Маса и релеф за амбициозни хора

Маса и релеф за амбициозни хора

Всеки човек, който се занимава с фитнес би искал да покачва мускулна маса и едновременно да "изгаря" мазнини. Повечето от трениращите мъже обикновено желаят да намалят обиколката на талията си и същевременно да увеличат размера на ръцете си. Но за съжаление това се постига много трудно.

Покачването на мускулна маса се нарича   Анаболизъм. А "изгарянето" на мазнини е точно обратното -   Катаболизъм. Тези две състояния са напълно различни. С други думи, вашият организъм може да бъде или в състояние на анаболизъм, или на катаболизъм. Или вие "изгаряте мазнини", или покачвате мускулна маса.

Ще ви предложим един вариант, при който няма да покачвате драстично мускулна маса, нито ще "изгаряте мазнини", но за сметка на това двата процеса ще вървят ръка за ръка. Сега ще ви представим една тренировъчна програма с помощта, на която можете да постигнете целта си. Освен тренировъчна програма трябва да спазвате и правилен хранителен режим.

Препоръки и насоки

 1. Загрявайте - преди началото на всяка тренировка загрейте 5-10 минути на велоаргометър и 4-5 минути разгряване на китки, лакти, рамене, колене и тазобедрени стави. Почивайте по минута, минута и половина между сериите и по 2 минути между упражненията. Правете по 1-2 загряващи серии преди да започнете с работните. 
 2. Техника на изпълнение - започнете с основни упражнения, които се изпълняват по-лесно и шанса за контузия е по-малък. Ако не знаете как се изпълнява някое от упражненията, кликнете на него и ще получите допълнителна информация. Не се увличайте в големи тежести, първо се научите как да изпълнявате правилно упражненията и тогава увеличавайте тежестта. Правете стречинг (разтягане) след всяка тренировка. Това ще ви помогне да се възстановите по-бързо и ефективно и ще ви даде по-добра гъвкавост на мускулите и ставите.
 3. Увеличавайте тежестите постепенно - голяма грешка при повечето трениращи е, че се увличат по-големите тежести и шанса за контузии е много голям. Сега ще ви обясня от какво зависи дали да увеличавате тежестта или да я намалите, т.е. как да си нагласите работната тежест. Ако трябва да изпълнявате по програма десет повторения с дадена тежест, а вие направите с лекота тринадесет повторения с добра техника на изпълнение, това значи, че може да увеличите работната тежест. Но ако направите осем повторения, а не десет, следователно трябва да намалите тежестта. Идеята е да изпълнявате последните две повторение трудно и да не разваляте техниката на изпълнение. Ако по програма са ви написали да правите осем повторения за дадена серия и вие изпълнявате точно толкова и последните две ги правите трудно, но всички с добра техника, значи това е вашата тежест и не я променяйте.
 4. Възстановявайте се - както знаете мускулите ни растат докато почиваме. Затова колкото яко тренираме, толкова добре трябва и да почиваме. Опитайте се да спите по 8-9 часа на вечер. Освен от сън, вие се нуждаете и от хубава храна. За да постигнете целта си по-лесно, независимо каква е тя, вие трябва да се храните здравословно. Трябва да спазвате подходящ за вас хранителен режим.

 

trenirovychna-programa-za-nachinaeshti

 

Кратко описание на тренировъчната програма

 

 • Основна цел: покачване на мускулна маса и изгаряме на мазнини
 • Тип на тренировката: Сплит
 • Ниво на тренировката: средно напреднали
 • Дни в седмицата: пет
 • Нужно оборудване: лост, дъмбели, кабели, EZ лост, машини
 • Пол: мъже и жени

 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ultra Whey COMPLEX , 2000 гр / 66 дози

Висококачествен суроватъчен протеин, който помага за покачване на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка. Съдържа суроватъчен протеин с висока биологична стойност, бързо се усвоява и естествено съдържа аминокиселини с разклонена верига (BCAA).

 

Yamamoto® Nutrition Bcaa POWDER 8: 1: 1

Аминокиселини с разклонена верига в съотношение 8: 1: 1. Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) подпомагат покачването на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка.

