Трансформирай корема си с тези 8 важни съвета

 Трансформирай корема си с тези 8 важни съвета

В тази статия ще обсъдим осем важни съвета, които ще ви помогнат за изграждането на перфектната преса и средната част на тялото, и трансформирането на тялото ви изцяло, по такъв начин, че да сте горд като се покажете на плажа.

Плоският стомах. Сексапилната преса с 6 плочки. Изравнената преса. Пресата е една от най-обсебващата част от тялото както при жените, така и при мъжете.

Трансформацията може да означава нещо от...

 1. Намаляване на телесните мазнини, което ще допринесе за изграждане на дефиниция на вашата преса.
 2. Увеличаване на мускулатурата в областта на корема, което ще допринесе за по-добре изглеждаща преса.
 3. По-плосък стомах, независимо от структурата на тялото ви.

 

Осем съвета трансформиращи талията ти

 

Съвет №1 - Намалете мазнините в тялото си използвайки оптимални натурални практики

 

За да видят хората коремните си мускули, както те желаят, те трябва да намалят процента на подкожните мазнини в тялото си. За мъжете процента подкожни мазнини трябва да е някъде 8-10%, дори и по-малко, а за жените около 12-15%. 

Храненето е най-важният компонент за изгарянето на мазнини. Не си мислете, че диетата е гладуване. Под диета за отслабване разбираме хранителен режим с енергиен недостиг, т.е. приемате по-малко количество енергия чрез храната от колкото имате нужда. Когато има недостиг на енергия тялото се обръща към запасите си, за да си набави такава. Тялото има 2 източника на складирана енергия – мазнини и мускули.

Тъй като всеки реагира различно на различните хранителни режими, всеки човек трябва да намери своята диета. Както споменахме по-горя, тялото има два източника на складирана енергия - мазнините и мускулите. Ако не искате да изгубите натрупаната до момента мускулна маса вие се нуждаете минимум от 1.2 грама протеин на килограм телесно тегло. Не премахвайте въглехидратите от диетата си, просто ги яжте когато трябва. Ако искате да изгаряте ефективно мазнините вие се нуждаете от 50-100 грама въглехидрати на ден.

За повече информация и изчерпателни съвети за хранене за загуба на мазнини, моля прегледайте статиите: Как да сваля излишните мазнини?Няколко съвета как да отслабнемПримерен хранителен план за жени

 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® 120 капсули

Yamamoto® Nutrition Ai-BURN®  е хранителна добавка за контрол на апетита и за намаляване на излишните мазнини. 

 

Yamamoto® Nutrition L-Carnitine 1000 , 90 таблетки

Yamamoto® Nutrition L-Carnitine преобразува мазнините в енергия и стимулира изграждането на мускулна маса.


 

Съвет №2 - Намалете мазнините в тялото си чрез извършване на най-ефективните упражнения

 

Интензивни тренировки или базовите упражнения са много по ефективни от кардио тренировките за "изгаряне" на мазнини и следва да бъдат основна част от тренировъчната ви програма. 

Упражненията, които са най-използвани за загуба на мускулна маса са основните - базови, комбинирани упражнения:мъртва тягагребане с щангаклякане с щангаизтласкване на щанга от леграменни пресиизтласкване на щанга от лег с тесен хватбицепсово сгъване с щанга от стоеж набирания (Pullups) ). Чрез активиране на повече средства и мускулни влакна (т.е. повече мускулна маса), както и стимулиране на тялото ви да изпълнява упражнението, ще "изгорите" повече мазнини. При базовите упражнения работят повече от един мускул, което допринася за по-голяма интезнивност и ефективност. 

Ако ще правите кардио концентрирайте се във високо интензивно кардио, вместо продължително, но ниско интензивно, тъй като се окисляват повече мазнини при по-интензивното кардио. Фокусирайте се към вашия метаболизъм и изгаряйте мазнини по-лесно и по-забавно.

 

 

Съвет №3 - Изградете мускули в областта на корема

 

Няма логика да сте слаби, ако нямате развити мускули в средната част на тялото. Ще изглеждате много по-добре с мускули и малка талия, отколкото само малко талия, но без развита мускулатура. Мъжете предпочитат да имат плочки, а жените биха избрали да имат елегантен вид, без много подчертани мускули. Както изглежда и при двата случая се изисква мускулна дефиниция в известна степен. За дефиниция на мускулите може да говорим, когато са доста добре изградени и видими. 

Изграждането на мускули в областта на корема не означава правене на "милиони" коремни преси или изпълнението на безкрайно много упражнения. Коремната преса е като всеки друг мускул от вашето тяло и следователно трябва да бъде тренирана както всяка друга част от тялото ви. Имайте в предвид, че храненето играе много важна роля за постигането на вашите цели. Било то за "изгарянето" на мазнините или пък за изграждане на мускули в областта на корема. Коригирайте вашата диета, за да постигнете желаните резултати много по-бързо. За тези, които искат дълбочина в коремната си преса, изпробвани упражнения са: Коремни преси с тежести Повдигане на краката , наклони с дъмбели встрани. 

 

Съвет №4 - Намалете или премахнете стреса от живота си.

