорите излишните мазнини, ще запази мускулите ви от катаболизъм, докато сте на диета с калориен недостиг. Андарин ще придаде твърд и сух вид да мускулите ви с увеличена васкуларност (повече вени). Освен това Андарин осигурява повече сила и издръжливост, дори и да сте на нисколорийна диета, а при по-високи дози, може и да качите чиста мускулна маса.

Всеки друг SARM се комбинира чудесно с Андарин. Комбинацията на Andarine и ostarine (mk-2866), например би дала резултати, които вероятно са сравними с комбинацията на тестостерон и winstrol. Отново, SARMS не са стероиди и те осигуряват по-малко андрогенни и анаболни ефекти като действителните стероиди, но ефектите са много сходни. Андарин може да се използва и самостоятелно и пак ще имате добри резултати. Използвайте Андарин поне 6-8 седмици, иначе няма да усетите желания ефект.

Употреба на Андарин за изгаряне на мазнини – S-4 се сравнява по действие с Winstrol и Anavar. S4 показва същата свързваща прилика с АР (андрогенен рецептор), което води до подобни ефекти на изгаряне на мазнините. S4 може също да сведе до минимум LPL (липопротеин липаза) - ензим, който причинява натрупване на липиди и играе роля при съхраняването на мастната тъкан (излишната телесна мазнина). АР окислява тази мастна тъкан и я използва като предпочитан източник на енергия, което позволява на тялото да намали излишната мазнина с невероятна скорост.

За разлика от стероидите, Андарин няма да повлияе негативно на вашите стави, а вместо това ще увеличи мускулната маса и сила. Препоръчителна доза: 50 мг за 6-8 седмици. Пийте го 5 на 2, т.е. от понеделник до петък го приемайте, а събота и неделя го спрете, за да избегнете нежелания страничен ефект с очите. Повече за това може да прочете в раздела за страничните ефекти.

Употреба на Андарин за качване на килограми – Андарин не е най-подходящия САРМ за покачване на килограми. За тази цел най-добре е да използвате Anabolicum (LGD-4033) и YK11.

Употреба на Андарин за Сила и издръжливост – принципно когато сте на диета с калориен недостиг, силата ви пада. В този случай може да използвате Андарин в комбинация с Cardarine (GW), но в минимални дози. По този начин ще имате сила и няма да губите мускулна маса.

andarine

Примерни комбинации на Андарин (Andarine) - S4?

Въпреки че Андарин може да работи и самостоятелно в дози от 50-75 мг на ден, е добре да се комбинира с други САРМ за по-добри резултати. Много добра комбинация е Cardarine (GW), Anabolicum (LGD-4033), и Andarine (S4). Или GW, Ostabolic (Ostarine) и S4.

Други ползи от приема на Андарин (Andarine) - S4?

 

Ето някои от другите предимства на Андарин, които заслужават да бъдат отбелязани:

 

 • Много малък растеж на вторични полови органи, като простатата.
 • Съотношението LDL / HDL не се повлиява, т.е. няма сърдечно-съдов риск
 • Няма шанс за ароматизиране
 • Много слабо потискане на тестостерона около 20-30% - спрямо 95% при употреба на стероиди
 • Няма да причини уголемяване на сърцето или увреждане на съседни органи.
 • SARM не изискват използването или поглъщането на чернодробни ензими за активиране на анаболните им ефекти. Това елиминира риска от хепатотоксичност или хепатит.
 • Въпреки че SARM като S-4 не са толкова мощни,  като Winstrol или Anavar, те не изискват терапия след спиране на употребата им. В течение на една година, постигането на едни и същи резултати е много възможно.
 • SARMs могат да се ползват и от жени, без да се притесняват от придобиването на мъжки белези.
 • S-4 като цяло показва по-голямо увеличение на мускулната маса, отколкото DHT.

Странични ефекти на Андарин (Andarine) - S4?

Андарин не ароматизира, така че не се наблюдават естрогенни странични ефекти при употребата му. Нещо повече, Андарин потиска съвсем леко тестостерона с около 20-30% спрямо 95%, наблюдавано при повечето анаболни стероиди. Освен това, Андарин не причинява такива андрогенни странични ефекти, като сърдечно натоварване, и не засяга черния дроб.

Въпреки това, S4 има един страничен ефект, който е много интересен - той взаимодейства с андрогенните рецептори в очите и докато го приемате, може да имате проблеми да приспособите очите си от тъмнината към светлината и да забележите жълт оттенък (особено през нощта). Този проблем може да се прояви, докато приемаме Андарин, но след като престанете да го употребявате, този страничен ефект ще изчезне след броени дни.

Този нежелан страничен ефект може да се избегне по следния начин. Приемайте Андарин 5 дни подред и след това два дни не го пийте. Примерно от понеделник до петък и събота и неделя не го пиете. По този начин организма ви няма да натрупа прекалено много от това съединение, рецепторите ви ще се изчистят и няма да имате този страничен ефект.