 


 

Пояснения на тренировъчната програма

 

 1. Тази петдневна тренировъчна програма е проектиране, така че едновременно да качваме мускулна сама и да изгаряме мазнини. Всяка сутрин  на гладно се прави кардио и вечерта идва ред на силовата тренировка. 
 2. Преди всяко базово упражнение правете по две загряващи серии. Първата с много лека тежест, а втората с тежест около 50% от първата работна серия. 
 3. Правете ниско интензивно кардио всяка сутрин на гладно по 1 час. Ако не можете сутрин, го правете веднага след силовата тренировка. Започнете с 30 минути и следете прогреса си. 
 4. Правете корем и седалище по 2-3 пъти седмично след кардио тренировката. Веднъж корем, а на другия ден седалище и пак наново. 
 5. Почивайте малко между самите серии. За големите мускулни груби по минута, а за по-малките по 30-40 секунди. 

 

 

 

Пояснения на тренировката за корем

Както споменахме по-горе, коремът трябва да се тренира 2-3 пъти на седмица преди или след всяка кардио тренировка. Една тренировка може да ги правите трите упражнения едно след друго без почивка между тях като гигантска серии, а другата да си ги правите по отделно, свършвате с едното и тогава почвате другото упражнение. Изпълнявайте следните упражнения:

 

Тренировка за Корем

УпражнениеСерииПовторения
Молитва (Cable Crunch) 4 15
Коремни преси с тежест (Crunches) 4 15
Повдигане на краката (Knees Raise, Legs Raise) 4 15

 

Тренировка

 • Първи ден - гърди, кардио + корем 
 • Втори ден - гръб, трапец, кардио + седалище
 • Трети ден - почивка
 • Четвърти ден - бедра и прасци
 • Пети ден - рамене, трапец, кардио + корем
 • Шести ден - трицепс, бицепс, предмишница, кардио + седалище 
 • Седми ден - почивка

 

 

Програма за първи ден

 1. Изтласкване на щанга от полулег - 4 серии по 15/12/10/8 повторения
 2. Флайс от полулег  - 4 серии по 10 повторенения
 3. Изтласкване на щанга от лег - 4 серии по 12/10/8/8 повторения
 4. Кофички - 4 серии до отказ

 

Програма за втори ден

 1. Набирания  - 4 серии до отказ
 2. Гребане с щанга - 4 серии по 15/12/10/10 повторения
 3. Гребане с дъмбел - 4 серии по 12/10/10/8 повторения
 4. Долен скрипец - 4 серии по 10 повторения
 5. Пулоувър на горен скрипец - 4 серии по 10 повторения

 


 


Програма за четвърти ден

 1. Клякане с щанга - 5 серии по 15/12/10/10/10 повторения
 2. Лег праса - 3 серии по 12/10/10 повторения
 3. Бедрено разгъване - 4 серии по 12/10/10/8 повторения
 4. Бедрено сгъване - 4 серии по 12/10/10/8 повторения
 5. Сгъване на абдуктор машина  - 4 серии по 12 повторения
 6. Повдигане на пръсти на калф машина - 4 серии по 12-15 повторения
 7. Повдигане на пръсти от седеж  - 4 серии по 15 повторения

 

Свързана статия: Четири седмична фитнес тренировъчна програма за начинаещи

 

Програма за пети ден

 1. Раменни преси с дъмбели - 4 серии по 12/10/8/8 повторения
 2. Разтваряне на ръцете встрани на долен скрипец - 3 серии по 10/8/8 повторения
 3. Вертолет - 3 серии по 10/8/8 повторения
 4. Изнасяне на ръцете напред с диск - 4 серии по 12/10/8/8 повторения
 5. Разтваряне встрани с дъмбели за задно рамо от пейка  - 4 серии по 12/10/8/8 повторения
 6. Избутване за задно рамо от пек дек машина - 3 серии по 10/8/8 повторения
 7. Трапецовидно повдигане на рамене с дъмбели - 3 серии по 10/8/8 повторения

 

 

Програма за шести ден

 1. Френско - 4 серии по 12/10/10/10 повторения
 2. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 4 серии по 12/10/10/10 повторения
 3. Разгъване на дъмбел зад глава - 4 серии по 12/10/10/8 повторения
 4. Кръстосано чуково сгъване с дъмбели - 4 серии по 12/10/10/8 повторения
 5. Кик-Бек - 4 серии по 12/10/10/8 повторения
 6. Концентрирано сгъване - 4 серии по 12/10/10/8 повторения
 7. Сгъване за предмишници с щанга - 4 серии по 10 повторения

 


Искаш ли да постигаш реални резултати? Да бъдеш във форма цяла година?! Да се храниш ЗДРАВОСЛОВНО и да имаш добре изглеждащо и стегнато тяло, тогава ние можем да ти помогнем да постигнеш тази цел.

