Статии

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Дефицит на витамин Д – причини и симптоми

В тази статия ще разгледаме причините, които водят до недостиг на витамин Д, симптомите, по които да познаем този недостиг, както и съвети за това как да си набавим достатъчно от слънчевия витамин.

Дефицит на витамин А – причини и симптоми

Може би всеки от вас е чувал за витамин А. Но дали всеки знае какви са функциите на този важен витамин, в кои храни се съдържа, какви са причините и симптомите за дефицит. Ако прочетете тази статия ще знаете всичко за витамин А и какви храни трябва да консумирате, за да не стигате до дефицит на този мощен антиоксидант.

Как да си изберем мас гейнър за покачване на маса?

Когато става дума за покачване на мускулна маса, калорийният излишък е от голямо значение. В тази статия ще научите какво представляват мас гейнърите, за какво се използват, какво да гледате когато си избирате продукт за покачване на маса и кога и как се приемат.

Трябва ли да се пият аминокиселини, ако се пие протеин на прах?

Много хора си задават въпроса, след като аминокиселините са градивни елементи на протеините, трябва ли да се приемат допълнително аминокиселини, ако вече пиете протеин напрах. В тази статия ще научите какво са аминокиселините и протеините и дали е необходимо да се комбинират двете неща, за да имате по-добри резултати.

Храни, богати на минерала желязо. Дневен прием и симптоми при дефицит

Желязото е вид минерал, който изпълнява редица важни функции в човешкия организъм. Основната му роля е свързана с преноса на кислород, като част от червените кръвни клетки. Минералът принадлежи към групата на есенциалните микроелементи, което означава, че тялото не може да го произвежда и трябва да бъде набавян отвън, чрез храната или хранителни добавки.