Полуживот на Андарин (Andarine) - S4?

Полуживотът на S4 Andarine е 5-6 часа. Ето защо трябва да разделите дозите, които трябва да приемате два – три пъти на ден, и препоръчвам график сутрин / вечер. Можете също така да разделите дозата на 3 части: рано сутрин 8 часа, следобед 13:00 и вечер 11:00 (или преди лягане).

Примерни дози и комбинации на Андарин (Andarine) - S4?

За примерните дози, начина на приемане и препоръчителни комбинации говорихме по-горе, но пак ще ги обобщим. В зависимост от целта ви, зависи каква да е дозата и комбинацията. Но най-често Андарин се използва при цикли за релеф. Андарин може да работи и самостоятелно, но най-добрата комбинация за изгаряне на мазнини е 20 мг на ден Cardarine (GW) + 50-60 мг на ден Андарин. С тази комбинация ще изгорите излишните мазнини, без да загубите мускулна маса и като допълнение ще укрепите костите и ставите. Ако искате да качите малко мускулна маса, към тази комбинация може да добавите и Ostarine(MK-2866/Ostabolic). Примерно дози са Cardarine (GW) (20 мг), Ostarine(MK-2866/Ostabolic) (20 мг) и Андарин 40-50 мг на ден. По този начин хем ще изчистите излишните мазнини, хем ще качите мускулна маса. Т.е. може да останете на същите килограми, но ще изглеждате много по-добре, с по-твърди и релефни мускули. Използвайте Андарин поне 6-8 седмици, иначе няма да усетите желания ефект.

Обобщение

Като заключение може да кажем, че ако искаме да изчистим мазнините, без загуба на мускулна маса, сила и издръжливост, Андарин е вашият продукт. За по-добър резултат е по-добре да го комбинираме с други САРМ като Cardarine (GW), Ostarine(MK-2866/Ostabolic), Anabolicum (LGD-4033). Препоръчителната дневна доза за изгаряне на мазнини е 50 мг на ден. Тази доза е добре да се раздели на 2-3 приема през деня. Освен това трябва да се приема 5 дни и след това 2 дни да се направи пауза, за да се избегнат нежеланите странични ефекти със зрението. Сравнява се с ефектите на стероидите на winstrol и anavar, но без техните нежелани странични ефекти. Не трябва да се прави терапия след употребата на Андарин. Използвайте Андарин поне 6-8 седмици, иначе няма да усетите желания ефект.  Може да го използвате доста продължително време самостоятелно, в комбинация други SARMS, със стероиди, в стероидни терапии и др. Какво чакаш? Поръчайте Андарин още днес и започнете да се наслаждавате на предимствата. Пишете ли на лично съобщение в страницата ни или на мейл info@4fitness.bg

Често задавани въпроси за Андарин

След колко време се усеща? – Андарин обикновено започва да работи в пълна сила до 2-3 седмици след започване на приема му. След петата седмица ще виждате разлика в огледалото всеки ден. До осмата седмица вече ще сте в много добра форма, с малко мазнини и твърди и дефинирани мускули.

Има ли нужда от терапия след приема на Андарин? – Принципно не е нужно да се прави терапия, но никога не е излишно да си направите едни изследвания да видите как ви е тестостерона. Най-малкото може да изпиете един тестостеронов бустер, за да вдигнете собственото производство на тестостерона, никога не е излишно.

Причинява ли Андарин гинекомастия? – 100% не. Няма да имате проблем с гинекомстия, физически е невъзможно.

Каква трябва да е продължителността на цикъла с Андарин? – Препоръчваме цикъла да бъде около 8 седмици в дози от 50 мг на ден, но какво ви споменахме по-горе, приема да е 5 на 2. Пет дни го приемате, два не.

Какви резултати може да очаквам? – Това е строго индивидуално, но може да свалите 5-10 килограма. Много зависи каква ви е началната точна, когато сте започнали и какво ще дадете, за да постигнете целта си. Как сте тренирали и сте се хранили по време на цикъла. Освен това ще усетите повече сила, възстановяване и твърдост на мускулите.

Надявам се, че статията ви е била полезна. Ако имате някакви въпроси относно Андарин, задайте го в секцията за коментари по-долу. Ще се радваме да споделяте с нас и нашите читатели вашият опит и резултати. Моля, публикувайте всички съвети, предложения и отзиви в коментарите по-долу.

 

Източници
 • https://www.elitefitness.com/articles/andarine-s4/
 • https://www.isarms.com/andarine-s4/
 • http://www.sarmstore1.com/what-is-s4-andarine/
 • https://www.evolutionary.org/SARMS
 • https://www.swolhq.com/andarine/
 • https://www.evolutionary.org/andarine-s-4-profile
 • http://101sarms.com/s4-andarine/

 

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви! За поръчки на Андарин или друг вид SARMs, пишете ни на мейл info@4fitness.bg или на лично съобщение в страницата ни във фейсбук.

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.