 

Защо имаш нужда от индивидуален хранителен режим и тренировъчна програма?

Трябва да знаеш, че НЯМА универсален начин на хранене и трениране! Всеки човек разполага с различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Всеки се нуждае от ИНДИВИДУАЛНИ хранителен режим и тренировъчен план, съобразени с начина на живот, целите, нивото на физическа подготовка и времето, с което разполага, за да спортува. А когато хранителният режим и тренировките се комбинират с подходящи за целите хранителни добавки, то резултати със сигурност ще има, а ефектът ще е точно този, който си представяш! Ние ще ти дадем всичко, от което имаш нужда, спрямо твоето тяло, ще те мотивираме и ще проследим развитието ти, а от теб се иска само ПОСТОЯНСТВО!

Защо да изберете нас?

Проблемът е, че всеки рекламира "индивидуални" режими... А всъщност всички клиенти получават едни и същи хранителни планове и тренировки!

Решението е да се доверите на някой, който би приел присърце целите ви!

ЗАПОМНЕТЕ, всеки организъм е РАЗЛИЧЕН и се нуждае от специално внимание, правилно подбрани хранителни вещества и ефективен тренировъчен сплит.

Ние от 4fitness.bg поемаме отговорността да се заемем с вашата промяна, да следим резултатите ви, да ви консултираме и да ви мотивираме всеки път щом се "опитате" да погледнете назад или да се откажете! 

 • Индивидуален подход - Всички програми, които изготвяме са изцяло съобразени с индивидуалните ти нужди, а под внимание взимаме фактори като моментна физическа форма, начин на живот, цели, предишен опит, хранителни навици... Като допълнение получаваш консултация и препоръки за прием на хранителни добавки.
 • Следене на резултатите - Ние не оставаме безучастни към твоята промяна и постигнати резултати, затова следим развитието ти като ежеседмично попълваме таблица с мерки. Целта е да те мотивираме, за да прогресираш и да постигаш впечатляващи резултати.
 • Консултации и мотивация - Ще бъдем на твое разположение всеки ден, за да отговорим на всички възникнали въпроси! Искаме да постигнем успехи заедно с теб!

 

Виж примерна комплексна програма ТУК

 

Какво включва комплексната програма (Хранителен режим + Тренировъчна програма)

 • Какво и как да тренирате - видео, техники на изпълнение, серии, повторения и почивка между тях.
 • През колко време и какво да ядете - индивидуално изчислен калориен баланс, с помощта на който ще постигате вашите цели по-лесно.
 • Примерни здравословни и вкусни рецепти съобразени с вашия хранителен режим.
 • Ще си изградите навици за здравословен начин на живот, които ще са ви са от полза, не само докато сте на диета, а и за поддържане на постигнатите резултати в бъдеще.
 • Консултация за прием на хранителни добавки, какво и как да приемате. Най-добрите комбинации за постигане на оптимален ефект.
 • Безплатни седмични консултации в рамките на 60 дни.
 • Един безплатен ъпдейт на програмата в рамките на 60 дни.

 

Поръчай Хранителен режим и вземи Безплатно Тренировъчна програма!

 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ultra Whey COMPLEX , 2000 гр / 66 дози

Висококачествен суроватъчен протеин, който помага за покачване на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка. Съдържа суроватъчен протеин с висока биологична стойност, бързо се усвоява и естествено съдържа аминокиселини с разклонена верига (BCAA).

 

Yamamoto® Nutrition Bcaa POWDER 8: 1: 1

Аминокиселини с разклонена верига в съотношение 8: 1: 1. Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) подпомагат покачването на чиста мускулна маса и възстановяване след тренировка.

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.