Тренировка за трицепс на Рони Колман

Тренировка за трицепс на Рони Колман

Трицепсово разгъване на скрипец

 

Правило на Рони:

"Това е най-доброто упражнение за тренировна на външната глава на трицепса. Винаги използвам права ръкохватка. V-образната ръкохватка не ми дава същото чувство на сила и пълна контракция, както прави това правата." 

Позиция:

Застанете с лице към машината и хванете ръкохватката в надхват. Закачете кабела на горната макара. Приберете лактите плътно до гърдите.

Изпълнение:

Със сила натиснете надолу към пода, като натоварите трицепса. В най-долно положение спрете за секунда и "изцедете" преди да върнете ръкохватката в изходно положение.

 

Френско

 

Правило на Рони:

Преди да започнете да правите френско Ви препоръчвам да загреете много добре лактите, в противен случаи се подлагате на риск от получаване на контузии. Френското е упражнение предимно за маса. Правете го като първо или най-много като второ упражнение. Препоръчвам Ви когато правите това упражнение да имате партнъор, който да ви подава щангата и помага при изпълнението на упражнението.

Позиция:

Вземете лоста и заемете изходно положение (лег, полулег, седеж, стоеж) . 

Изпълнение:

Бавно спуснете тежестта по посока на челото като сгъвате ръцете си в лактите, без да ги раздалечавате . След пълно сгъване на ръцете върнете бавно в изходно положение.

 

 

Разгъване на дъмбел зад глава

 

Правило на Рони:

"Тъй като увреждането на сухожилията е най-големия враг на куктуриста, аз оставям лактите си свободно навън по време на упражнението, за да избегна проблеми с лакътните стави.

Позиция:

Седнете на лежанката с къса облегалка. Изправете гърба и отпуснете раменете надолу. Изберете дъмбел, който ще ви натовари, но не чак толкова, че да се огънете под тежестта му. Дръжте тежестта с двете ръце и я повдигайте над и леко зад главата с изпъната ръце. 

Изпълнение:

Свийте лактите, за да свалите тежестите зад главата, като ги движете бавно, за да не се контузите. От най-ниското положение избутайте дъмбела със сила, за да постигнете пълна екстензия.

 

Тренировка за трицепс

УпражнениеСерииПовторения
Трицепсово разгъване на скрипец 3 8-12
Френско 3 8-12
Разгъване на дъмбел зад глава 3 8-12

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.