Тренировки с тежести за жени

Тренировки с тежести за жени

Вдигането на розовите гири в залата, няма да ви помогне да постигнете тялото, за което мечтаете. Ето и някои съвети, с които ще можете да постигнете желания резултат.

Факт е, че повечето жени предпочитат лесните тренировки и не се натоварват достатъчно в залата. Това води до неправилна и ефективна тренировка. Фитнес залите са пълни с жени, които са предубедени относно използването на по тежки дъмбели. Те предпочитат да губят времето си с розовите гири, които са подходящи за загрявка. Представата им е, че ако ползват тежести, на следващата сутрин ще се събудят с големи и изпъкнали мускули. Това е една много голяма заблуда, която все повече жени преодоляват. Започвайки да се занимават с фитнес, все повече четат и се запознават с правилното изпълнение на упражненията. Интересът на жените към фитнеса се засилва и аеробиката остава на заден план.  

Повечето жени не се натоварват достатъчно с тежести, за да получат по-добър тренировъчен ефекти и ползотворна тренировка. Ако и вие сте сред тях, то трябва да промените мисленето си, за да достигнете желания ефект за тонизирано и секси тяло.

Тренирайте с по-големи тежест!

Това е основната насока на тази статия. Тренировките с тежести и с правилно изпълнение на упражненията е най-правилният начин за оползотворите времето си в залата и да получите желания ефект.

Ето нашите съвети, за правилна тренировка, за постигане на здраво и стройно тяло.

 

 

Натоварващи тренировки с правилните упражнения

Най-добрите упражнения са тези, които са по-трудни и натоварват повече мускулни групи. Ето някои примерни упражнения:

 

 • Горна част на тялото - хоризонтално изтласкване:

Лицеви опори

 1. Изтласкване на дъмбели от лег
 2. Изтласкване на щанга от лег
 3. Изтласкване на щанга от полулег

 

 • Горна част – вертикално изтласкване

Раменни преси с щанга

Раменни преси с дъмбели

 

 • Горна част – вертикално дърпане

Набирания с тесен хват

Набирания с широк хват

Пулдаун отпред с широк хват

 

 • Горна част – хоризонтално дърпане

Гребане с дъмбел   

Придърпване на долен скрипец     

Гребане с щанга с надхват    

 

 • Основни упражнения за корем

Планк

Упражнения с колело за корем (Ab Roller)

Повдигане на крака от вис (Hanging Leg Raises)

 

Ако изпълнявате тези упражнения правилно, то вие ще постигнете стегнато и секси тяло с по-бързи темпове, отколкото ако ги правите на машина и с недостатъчно натоварване.

 

 

Тренировка с достатъчна натовареност

Ако не се натоварвате достатъчно, няма как да получите желания резултат. Трябва да разберете, каква е вашата степен на натоварване. Не можем да ви дадем точно число, например от едно до пет, защото при всеки е индивидуално. Ще ви дадем пример, за да можете да прецените за себе си, кое е вашето ниво.

Решавате да правите серия с осем повторения, последното едни или две, трябва да бъдат с трудност. Ако вие направите осемте си повторения и усещате, че можете да направите дванадесет или повече, то вие не сте се натоварили достатъчно. За да увеличите натовареността, може просто да намалите повторенията.

 

Силова тренировка с правилно разделение

Класическа фитнес тренировка е разделение на тренираните мускули на две части: горна и долна част. Единия ден тренирате горната част, а на следващия ден долна част. Другият вариант е кръгова тренировка, но при нея не може да натоварите достатъчно мускулните групи. Разделната тренировка позволява максимално натоварване на мускулните групи и засилване на метаболизма. Освен това ще ви помогне да изградите стройно и секси тяло.

 

Силова тренировка

Използвайте времето си разумно и не го пилейте.  Нашите препоръки са  да изпълнете всички серии и повторения на дадено упражнение, преди да преминете на следващото.

След тежък набор от клекове или тяга, ще имате нужда от почивка. Докато при кръговата тренировка може да групирате упражненията. Това ще ви да натоварите повече мускули за по-кратко време, което винаги е хубаво.

 

Примерна тренировъчна програма

След като се запознахте с четирите основни принципа, за изпълнението на силови упражнения, нека да ги обединим, за да покажем как трябва да изглежда вашата тренировка във фитнес залата.

 

Вариант 1: Кръгова тренировка

Високо натоварване:

Ниска натоварване:

 

 

Вариант 2: Разделна тренировка

Ден 1:

 • Клякане с щанга – 4 серии по 6 повторения
 • Римска тяга – 3 серии по 8 повторения
 • Български клек – 3 серии по 10 повторения
 • Planks – 3 серии по 30 повторения

Ден 2:

Ден 3: Почивка

Ден 4: долна част

Ден 5: горна част

Ден 6: Почивка

Ден 7: Почивка

 

Трябва да се състоят от различни упражнения и може да бъде с различни повторения.

Сега вече знаете как да тренирате правилно и да използвате тежестите, за да оформите тялото си, така както винаги сте желали. 

 


Искате ли да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма и/или хранителен режим, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

Научете повече за услугите

 

Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова Вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма, която е:

 

 • Създадена за вашите цели и възможности
 • В съответствие с вашето тренировъчно ниво
 • Съобразена с начина Ви на живот
 • Съобразена със заболявания ако имате такива
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова Вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за Вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма, на е-мейл info@4fitness.bg или натиснете върху снимката. 

 

Какво ще получите?

 

 • Описание на тренировъчната програма - какво и как да тренирате. Техника на изпълнение на всяко упражнение.
 • Линк към всяко едно упражнение, как се изпълнява, колко серии и повторения.
 • Времето за почивка между сериите и отделните упражнения.
 • Акцент на определени мускулни групи ако е необходимо.
 • Различни тренировъчни методики.
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

 

Научете повече за услугите

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.