Отслабнете с Омега-3 мастни киселини

Отслабнете с Омега-3 мастни киселини

Веднага щом започнете да говорите за мазнини и отслабване, повечето хора първоначално реагират негативно. Разбираемо, самата дума „мазнини” на пръв поглед не ни звучи никак диетично. Въпреки това, за да отслабнете, се нуждаете от правилните мазнини.

 

Едни от най-важните мазнини са Омега-3 мастни киселини. И, да, те наистина могат да ви помогнат, защото играят много важна роля в правилното функциониране на организма ви.

Метаболизмът ни зависи от много фактори и при определени обстоятелства, той може значително да се засили. По-добре работещ метаболизъм, означава и изгаряне на повече калории. Насърчава се освобождаването на мастни клетки от собствените мастни депа на тялото.

За да се случи това, трябва да не само да редуцирате диетата си, но и да започнете приема на хранителни добавки с Омега-3 мастни киселини. Включете ги в своята рутина и дайте тласък на метаболизма си. Можете да изберете качествени Omega 3 от нашия онлайн магазин и заедно с тях да постигнете желаната фигура.

 

А ето и как още Омега-3 мастните киселини ви помагат да отслабнете?

Положителният им ефект се дължи на тяхното действие в организма. Те са изходни вещества за много тъканни хормони, които регулират жизнените процеси в организма. Действат и на клетъчно ниво. Вградени в клетъчните мембрани, осигурявайки еластичност там, с което допринасят за тяхната гъвкавост, вискозитет и пропускливост.

Това от своя страна насърчава освобождаването на мастните клетки от собствените запаси. И като пряк резултат е по-добрият метаболизъм, телесен състав, по-малката обиколка на талията и консумация на гликоген.

С допълнителен прием на хранителни добавки с Омега-3 мастни киселини може да насърчите отслабването, но също и да се възползвате от редица други ползи. С тези добавки се грижите за цялостното си здраве и красота. Подкрепяте едновременно всички процеси в организма и се борите ефективно с преждевременното състаряване.

 

Ползите от Омега-3 мастните киселини за загубата на тегло с един поглед:

 • Ускорен метаболизъм
 • Оптимизиране на телесния състав мускули/мазнини
 • Намаляване на мазнините в областта на талията.

 

 

Защо е важно да приемате хранителни добавки с Омега-3 мастни киселини, ако искате да отслабнете?

Да, винаги е за предпочитане да получаваме необходимото по естествен път. За съжаление много често се проваляме в това отношение. Работата и десетките ангажименти не ни позволяват да си набавим правилните храни в точното време.

Често пропускаме хранене и компенсираме с нещо вредно. Подлъгваме се по лъскавите опаковки на полуфабрикатите и притиснати от липсата на време ги превръщаме в традиция ма трапезата. Като прибавим към това и неимоверния стрес, амбициите ни да успяваме с всичко на всяка цена, резултатите са плачевни: вместо да отслабваме, напълняваме.

Проблемът е, че ако доставката на Омега-3 мастни киселини не е достатъчна, мастните клетки не могат да се освободят правилно и метаболизмът е нарушен. Това означава, че лошата диета всъщност ви пречи да отслабнете, не ви помага.

Повечето хора имат лош Омега-3 индекс. Ето защо е добре да помислите за хранителни добавки, ако не се справяте с осигуряването на пълноценна храна всеки ден. Когато получавате допълнителен прием, засилвате обмяната на веществата и окисляването на мазнините.

Също така, както вече споменахме, хранителните добавки с Омега-3 мастни киселини могат да подобрят тренировъчния ефект. Те ви помагат да изгаряте повече мазнини по време на тренировка. Това означава, че ако комбинирате добавки и тренировки, ще постигнете много по-бързо целите си и ще го направите по здравословен начин. Страхотно, нали?

Споменахме и че обиколката на талията може да намалее, ако взимате допълнително Омега-3 мастни киселини. Мастните киселини помагат за изграждане на мускулна маса и намаляване на телесните мазнини. Дори да не промените диетата си, ще усетите разлика при ежедневното измерване на талията.

Това е добър начин да подобрите телесния си състав, като увеличите мускулите за сметка на мазнините. Ако искате да изградите повече мускули, включете в рутината си и редовните силови тренировки.

 

 

Колко Омега-3 мастни киселини трябва да приемате, за да отслабнете?

В някои случаи има нужда от по-голямо количество. Спортистите, например, се нуждаят от по-голям прием. Тъй като дневните нужди варират от човек на човек, можете да определите нивото на Омега-3 мастни киселини с кръвни тестове. Така ще знаете своя индекс, което може да ви бъде полезно в случай че искате да отслабнете.

По правило, е добре да приемате хранителни добавки поне три месеца. За това време индексът ви значително ще се увеличи. За да направите това с храната, трябва да консумирате всеки ден две пъстърви и едно филе от сьомга. Най-малкото не е добра идея да консумирате толкова много риба, а да не кажем и че е трудоемко и скъпо.

Съвсем спокойно можете да приемате хранителни добавки и за да отслабнете и за да се предпазите от дефицит. Те са безопасен, достъпен и удобен начин да получите мастните киселини, от които се нуждаете.

Освен веганите, вегетарианците, спортистите и хората със сърдечни проблеми, които са със завишени нужди, всички останалите също могат да приемат добавки. С тях ще бъдете спокойни за здравето си и ще се радвате на по-стройна фигура.

 

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.