RAD140 (TESTOLONE) - ИСТИНСКИЯТ ЗАМЕСТИТЕЛ НА ТЕСТОСТЕРОН

RAD140 (TESTOLONE) - ИСТИНСКИЯТ ЗАМЕСТИТЕЛ НА ТЕСТОСТЕРОН

Изграждането на перфектно тяло може да бъде трудна задача. Много бодибилдъри и фитнес ентусиасти са използвали анаболни стероиди като тестостерон, за да качат мускулна маса много бързо. Едно нещо е вярно: тестостеронът работи. Той изгражда мускулите много бързо и ускорява възстановяването като никой друг продукт. За съжаление приемат на тестостерон е свързан със странични ефекти и трябва да се инжектира често. Ами ако има начин да се постигнат същите ефекти на тестостерон без странични ефекти? Сега има и е налице в SARM, наречен RAD140 или TESTOLONE.

 


Съдържание на статията

 


Какво са SARMs?

През последните десет години се появиха нов клас лекарства, които подобряват ефективността. Те са съединения наречени селективни модулатори на андрогенни рецептори - SARMs. Проучванията показват, че те помагат за покачването на мускулна маса и изгарянето на мазнините, сравнено с ефектите на стериоидите, но без техните странични ефекти.

SARMS или селективни модулатори на андрогенни рецептори съдържат андрогени. Андрогените са специален вид хормони, които действат като лиганди (молекула, свързана с друга молекула), които се свързват към клетъчните андрогенни рецептори (АР). Най-просто казано, андрогените ви помогнат да изградите мускули. Всички анаболни стероиди и прохормони спомагат за покачването на мускулна маса като се свързват с андрогенните рецептори.

SARMS работят като увеличават нивата на андрогени в организма, което води до значително увеличение на производителността и възстановяването. За разлика от прохормоните, SARMS са много по-селективни в начина им на работа, което ги прави предпочитан избор за хора, които се притесняват от странични ефекти.

SARMS имат подобни свойства като анаболните стероиди, но с намалени андрогенни свойства. Някои потенциални странични ефекти при употреба на анаболни- андрогенни стероиди включват акне, увреждане на черния дроб, свиване на тестисите при мъжете. По-дрезгав глас, растеж на косми по лицето, корема, горната част на гърба и отклонения в менструалния цикъл при жените. SARMs имат способността да правят разлика между анаболни и андрогенни действия, и това дава възможност за терапевтични възможности на различни заболявания, включително загуба на мускулна маса, остеопороза, рак и хипогонадизъм.

SARMS предлагат предимствата на традиционните анаболни андрогенни стероиди като Тестостерон например (покачване на чиста мускулна маса, загуба на мазнини както и укрепване на костите), но с голямата разлика, че нямат странични ефекти както при стероидите, които споменахме по-горе.

RAD140 (TESTOLONE)

Разликата между стероидите и SARMs?

Но стероидите също взаимодействат с черния дроб, простатата, сърцето, вашите полови органи (което води до свиване на тестисите при мъжете и разширяване на клитора при жените) и вашите вторични сексуални характеристики (дълбочина на гласа, растеж на косми, болки, акне, и т.н.). Всички тези нежелани реакции са андрогенната част на стероидите.

Проблемът със стероидите е, че имат съотношение анаболно-андрогенно от 1: 1. Това означава, че вероятността да имаме странични ефекти са големи. Тук е мястото на SARMs. Те са далеч по-селективни от стероидите, с анаболно-андрогенни съотношения, започващи от 3: 1 и достигащи до 90: 1. Това означава, че все още можете да постигнете мускулен растеж и загуба на мазнини, без да имате страничните ефекти на стероидите.

RAD140 (TESTOLONE)

RAD140 (TESTOLONE)

Въведение в RAD140 (TESTOLONE)

Radius Health създаде RAD140 за лечение на пациенти с мускулни заболявания. Те бързо установиха, че RAD140 драстично увеличава мускулната маса при тези пациенти.Тъй като RAD140 е SARM, а не стероид, той няма такива странични ефекти. Също така, той може да се приема перорално (за разлика от тестостерона). Тестолонът показва, че има анаболно до андрогенно съотношение 90: 1. Това означава, че тестолона е почти толкова анаболен, колкото тестостерона, но няма почти никакви андрогенни странични ефекти (като загуба на коса, мазна кожа, акне, раздразнение и др.). За пример базовото съотношение на тестостерона е 100:100. Това със сигурност е много положителна характеристика на RAD140. 

Тестолона (RAD140) е най-новото съединение в семейството на селективните модулатори на андрогенните рецептори, или по-добре познати - SARMS. Ето защо, основното му предимство пред анаболните стероиди е, че Тестолона (RAD140) предлага подобни положителни резултати, като едва има странични ефекти. Всъщност това е съвсем уникално съединение, дори когато се сравнява с други SARMS и в тази статия ще разгледаме най-интересните аспекти на RAD140.