 

Колебанията на хормоните може да повлияе на външния вид на корема ви. Един от тези хормони е кортизол. Докато кортизолът е необходим да мобилизира мазнините на енергийния метаболизъм, повишените му нива са фактор за натрупването на телесни мазнини в областта на корема, както и разграждането на мускулната маса. Тези фактори са неблагоприятни за изграждането на плосък и секси корем. Кортизолът може да се увеличи в следствие на стрес, събития и случки в живота ни. 

Изследванията показват отрицателни(различни) съотношение между кортизола и общия тестостерон. С повишаване на кортизола, намалява общия тестостерон. Това води до трудната загуба на мазнини. Следователно за да се поддържат опимално нивата на кортизола и свободния тестостерон, нивото на стрес се превръща от съществено значение. Намаляването на стреса води до понижаване нивото на кортизола, което ви позволява да губите мазнини по-ефикасно. 

 

Съвет №5 - Уверете се, че сте правилно хидратирани

 

Правилната хидратация е много важна, за да се предотврати задържането на вода. Много често погрешно схващане е, че пиенето на малко вода ще накара тялото да разсее повече мазнини. Напротив, пийте повече вода. Водата е в основата на всички биологични процеси. Не са нужни много усилия да се приемат поне по 2-3 литра вода не ден, но много хора не го правят. Те смятат, че това не е много важно - напротив. Пийте вода и по време на тренировка, на малки глътки между сериите. Премахнете газираното от менюто си. 

Когато не пиете достатъчно, тялото отделя анти-диуретичния хормон, който кара бъбреците да задържат вода. Задържане на вода, особено вътре в тъканите на тялото (т.е. подкожно) може да доведе до подпухване на кожата и подуване на корема, което ще ви направи по-дебели и по-меки, отколкото сте в действителност. 

За да избегнете високи нива на анти-диуретичен хормон в организма, пийте достатъчно вода, което ще ви даде възможност за по-голям обмен на телесни течности, следователно няма да имате нужда да съхранявате вода. Не трябва да сте жадни преди да пиете вода. Ако сте жадни това означава, че тялото ви вече е хидратирано. Сложете една бутилка вода пред вас и пийте по една глътка когато погледнете към шишето. Това ще ви помогне да консумирате достатъчно вода.

 

 

Съвет №6 - Избягвайте "проблемни" храни.

 

Независимо от калорийното съдържание на храните , дори ако сте на диета, ако сте чувствителни или имате алергия към определени храни, а след това ги ядете, това може да предизвика хранителни реакции като задържане на течности,подуване на корема, газове и други. Всичко това може да ви даде подпухнал външен вид и илюзията, че сте много по-голям, отколкото всъщност сте. Хранителни реакции също могат да доведат до метаболични нарушения и хранителен глад, което ще запази корема ви да изглежда мек и пухкав. 

Най-често срещаните храни, които хората имат чувствителност или алергии са: пшеница, захар, соя, фъстъци, мляко, яйца, и царевица. Хранителните реакции се появяват, когато имунната система на организма интерпретира входящо храна, тъй като алергиите започват когато организмът реагира на химикали в храната. Ето защо е добра идея да знаете към какви храни сте чувствителни или имате алергии, за да се избегне яденето на тях - ако има такива. 

 

Съвет №7 - Хранете се през 2-3 часа. Направете 5-6 малки хранения през целия ден.

 

Трябва да приемате по пет - шест пъти храна на ден. По-честото хранене драстично ще ускори вашия метаболизъм. Ако се храните по традиционния начин - три пъти дневно, ще забавите метаболизма с дългите паузи без храна. Наблягайте на чистото месо, яйцата, рибата като източник на белтъчини.

Когато поддържате метаболизма си бърз, тялото ви има способността да изгаря повече мазнини в тялото и да ги превръща в енергия. Точно поради тази причина трябва да държите метаболизма си бърз. По-бързият метаболизъм ще позволи на тялото ви да поддържа и запазва телесната мускулна маса.

Съвет №8 - Бъдете концентриран във всички, което правите.

 

На последно място, но най-важно! Няма магически хапчета, който ще преобразят пресата ви, нито пък магически упражнения или машини, който ще изградят коремната преса както я желаете. В комбинация хранене и тренировки, ще постигнете трансформацията, която търсите. 

 


Искате ли да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма и/или хранителен режим, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

Научете повече за услугите

 

Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова Вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма, която е:

 

 • Създадена за вашите цели и възможности
 • В съответствие с вашето тренировъчно ниво
 • Съобразена с начина Ви на живот
 • Съобразена със заболявания ако имате такива
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова Вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за Вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма, на е-мейл info@4fitness.bg или натиснете върху снимката. 

 

Какво ще получите?

 

 • Описание на тренировъчната програма - какво и как да тренирате. Техника на изпълнение на всяко упражнение.
 • Линк към всяко едно упражнение, как се изпълнява, колко серии и повторения.
 • Времето за почивка между сериите и отделните упражнения.
 • Акцент на определени мускулни групи ако е необходимо.
 • Различни тренировъчни методики.
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

 

Научете повече за услугите

 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® 120 капсули

Yamamoto® Nutrition Ai-BURN®  е хранителна добавка за контрол на апетита и за намаляване на излишните мазнини. 

 

Yamamoto® Nutrition L-Carnitine 1000 , 90 таблетки

Yamamoto® Nutrition L-Carnitine преобразува мазнините в енергия и стимулира изграждането на мускулна маса.


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.