Най-анаболният SARMs - Anabolicum (LGD-4033) или Лигандрол

Най-анаболният SARMs - Anabolicum (LGD-4033) или Лигандрол

Лигандрол (LGD) има значителен ефект върху изграждането на чиста мускулна маса, укрепва костите и мускулите. Това е най-анаболният SARMS, но точно като братовчедите му Андарин - Andarine - S4 и Ostarine(MK-2866/Ostabolic), той се свързва много силно с андрогенния рецептор. Лигандрол (LGD) има антикатаболни свойства като предпазва мускулите от разрушение. В допълнение, той има благоприятен ефект върху костната система. Освен това минимизира риска от типични андрогенни проблеми като уголемяване на простатата, загуба на коса и т.н.

 


Съдържание на статията

 


Как работи Лигандрол (LGD)?

Точно както другите SARMS, LGD действа чрез селективно свързване с андрогенните рецептори на мускулите и костите. Той създава анаболна активност само в костите и мускулите, вместо да уврежда простатата и мастните жлези, като анаболните стероиди. Освен това, проучванията също така показаха, че LGD подобрява чистата мускулна маса и намалява телесните мазнини. Това идва от невероятна способност да повишава силата, възстановяването и цялостното здраве. В действителност, Лигандрол (LGD) се счита за един от най-силните и най-анаболни SARMS.

Тъй като LGD работи толкова селективно, той ще даде на потребителя анаболна активност в тялото, без да навреди на простатата или да причини нежелани андрогенни странични ефекти. Това го прави идеален и за жените. Освен това проучванията показват, че Лигандрол (LGD) е напълно безопасен за хората, когато се използва при дози под 20 милиграма на ден.

Селективни модулатори на андрогенни рецептори (SARMS) срещу стероидите

Стероидите се предписват в медицината в две направления:

1. Заболявания свързани с загуба на мускулна маса вариращи от рак до остеопороза.

2. За хормонална терапия.

Проблемите при употребата на анаболни стероиди когато се прави терапия са страничните ефекти. Стероидите са насочени към всички клетки, добри и лоши. Те ще ви помогнат да качите мускулна маса, но и в това число и сърцето (то също е мускул). Ще ви навредят на простатата. Други странични ефекти са акне, загуба на коса, увреждане на черния дроб, свиване на тестисите и др.

От друга страна, SARMS са напълно различни. Те са в състояние да стимулират рецепторите по селективен начин. В нашият случай, селективен към костите и мускулите. Благодарение на това нашите мускули ще растат и в същото време няма да имаме нежеланите странични ефекти както при стероидите. По-просто казано, повече мускулна маса, по-малко мазнини, без страничните ефекти на стероидите.

SARMS или селективни модулатори на андрогенни рецептори не са новост. Те са открити от преди 10 години. В днешно време те се изследват от много фармацевтични компании, които се опитват да ги сменят с анаболните андрогенни стероиди, за да избегнат нежеланите странични ефекти.

Употреба и примерни дози на Лигандрол (LGD)

Като цяло LGD работи изключително добре в много комбинации и цели. Може да се приема за покачване на мускулна маса, може да се приема за релеф, може да се приема в комбинация със стероиди, както и да се приема самостоятелно.

Anabolicum (Лигандрол (LGD)) работи много добре с други SARMS. Пример за такъв стак би бил Anabolicum /Ostarine(MK-2866/Ostabolic)/ Cardarine (GW), или друга опция е Лигандрол (LGD) / Андарин - Andarine - S4 / Cardarine (GW)Като съответно дозите ще са 10 мг Анаболикум, 20-30 мг Остарин и 20 мг Кардарин.  А в другия случай Лигандрол (LGD)  10мг /Андарин - Andarine - S4  - 30-40 мг / Cardarine (GW) 20 мг на ден. 

Както споменахме по-горе Анаболикум може да се използва и в комбинация със стероиди. LGD ще ви помогне да качите чиста мускулна маса, да изгорите излишните мазнини, като същевременно няма да ви навреди. Добра комбинация са LGD, тестостерон и туринабол или стромба.

И накрая, LGD може да се използва и самостоятелно. В интерес на истината, много потребители са много доволни, когато са го използвали самостоятелно, тъй като това е прост и достъпен цикъл.

За мускулна маса с Лигандрол (LGD)

LGD е най-добрият SARM в своя клас, когато става въпрос за покачване на мускулна маса. Приемайки го самостоятелно с дози от 10mg на ден в продължение на 8 седмици, ще имате много добри резултати. Въпреки това, някои опитни спортисти ще надвишат дозата с до 15 или 20 мг на ден. По време на цикъл за покачване на килограми с LGD е от съществено значение да се уверите, че сте увеличили приема на калории и тренирате поне 3-4 пъти седмично.