Проучвания на RAD140 (TESTOLONE)

В проучванията, включващи RAD140, също известен като Testolone, тестването се извършва предимно на мишки и маймуни. Доказано е, че RAD140 има уникалната способност да противодейства на уголемяване на простатата, причинено от употребата на тестостерон, което го прави идеален идеален продукт за терапия след употребата на стероиди, които могат да причинят този нежелан ефект.

Освен това, когато Testolone е даван на маймуни, се наблюдава драстично увеличаване на чистата мускулна маса докато е използван. Това увеличаване на чистата маса е зависимо от дозата, така че при по-големи дози има по-изразено увеличение на мускулната маса и загубата на мазнини. Изследването показва, че при дълга употреба на този продукт не са наблюдавани видими странични ефекти, за разлика от употребата на ААС. Следователно Testolone е истински SARM с всички свойства, които се очакват от съединения от този вид - безопасност и ефективност.

RAD140 (TESTOLONE)

Как работи RAD140 (TESTOLONE)

Тестолонът показва, че има анаболно до андрогенно съотношение 90: 1. Това означава, че тестолона е почти толкова анаболен, колкото тестостерона, но няма почти никакви андрогенни странични ефекти (като загуба на коса, мазна кожа, акне, раздразнение и др.). Нещо повече, той блокира ефектите на тестостерона в простатата, ограничавайки потискането и свиването на тестисите. Освен това RAD140 има уникалната способност да противодейства на уголемяване на простатата.

В същото време, анаболните стероиди, включително и тестостерон, ще окажат огромно влияние върху репродуктивната система, изразяващо се в потискане на хипофизната жлеза или намаляване на нивата на LH (лутеинизиращ хормон) и FSH (фоликулостимулиращ хормон) до 0 много бързо. В резултат на това много от тези, които злоупотребяват с анаболни стероиди никога няма да могат да възстановят естествените си хормонални нива и ще бъдат принудени да използват хормонозаместителна терапия до края на живота си.

Точно както останалата част от SARMS, RAD140 (TESTOLONE) има селективен начин на действие, който му позволява да има анаболни характер без страничните ефекти, които обикновено се наблюдават при анаболните андрогенни стероиди (ААС). RAD140 взаимодейства с андрогенните рецептори в мускулните тъкани и кости, но не активира тези рецептори в други части на тялото. В резултат на това имаме подчертани анаболни ефекти, но без странични ефекти и без сериозно потискане на тестостерона, което отваря нови възможности за медицински приложения на това съединение вместо тестостерон. Нещо повече, поради селективния начин на действие, RAD140 е безопасен и за жените, тъй като няма да доведе до вирилизация или разширение на клитора.

 

Употреба на RAD140 (TESTOLONE)

Повишаването на естостерона в организма, без общите стероидни странични ефекти, води до увеличаване на телесната маса, намаляване на телесните мазнини, повече енергия, по-силно либидо и по-добра цялостна физика. Следователно с RAD-140 спортистите могат да станат по-силни, по-бързи и по-мускулести. Освен това употребата на RAD-140 няма да доведе до андрогенните проблеми, които се наблюдават при тестостерон.

Освен това тези, които вече страдат от ниски нива на тестостерон поради медицински проблеми или просто защото са използвали анаболни стероиди в миналото си, ще могат да използват RAD140 (TESTOLONE) като заместител на тестостерона. RAD140 може да се използва и от жени, тъй като няма никакви андрогенни странични ефекти. Само че дозата трябва да е на половина от тази при мъжете.

RAD140 (TESTOLONE) и покачване на мускулна маса

Ако търсите покачване на мускулна маса, RAD140 е чудесен избор. Първоначалните проучвания показват, че пациентите, които са приемали RAD140 са увеличили много мускулната си маса, което не е установено при плацебо групата. За по-сериозен мускулен растеж, може да комбинирате RAD140 с Anabolicum (LGD-4033).

RAD140 (TESTOLONE) и изгаряне на мазнини

Друг положителен ефект на RAD140 е способността му да изгаря мазнините. Точно както при тестостерона. В зависимост от диета ви, вие ще качвате или ще сваляте килограми. И при RAD140 е същото. Ако искате да изчистите мазнините може да комбинирате RAD140 с Cardarine (GW) и Ostarine(MK-2866/Ostabolic). Освен това RAD140 може да се използва и самостоятелно. Както споменах по-горе, в зависимост калорийния ви прием, вие ще чистите мазнини или ще качвате маса.

RAD140 (TESTOLONE) и повишена издръжливост

Ако тренирате интензивен спорт може да използвате RAD140, защото той повишава сърдечно-съдовите показатели и увеличава нивата на кислорода в организма. Ще можете да тренирате по-дълго, по-силово и да се възстановите по-ефикасно. Очевидно това са важни аспекти, когато тренирате за издръжливост, сила и бързина.

Странични ефекти на RAD140 (TESTOLONE)

Един от най-привлекателните аспекти на RAD140 и всички SARMS като цяло е липсата на странични ефекти, което ги прави някои от най-безопасните лекарства за повишаване на ефективността в наши дни. Както бе споменато по-горе, RAD140 няма да причини някоя от нежеланите реакции, често свързани със стероидите. Нещо повече, въпреки че са орални съединения, SARMS не са токсични за черния дроб, а също и RAD140. И накрая, RAD140 не взаимодейства с ароматазния ензим, така че няма да има естрогенни странични ефекти ако се използва самостоятелно или с други неароматизиращи съединения.

