Четири упражнения за масивен трицепс

Четири упражнения за масивен трицепс

Трицепсово разгъване на скрипец

Трицепсовото разгъване на скрипец е едно от най-добрите упражнения, както за оформяне, така и за маса на трицепсите. Подходящо е за всички билдери, независимо от тренировъчният им стаж. Може да се изпълнява с една или с две ръце, в много тесен, с раменен или с по-широк хват, с ръкохватка, с въже . Самото движение (разгъването) става основно в лактите. Старайте се по време на изпълнението да държите лактите максимално близо до тялото и при избутването на тежестта надолу изпъвайте ръце докрай.

 

Изпълнение:

Горната част на ръцете трябва да е притисната към тялото и с изпъчени гърди изпънете ръцете. Задръще за секунда в това положение, след което бавно се върнете в изходно положение.

 

Френско

Това е едно от най-ефективните упражнения за изграждане на мускулна маса . За да го изпълнявате, се нуждаете от лежанка . Щангата за изпълнението на това упражнение е наречена "EZ" лост. Ширината на хвата е максимално близка до тази на раменете. Основното натоварване от упражнението пада върху трицепсите. Ако се изпълнява от лег, упражнението натоварва всичките му глави. Ако се прави по друг начин, то въздейства главно върху дългата му глава . Освен трицепса, в упражнението участват съвсем слабо и раменете (за стабилизиране на тежестта). Старайте се да изпълнявате упражнението правилно, в противен случай ще натоварвате други мускули(например гърдите), а не трицепсите.

 

Изпълнение:

Хванете EZ щанга с тесен надхват, легнете по гръб на лежанката и изпънете ръце точно над гърдите, както при изтласкване на щанга от лег с тесен хват. Като държите горната част на ръцете неподвижна, отпуснете лактите и оставете тежестта бавно да се спусне с извивка към челото. С лакти сочещи право към тавана и използвайки само силата на трицепсите, бавно се върнете в изходна позиция. Старайте се през цялото време на изпълнение да не променяте движението на лактите.

 

 

Разгъване на дъмбел зад глава с една ръка

Това е едно от добрите упражнения за трицепс. То е идеално за натоварване на дългата глава на трицепсите. За да извлечете максимална полза от него, старайте се да го изпълнявате правилно. Тежестта трява да е такава, че да "запали" трицепсите, но не чак толкова тежка, че да не можете да изпълните движението правилно. Не изпъвайте ръцете докрай.

 

Изпълнение:

Не си движете горната част на ръката, а само чрез трицепса вдигайте тежестта право нагоре. За максимален стречинг в мускула оставете тежестта да се спусне колкото се може повече надолу.

 

Кик-Бек

Кик бекът е едно незаменимо упражнение за трицепс. Кик бекът оформя външните и вътрешните глави на триглавия мишничен мускул. Изпълнява се с една или двете ръце с гира. Наклонът на тялото трябва да е такъв, че да ви позволява да държите мишницата си хоризонтална спрямо пода. Самото движение представлява движение на ръката само в лакътната става като другите части на ръката остават неподвижни.

 

Изпълнение:

Най-важното тук е лакътят на работещата ръка да е неподвижен. Свийте работещата ръка така, че мишницата ви да бъде хоризонтална и допряна в тялото, а предмишницата – вертикална на пода. Разгънете ръката в лакътната става назад, без да движите мишницата. След пълно разгъване на ръката върнете плавно в изходно положение.

 

Тренировка "Царят на трицепсите"

УпражнениеСерииПовторения
Трицепсово разгъване на скрипец 4-6 8-15
Френско 4-6 8-15
Разгъване на дъмбел зад глава 4-6 8-15
Кик-Бек 4-6 8-15

 


Искате ли да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

Научете повече за услугите

 

Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова Вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма, която е:

 

 • Създадена за вашите цели и възможности
 • В съответствие с вашето тренировъчно ниво
 • Съобразена с начина Ви на живот
 • Съобразена със заболявания ако имате такива
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова Вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за Вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма, на е-мейл info@4fitness.bg или натиснете върху снимката. 

 

Какво ще получите?

 

 • Описание на тренировъчната програма - какво и как да тренирате. Техника на изпълнение на всяко упражнение.
 • Линк към всяко едно упражнение, как се изпълнява, колко серии и повторения.
 • Времето за почивка между сериите и отделните упражнения.
 • Акцент на определени мускулни групи ако е необходимо.
 • Различни тренировъчни методики.
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

 

Научете повече за услугите

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.