За релеф с Лигандрол (LGD)

Използвайки Лигандрол (LGD) самостоятелно с цел релеф, не се препоръчва. Той работи добре, кагато искате да изгаряте мазнини, но в комбинация с други сармове като Андарин - Andarine - S4 и Cardarine (GW). Примерно дози са Лигандрол (LGD) 10мг / Андарин - Andarine - S4 - 30- 40 мг / Cardarine (GW) 20-30 мг на ден.

За релеф и покачване на мускулна маса с Лигандрол (LGD)

Използвайки Лигандрол (LGD) самостоятелно с цел релеф, не се препоръчва. Той работи добре, кагато искате да изгаряте мазнини, но в комбинация с други сармове като Андарин - Andarine - S4 и Cardarine (GW). Примерно дози са Лигандрол (LGD) 10мг / Cardarine (GW) 20 мг на ден.

Лигандрол (LGD) в комбинация със стероиди

Както споменахме по-горе Анаболикум може да се използва и в комбинация със стероиди. LGD ще ви помогне да качите чиста мускулна маса, да изгорите излишните мазнини, като същевременно няма да ви навреди. Добра комбинация са LGD, тестостерон и туринабол или стромба. Примерна доза за LDG би била 10 мг на ден.

Лигандрол (LGD) като мост между циклите със стероиди

LGD може да се използва и като мост между отделните цикли със стероиди и като т. нар. PCT. Добавянето му ще ви помогне да задържите натрупаната мускулна маса и сила по време на цикъла. Добра комбинация са Лигандрол (LGD) и Андарин - Andarine - S4. Примерни дози са 5 мг. игандрол (LGD и 20 мг.Андарин - Andarine - S4. Имате предвид, че LGD потиска собственото производство на тестостерон (не колкото стероидите, но все пак...), затова не е много подходящ за мост между два цикъла или да го добавяте в терапия след цикъл. Вие трябва да вземете решение.

 

Странични ефекти при употребата на Лигандрол (LGD)

От всички основни SARMs, които се предлагат в света на бодибилдинга, LGD-4033 е най-силният и най-потискащият хормоните. Anabolicum (LGD-4033) практически няма странични ефекти. Без значителна активност в простатата и без никаква чернодробна токсичност, този SARM води до потискане на собственото производство на тестостерон, но това е свързано с дозата.

Наблюдава се леко намаление на общия и свободния тестостерон, както и на SHBG. Но LH и FSH не се променят при употребата на LGD. Това означава, че след цикъл с LGD, ще трябва да направите пълна терапия (РСТ), за да сте сигурни, че ще се върнете към здравословен баланс на хормоните. Обаче фактът, че LH и FSH остават непроменени по време на приемането на LGD, нормализирането на здравословния баланс на хормоните ще е лесна работа.

LGD не е токсичен, така че няма нужда да се притеснявате за чернодробни проблеми и няма да ви натовари липидите или органите като анаболни стероиди. Също така, не е необходимо да използвате ароматазен инхибитор като аромазин или други при употребата на LGD, защото не ароматизира в естроген.

Полуживот и начин на прием на Лигандрол (LGD)

Полуживотът на LGD 4033 е доста дълъг в сравнение с другите SARM - между 26 и 38 часа. LGD е изключително мощен, така че е необходима малка доза - средната доза е 10 мг на ден, а продължителността на цикъла обикновено е 8 седмици. Независимо от това, диапазонът на дозировката е подчинен на преценката на потребителите, започвайки от 2 мг на ден и до 20 мг.

По отношение на адекватното използване на LGD в течна форма, тя трябва да бъде поглъщана - просто да се изсипе течността в устата, веднага да се преглътне, а след това да се изпие с някакъв сок или вода, тъй като вкусът не е приятен. Не е необходимо да държите SARM под езика си и никога не трябва да ги смесвате в чаша с други течности.

Жените също могат да приемат Anabolicum (LGD-4033) без да имат никакви странични ефекти, но трябва да приемат наполовина дозата на мъжете. Т.е. по 2.5-5 мг на ден в продължение на 4-6 седмици.

