Как да направим кардио тренировка си по-ефективна

Как да направим кардио тренировка си по-ефективна

Продължаващата с часове кардио тренировка, не е най-добрият начин за изгаряне на калории. Вместо това можете да ускорите метаболизма си и да тренирате с високо интензивни интервални тренировки. Те не само ще засилят метаболизма ви, но ще повишат енергийния разход, което ще доведе до изгаряне на мазнините.

Например с двайсет минутна високо интензивна тренировка, ще изгорите повече калории, ще засилите метаболизма и ще запазите мускулната маса, и всичко това по едно и също време. От друга страна дългите и бавни тренировки може да имат неблагоприятен ефект върху тялото ви, в допълнение към използването на мазнините като гориво, тялото ще разгражда и мускулите, използвайки протеина в тях.

 

Тренирайте с програма!

 

  

 

Препоръчително е за ефективна тренировка, тя да бъде два пъти седмично.  Също така препоръчително е редуването на висока и ниска интензивност на тренировката, както  и времетраенето. Така ще получите по-големи резултати в борбата с излишните килограми. 

Започвайте всяка тренировка с 5-7 минутна загрявка, а след това увеличете интензивността по един от следните начини: или увеличение на скоростта или увеличение на съпротивлението за определен период от време, след което намалете интензивността и направете възстановяващ интервал. Когато редувате тренировъчните и възстановяващите интервали се натоварвате повече и изгаряте повече калории.

 

Бъдете креативни!

Повтарянето ежедневно на едно и също упражнение ще ви отегчи. Можете да редувате пътека, кростренажор, колело, скачане на въже и друг вид натоварващи действия.

 

Интервална тренировка за изгаряне на мазнини!

Чрез редуване на по-трудни и по-лесни етапи, можете да се изгарят повече калории.

 

Ниво на тренировка

Вид

Продължителност

Темпо 

Начинаещи

 

Тренировка

Почивка

Общо

1 минута

2 минути

30 минути максимум

Умерено

Лесно 

Средно-напреднали

Тренировка

Почивка

Общо

1 минута

1 ½ минута

25-30 минути

Умерено до натоварващо

Лесно до умерено

 

Напреднали

Тренировка

Почивка

Общо

30, 45, 60 секунди

30, 45, 60 секунди

18 минути

Трудно

Умерено

 

Забележкa: общото времетраене на тренировката не включва 5-7 минути загряване и разтягането след тренировка. 

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.