Примерни дози и полуживот на RAD140 (TESTOLONE)

Препоръчваните дози RAD140 варират от 20 до 30 милиграма на ден и оптималната продължителност на цикъла е 12-14 седмици. Както винаги казвам, препоръчвам да вземете по-малка доза през първата седмица, за да видите как тялото ви реагира. Повече не винаги е по-добре. Вземете 10 мг. на ден през първата седмица и ако всичко е наред, можете да увеличите дозата. Тъй като RAD140 няма сериозни странични ефекти, можете да го използвате до 16 седмици, ако искате. Ето пример шаблон за цикъл, който можете да следвате:

 • Седмица 1: 10 мг. на ден.
 • Седмици 2, 3 и 4: 20 мг. на ден.
 • Седмици от 5 до 16: 30 мг. на ден

RAD140 има полуживот от 16 часа. 16 часа не се считат за кратки по никакъв начин, но потребителите могат да изберат да вземат половината от дозировката си сутрин, а останалата половина вечер. Разделящите се дози по този начин ще гарантират, че достигате пикови плазмени нива.

Заключение - Тестостерон срещу Тестолон

Всеки път, когато мислим за стеродини цикли, често считаме тестостерона за еталон. Почти няма стероидни цикли без тестостерон. Тестостеронът се счита за най-добрият вариант. В повечето случаи, когато се използва тестостерон, анаболно до андрогенно съотношение е 100: 100. В сравнение с това RAD 140 има много по-впечатляващо съотношение 90: 1. От гледна точка на обикновения човек това означава, че е анаболен като тестостерон, но няма андрогенни сранични ефекти като акне, оплешивяване, мазна кожа, агресивност и др.

Това със сигурност е много положителна характеристика за този продукт. Има достатъчно изследвания и изследователски материали, които да докажат, че някои от най-лошите форми на странични ефекти при ААС се дължат на андрогенното им въздействие. Тъй като този продукт има малко или никакво андрогенно въздействие, може да се заключи, че RAD 140 е един от най-добрите добавки за бодибилдинг, налични под слънцето. 

В зависимост от това как се храните и с какви други SARMS го комбинирате, ще се определя дали ще качвате килограми или ще сваляте, също като при тестостерон. RAD140 ще ви помогне за увеличаване на мускулната маса, намаляване на телесните мазнини, повече енергия, по-силно либидо и по-добра цялостна физика, без никакви странични ефекти.  Какво чакаш? Поръчайте RAD 140 още днес и започнете да се наслаждавате на предимствата. Пишете ли на лично съобщение в страницата ни или на мейл info@4fitness.bg

Често задавани въпроси за RAD140 (TESTOLONE)

Потиска ли RAD140 собственото производство на тестостерон? Testolone не води до сериозно потискане на естественото производство на тестостерон като при някои ААС. 

Има ли нужда от терапия след приема на RAD140? Не е необходима пълна РСТ. Много потребители обаче предлагат да се направи мини PCT в продължение на 4 седмици, за да се гарантира, че нивата на хормоните им се нормализират след 8-12-седмичен SARM цикъл. Ако сте използвали RAD140  в продължение на 12-16 седмици в дози от 20-30мг на ден, може да приемате в продължение на 4 седмици Кломифен. Най-малкото може да изпиете един тестостеронов бустер, за да вдигнете собственото производство на тестостерона, никога не е излишно.

Причинява ли RAD140 гинекомастия? 100% не. Няма да имате проблем с гинекомстия, тъй като не се наблюдава ароматизация.

Може ли RAD140 да се приема от хора? Клиничните изпитвания все още се извършват и RAD140 не е одобрен от FDA за употреба от хора. Съществуващите проучвания и отчетените от потребителите прегледи обаче са обещаващи и страничните ефекти изглеждат минимални.

Каква трябва да е продължителността на цикъла с RAD140? Тъй като RAD140 няма сериозни странични ефекти, можете да го използвате до 16 седмици, ако искате.

Какви резултати може да очаквам? В зависимост от това как се храните и с какви други SARMS го комбинирате, ще се определя дали ще качвате килограми или ще сваляте, също като при тестостерон. RAD140 ще ви помогне за увеличаване на мускулната маса, намаляване на телесните мазнини, повече енергия, по-силно либидо и по-добра цялостна физика, без никакви странични ефекти.

След колко време се виждат първите резулатати? Ефект ще трябва да усетите още след втората седмица, но за по-осезаем ефект, трябва да минат четири седмици.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

Източници
 • https://www.isarms.com/rad140
 • http://www.sarmstore1.com/rad140/
 • https://www.mynvfi.org/testolone-rad140/
 • https://www.elitefitness.com/articles/testolone-rad140/
 • https://www.selfhacked.com/blog/rad140-testolone
 • https://www.evolutionary.org/rad140-testolone
 • https://101sarms.com/rad140-testolone/
 • https://www.swolhq.com/rad-140/
 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.