Обобщение

Лигандрол (LGD) има значителен ефект върху изграждането на чиста мускулна маса, сила и възстановяване. Той е най-анаболният SARMS. Лигандрол (LGD) има антикатаболни свойства като предпазва мускулите от разрушение. В допълнение, той има благоприятен ефект върху костната система. Препоръчителна дневна доза е 10 мг на ден. Може да се комбинира с други SARMs или стероиди.

Anabolicum (LGD-4033) практически няма странични ефекти. Без значителна активност в простатата и без никаква чернодробна токсичност. Освен това минимизира риска от типични андрогенни проблеми като уголемяване на простатата, загуба на коса и т.н.

Като страничен ефект може да кажем, че този SARM води до потискане на собственото производство на тестостерон, но това е свързано с дозата. Също така не ароматизира в естроген.  Какво чакаш? Поръчайте Anabolicum (LGD-4033) още днес и започнете да се наслаждавате на предимствата. Пишете ли на лично съобщение в страницата ни или на мейл info@4fitness.bg

 

Често задавани въпроси за Anabolicum (LGD-4033)

Безопасен ли е Anabolicum (LGD-4033) за хора? Клиничните изпитвания все още се извършват и LGD-4033 не е одобрен от FDA за употреба от хора. Въпреки това, съществуващите проучвания и отчетените от потребителите прегледи са обещаващи и посочват, че употребата на LGD е безопасна и се понася добре при различни дози [1].

Потиска ли Anabolicum (LGD-4033) собственото производство на тестостерон? Не е необходима пълна РСТ. Много потребители обаче предлагат да се направи мини PCT в продължение на 4 седмици, за да се гарантира, че нивата на хормоните им се нормализират след 8-12-седмичен SARM цикъл. Ако сте използвали Anabolicum (LGD-4033) в продължение на 8 седмици в дози от 10мг на ден, може да приемате в продължение на 4 седмици Кломифен. Най-малкото може да изпиете един тестостеронов бустер, за да вдигнете собственото производство на тестостерона, никога не е излишно.

Има ли нужда от терапия след приема на Anabolicum (LGD-4033)? Както споменах по-горе, това е спорно. За по-леки цикли, трябва да можете естествено да се възстановявате без терапия. Независимо от това, никога не пречи на даправите една мини терапия след вашия цикъл. Ако сте използвали Anabolicum (LGD-4033) в продължение на 8 седмици в дози от 10мг на ден, може да приемате в продължение на 4 седмици Кломифен. Дори и да нямате нужда, все пак терапията ще повиши нивото на тестостерона, което е добре за изграждане на мускулите и изгарянето на мазнини.

Причинява ли Anabolicum (LGD-4033) летаргия? Това може би се дължи при много дълги цикли. До сега никой не се е оплакал от такъв проблем. Ако изпитвате летаргия, това вероятно се дължи на леко потискане на нивото на тестостерона.

Причинява ли Anabolicum (LGD-4033) гинекомастия? Не. Няма да имате проблем с гинекомстия, тъй като не се наблюдава ароматизация. Ако имате проблеми с ароматизация при употребата на този продукт, значи е подсилен със стероиди.

Каква трябва да е продължителността на цикъла с Anabolicum (LGD-4033)?  Но най-често се използва в продължение на 8 седмици. Винаги слушайте тялото си и вижте как се чувствате.

През кое време на деня е най-добре да приемаме Anabolicum (LGD-4033)?  Най-добре е да го приемате сутрин, тъй като някои потребители се оплакват от безсъние.

След колко време се виждат първите резулатати? Обикновено отнема около две седмици и вече трябва да сте усетили резултат от приема му.

 

Надявам се, че статията ви е била полезна. Ако имате някакви въпроси относно Anabolicum (LGD-4033), задайте го в секцията за коментари по-долу. Ще се радваме да споделяте с нас и нашите читатели вашият опит и резултати. Моля, публикувайте всички съвети, предложения и отзиви в коментарите по-долу.

 

Източници
 • Basaria, Shehzad et al. “The Safety, Pharmacokinetics, and Effects of LGD-4033, a Novel Nonsteroidal Oral, Selective Androgen Receptor Modulator, in Healthy Young Men.” The Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences 68.1 (2013): 87–95. PMC. Web. 17 Mar. 2018. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4111291/
 • https://www.isarms.com/anabolicum-lgd-4033
 • https://www.evolutionary.org/lgd-4033-sarms-anabolicum-explained
 • https://www.elitefitness.com/articles/anabolicum-lgd/
 • https://www.evolutionary.org/SARMS
 • https://legionathletics.com/sarms/
 • https://101sarms.com/lgd-4033-ligandrol/
 • http://www.sarmstore1.com/lgd-4033/

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.