Осем предложения за здравословни междинни хранения

Осем предложения за здравословни междинни хранения

Както знаете повечето хора се хранят по три пъти на ден, защото нямат възможност да го правят по-често. Това се дължи на факта, че ежедневието на хората е много напрегнато и изпълнено със задължения.

Големите паузи без храна забавят метаболизма ви и тялото ви влиза в режим на глад. Метаболизъм е скоростта, с която вашето тяло обработва храната, която приемате. Ако се опитвате да губите мазнини, увеличаването на скоростта на вашия метаболизъм ще ви помогне да свалите повече килограми, без да намалявате още калориите. 

В моментите когато нямате възможност да се нахраните пълноценно и здравословно най-подходящи са протеиновите храни. Приемането на бързи храни с високо съдържание на протеин, ще ви осигурят енергия през целия ден и ще ви помогнат при задържането на мускулната маса. Яденето на чист протеин ще ускори вашия метаболизъм, защото тялото ви изразходва повече енергия за храносмилането на протеина.

Ето някои бързи здравословни храни, които лесно можете да си направите и ще поберете в чантата си. Разбира се тези храни са с високо съдържание на протеин.

 

#1 Нискомаслена извара

Изварата отдавна е смятана за основа на здравословното хранене. В 150 гр. обезмаслена извара се съдържа 25-30 гр. протеин и около 1 гр. мазнини. Добавяйки малко пресни плодове към изварата и вече имате високо протеинова, съдържаща фибри здравословна храна. Ако имате нужда да качите килограми, може да заместите изварата с малко сирене, което съдържа повече мазнини.

 

 

#2 Консерва риба тон

В консерва риба тон има около 20 гр. протеин и високо съдържание на незаменими мастни киселини. Може да ядете рибата тон с препечена филия пълнозърнест хляб. За бърза храна можете да си направите сандвич с риба тон, резен домат и кашкавал, препича се докато кашкавала се разтопи.

#3 Фъстъчено масло с плодове

Фъстъченото масло съдържа около 5 гр. протеин на супена лъжица, 8 гр. мазнини и 3 гр. въглехидрати, което го прави добра високо протеинова храна. Някои хора предпочитат да ядат фъстъчено масло, намазано върху филия хляб, но препоръчваме да се приема с плодове. По този начин ще набавяте и някои фибри с храната си.

 

#4 Ядки и семена

Мазнините в ядките са т.нар. здравословни - от който тялото има нужда и които намаляват риска от сърдечни заболявания. Ако ядете по 30-50 грама ядки 4-5 пъти на седмица намалявате с около 30-40% риска от сърдечни проблеми. Причината за това са ненаситените мазнини в тях, които намаляват холестерола. Ядките са много добър източник на минерали, витамини, белтъци и въглехидрати. Добър избор са орехи, бъдеми, лешници и др. 

 

#5 Протеин на прах и протеинови барове

Протеинът на прах е  много подходящ за закуска или хранене между основните хранения. В 30 гр. има 20-25 гр. протеин, в зависимост от протеина и марката. Добавянето на чаша мляко, можете да добавите 8 гр. протеин. Протеиновите шейкове са лесни да се консумират веднага след тренировка или между храненията като лека закуска.

Високо протеиновите барове са направени да бъдат перфектна протеинова закуска. Те са лесни за съхранение и са много подходящи да си ги вземете на работа, в училище, в залата или където можете да пропуснете хранене и да ги ползвате като заместител. Един добър протеинов бар може да съдържа 22-30 гр. протеин, 20-30 гр. въглехидрати и 5-10 гр. мазнини.

 

#6 Яйца

Яйцата съдържат всички девет естествени аминокиселини, така че се считат за пълен протеин. Добра идея е да се включат цели яйца е ежедневната диета, като лека храна между яденетата или като основно ядене. Твърдо сварени яйца са идеални за лека храна, или 3-4 бъркани яйца, смесени с някои зеленчуци правят бързо приготвено междинно ядене.

#7 Овесени ядки

Овесените ядки са много добър вариант както за закуска, така и за междинно хранене, тъй като са богати за бавноусвояващи се въглехидрати, които ще ви дават енергия през целия ден. В 100 грама овесени ядки има около 12 грама протеин. Ако добавите една купичка кисело мляко към овесените ядки, протеинът ще стане около 17 грама. Може да съчетаете овесените ядки с малко кленов сироп или канела. 

 

#8 Говежда пастърма

С високото си съдържане на протеин и ниско съдържание на мазнини, пастърмата е идеалната високо белтъчна храна. В 50 гр. говежда пастърма се съдържа до 18 гр. протеин и 4 гр. мазнини. При избора на говежда пастърма обърнете внимание на количеството сол, което се съдържа в нея.

 

Защо имаш нужда от индивидуален хранителен режим и тренировъчна програма?

Трябва да знаеш, че НЯМА универсален начин на хранене и трениране! Всеки човек разполага с различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Всеки се нуждае от ИНДИВИДУАЛНИ хранителен режим и тренировъчен план, съобразени с начина на живот, целите, нивото на физическа подготовка и времето, с което разполага, за да спортува. А когато хранителният режим и тренировките се комбинират с подходящи за целите хранителни добавки, то резултати със сигурност ще има, а ефектът ще е точно този, който си представяш! Ние ще ти дадем всичко, от което имаш нужда, спрямо твоето тяло, ще те мотивираме и ще проследим развитието ти, а от теб се иска само ПОСТОЯНСТВО!

Вижте наша примерна комплексна програма

Сега ще ти представим част от наша примерна комплексна програма, която включва хранителен режим и тренировъчна програма. Как точно я изготвяме, на базата на какво я изготвяме, за да получиш наистина ИНДИВИДУАЛНА програма. 

 

Виж примерна комплексна програма ТУК

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.