Кои са най-популярните имуностимулатори?

Кои са най-популярните имуностимулатори?

Имуностимулаторите са изключително популярни сред съвременните хора. Идеята им е, че можем да се предпазим от много болести, ако имунната ни система функционира оптимално.

 

Имунната система е изключително сложна система, в която множество индивидуални фактори взаимодействат един с друг. Казано по-просто тя е „граничната полиция”, която се бори с „натрапниците” под формата на бактерии и вируси. Нейната задача е да ги неутрализира, така че да не могат да нанесат щети.

В случай че имунната система е отслабена и не функционира добре, могат да зачестят респираторните заболявания, както и да се активират някои хронични. В този случай приемът на имуностимулатор е напълно оправдан.

Имунната стимулация може да бъде прост терапевтичен метод, който да предотврати много от инфекциозните заболявания.

Ето и 10 от най-популярните имуностимулатори:

1.      Ехинацея

Ехинацеята има доказан ефект срещу патогени на настинката, което предпазва от инфекции, особено в периода на превенция. Може да се каже, че вирусите не развиват никаква резистентност към това растение, дори след продължителна употреба.

Веществата, известни като алкамиди, които се съдържат в Ехинацеята, имат противовъзпалителен и имуностимулиращ ефект. Те се свързват с рецепторите на клетките, имат стимулиращ ефект върху имунната система и регулират освобождаването на цитокини. Също така играят роля във възпаленията и имунните процеси.

На пазара се предлагат различни продукти с Ехинацея под формата на капки, капсули, сироп.

 

2.      Коластра

Добавките с коластра имат имуноактивиращ ефект и могат да се използват за предотвратяване на настинки. Поради ценните си съставки те са чудесно решение за зимния сезон и изобщо за подкрепа на имунната система.

Съдържащите се в коластрата аминокиселини гарантират дейността на всички ензими и имунни фактори. Естествените защитни сили се подсилват и от имуноглобулините.

Коластрата спомага за регенерацията на клетките и подсилва организма.

 

Разгледай продукта ТУК

 

3.      Омега-3 мастни киселини

Добавките с Омега-3 мастни киселини са отличен „помощник” на имунитета.

Те са не само отлична превенция, но и намаляват възпалението в хода на заболяването. 

Възпалителните процеси утихват, симптомите намаляват и вие по-бързо се справяте с вирусите. А ако ги приемате профилактично, си правите двойна услуга.

 

4.     Котешки нокът

Котешкият нокът е пълзящо растение, което произхожда от Амазонка, където е известно като свещената билка на тропическите гори. Индианците използвали вътрешността на кората и корена още преди хиляди години, за да поддържат имунната си система.

Днес котешкият нокът се приема под формата на хранителни добавки за подкрепа на имунитета. Можете да го приемате заедно с витамин D и витамин С, тъй като той не може да замени тези две основни добавки за имунната система.

 

5.      Куркума

Вероятно често използвате куркумата като подправка в кулинарството? Можете да я приемате и под формата на хранителна добавка като имуностимулатор.

Куркумата съдържа вещества, които имат положително въздействие върху организма. Тя поддържа имунната система в добро състояние и има защитен ефект върху клетките.

С приема на хранителни добавки с куркума можете да се възползвате от всички здравни ползи. Освен това, тя се усвоява много добре от организма.

 

Свързана статия:Най-ефективните хранителни добавки за силна имунна система.

 

6.      Цинк

Цинкът има добър ефект върху имунитета, поддържа ума бистър и е полезен за паметта. Освен това допринася за защитата на клетките и се бори с оксидативното увреждане.

Минералът подпомага регенеративния капацитет на кожата и имунната система. Той е ценен антиоксидант, който играе важна роля в стресовите ситуации. Също така е важен за съхранението и освобождаването на инсулин и участва в метаболизма.

Можете да го приемате като хранителна добавка, за да дадете тласък на имунната си система.

 

7.      Витамин В12

Този витамин може да стимулира образуването на червени кръвни клетки и също така да подпомогне функционирането на централната и периферната нервна система. Той е изключително важен и за добре функциониращата нервна система и нормалния метаболизъм.

Може да приемате хранителни добавки с Витамин В12 като имуностимулатори, тъй като те ще подобрят вашата устойчивост към външните влияния.

 

8.      Селен

Селенът е универсален микроелемент, който предотвратява увреждането на клетките, засилва функцията на имунната система и подкрепя психическото здраве.

Той е от голямо значение и за щитовидната жлеза. Можем смело да кажем, че е от значение за всички важни процеси, които протичат в тялото ни.

Приемайте го като имуностимулатор под формата на хранителни добавки.

 

Разгледай продукта ТУК

 

9.      Желязо

Добавките с желязо, които често включват и фолиева киселина, цинк, мед и витамини от група В, подкрепят имунната система, намаляват умората и стимулират когнитивната дейност.

Те са идеални за хората с анемия, както и за подрастващите и активно спортуващите.

При изявен недостиг на желязо, можете да приемате добавки три месеца без прекъсване. След това направете изследвания и заедно с вашия лекар преценете дали да продължите приема.

 

10.      Витамин D

Има убедителни доказателства, че този витамин играе важна роля за силната имунна система. Образуването на повече бели клетки осигурява така наречения „клетъчен имунитет”. Благодарение на него ние се разболяваме по-рядко и се справяме по-бързо с „нашествениците”.

Можете да приемате добавки с този витамин през зимните месеци, когато го получавате изключително малко от слънцето.

 

Накратко

Това са най-популярните имуностимулатори, които можете да намерите на пазара. В нашия онлайн магазин 4Fitness Shop ще намерите голямо разнообразие от имуностимулатори за възрастни на най-добрата цена.

Имайте предвид обаче че те няма да помогнат при сериозен имунен дефицит, при който имунната система не работи правилно. Това може да се случи поради генетичен дефект, определено заболяване или употребата на лекарства.

В тези случаи наблюдаващият ви лекар ще прецени какви медикаменти трябва да приемате. Това, което се предлага като имуностимулатори срещу респираторни инфекции, дават добри резултати при здрави хора с непокътната имунна система.

Приемането на добавки с цинк, например, могат да съкратят продължителността на настинката при условие, че започнете с тях веднага след първите симптоми.

Като цяло, имуностимулаторите укрепват собствените защитни сили с помощта на микроелементи. Те обаче няма как да компенсират напълно това, което получавате от храната. Ето защо е важно да използвате всички възможности, за да укрепите имунитета, особено в сезона на вирусите и настинките.

Хранителните добавки ще имат ефект, когато са просто част от вашата здравословна рутина, а не единствена алтернатива. Никога не подценявайте физическото натоварване, съня, правилното хранене, разходките на открито, щастливите моменти с близките, защото всички те допринасят за вашето добро здраве и силен имунитет.

Вие не сте безсилни срещу вирусите и настинките, защото имате на своя страна много „помощници” под формата на имуностимулатори, укрепващи тинктури, етерични и масажни масла, които действат безкомпромисно.

 

 


За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.